استفاده از ظرفیت بافت فرسوده برای اجرای طرح ملی مسکن

شهردار سمنان گفت: بافت فرسوده بستری برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن است و می‌تواند بخشی از زمین این پروژه را تأمین کند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سیدعلی مرتضی‌نژاد با بیان اینکه در شهر سمنان ۵۸۷ هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد میانی وجود دارد که ۳۵۷ هکتار آن را بافت تاریخی، ۴۲ هکتار را بافت تاریخی ویژه شامل مسجد امام (ره)، مسجد جامع، امامزاده یحیی (ع)، راسته بازار و بازار شیخ علاءالدوله و ۱۲۶ هکتار را سکونتگاه‌های غیررسمی تشکیل می‌دهد.

وی افزود: بافت فرسوده بستری برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن است و می‌تواند بخشی از زمین این پروژه را تأمین کند.

شهردار سمنان با بیان اینکه شهرداری برای اختصاص این زمین‌ها در بافت فرسوده شهر آمادگی دارد، خاطرنشان کرد: طرح مجموعه ۱۸ هکتاری ساماندهی اطراف امام‌زاده یحیی (ع) دارای دو زیر پروژه پهنه شرقی مسجد امام (ره) و پهنه جنوبی امام‌زاده یحیی (ع) است.

استفاده از ظرفیت بافت فرسوده برای اجرای طرح ملی مسکن

در ادامه این نشست محمد حمیدی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان با تاکید بر اینکه اولویت ما حفظ بافت تاریخی برای جذب گردشگر و ایمن‌سازی بافت فرسوده شهری است، تصریح کرد: در حوزه بازسازی و نوسازی منازل مسکونی، تسهیلات بسیار خوبی توسط دولت به مالکان داده می‌شود، این تسهیلات شرایط خوبی را برای ترغیب مالکان به نوسازی بافت فرسوده فراهم می‌کند.

حبیب خراسانی، معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز با تاکید بر لزوم توجه به بافت‌های ناکارآمد و فرسوده شهری، تصریح کرد: طبق آمار سال ۱۳۹۵، شهر سمنان ۹ هزار پلاک مسکونی فرسوده دارد و در صورت نوسازی این واحدها ۲۷ هزار واحد مسکونی جدید خواهیم داشت.

وی با اشاره به ابلاغیه اخیر بازنگری شیوه‌نامه شناسایی محدوده‌های هدف بهسازی و نوسازی، با توجه به مصوبات شورای عالی شهرسازی ایران در خصوص سیاست‌های تشویقی و کالبدی در محلات فرسوده و ناکارآمد شهری، به تشریح مزایا و بسته‌های تشویقی در محلات هدف پرداخت.

امان الله عسگری، سفیر شهر بم از شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز با تشریح واقعه تلخ و درس‌آموز زلزله بم، اضافه کرد: مسئولیت مهندسان ناظر و مجری در ارتقای کیفیت ساخت‌وسازها بسیار خطیر می‌کند.

در ادامه این نشست، سعید پرسا، مدیر بافت تاریخی شهرداری و مسئول ستاد بازآفرینی شهر سمنان نیز با تاکید بر وجود نکاتی مهم در آئین‌نامه اجرایی قانون بودجه، گفت: مدیریت شهری برای پیشبرد مباحث بازآفرینی به طور جدی نیازمند بودجه‌ای اختصاصی است تا در بافت‌های ناپایدار و قدیمی و فرسوده، اقدامات بازآفرینی را با سرعت بیشتری انجام دهد.

وی با اشاره به آئین‌نامه اجرایی قانون بودجه و تاکید بر اینکه سازمان ملی زمین و مسکن می‌تواند طبق آن ۲۰ درصد از اراضی تحت اختیارش در محدوده و حریم شهر را در اختیار شرکت بازآفرینی شهری قرار دهد، تصریح کرد: با توجه به در جریان بودن پروژه‌های بازآفرینی در شهر سمنان، می‌توان تا پایان سال با اقدامی جهادی از ظرفیت این قانون استفاده کرد و اقدامات مثبتی را در این زمینه با مشارکت سایر دستگاه‌های مرتبط برای شهروندان و شهر سمنان انجام داد.

مدیر بافت تاریخی شهرداری و مسئول ستاد بازآفرینی شهر سمنان مواردی را به عنوان دستور کار ستاد بازآفرینی ارائه کرد که پس از بحث و تبادل نظر تصویب شد.

به گزارش ایمنا، نشست پاسداشت روز ایمنی در برابر زلزله و آموزه‌های زلزله بم با حضور معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان، مدیرکل دفتر شهری و شوراهای استانداری سمنان، مدیرکل راه و شهرسازی استان سمنان، سفیر شهر بم (رئیس وقت آموزش و پرورش شهرستان بم)، شهردار، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر، مدیران شهری و جمعی از مسئولان دستگاه‌های مربوطه در محل سالن شهید بابایی شهرداری سمنان برگزار شد.

کد خبر 629758

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.