نبود امنیت اجتماعی؛ کاهش حضور زنان در شهرها

مدرس گروه شهرسازی دانشگاه پیام‌نور شهرکرد گفت: وجود فضاهای نامناسب و بی‌دفاع شهری، محلات ناامن و ایجاد شهرهایی با معماری مردانه از عوامل تهدیدکننده امنیت در شهرها است که سطح مشارکت اجتماعی زنان را پایین می‌آورد.

فروغ کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه امنیت سه لایه فردی، اجتماعی و ملی دارد و امنیت اجتماعی بسیار مهم است، اظهار کرد: انسان‌ها بیشتر با فضاهای عمومی شهر در ارتباط هستند، این فضاها به سه دسته عمومی (مکان‌هایی که عموم مردم تردد دارند) نیمه‌عمومی یا نیمه‌خصوصی (معابر جلوی منازل) و خصوصی (منازل)، تقسیم‌بندی می‌شود.

وی افزود: مهم‌ترین اتفاقات در فضاهای عمومی شهر که محل تعاملات اجتماعی است رخ می‌دهد و افراد فارغ از هر جنسیتی می‌توانند در این فضا داوطلبانه حاضر شوند و فعالیت کنند؛ لذا بسیار مهم است که فضاهای عمومی شهر تا چه حد پاسخگوی نیازهای روانی و اجتماعی انسان‌ها باشد.

این کارشناس شهرسازی خاطرنشان کرد: یکی از موارد حائز اهمیت در فضاهای عمومی امنیت است و یکی از مهم‌ترین توقعاتی است که انسان برای زندگی مطلوب در شهرها دارد.

کریمی با بیان اینکه جنسیت مهمترین عامل در درک احساس شخصی و اجتماعی است، تصریح کرد: امنیت در فضاهای عمومی شهر برای بانوان اهمیت زیادی دارد، چنانچه احساس امنیت اجتماعی تأمین نشود، زنان کمتر در فضا حاضر می‌شوند و دچار خودشکوفایی درونی نمی‌شوند، زیرا هر فرد به واسطه تعامل و حضور در شهر تجربیاتی به دست می‌آورد و زمانی که زنان به دلیل نبود امنیت در منزل محصور می‌شوند، مشارکت آنها در مسائل شهری کاهش می‌یابد.

وی تاکید کرد: وجود فضاهای نامناسب و بی‌دفاع شهری، محلات ناامن و ایجاد شهرهای با معماری مردانه از عوامل تهدیدکننده امنیت شهرها است که سطح مشارکت اجتماعی زنان را پایین می‌آورد.

این کارشناس شهرسازی با بیان اینکه امنیت به معنای رهایی از خطر، تهدید، آسیب و ترس و حضور در مکانی با آرامش و اطمینان خاطر است، ادامه داد: در اعلامیه جهانی حقوق بشر امنیت به عنوان یکی از حقوق اجتماعی مطرح شده است.

کریمی گفت: امنیت در طبقه‌بندی جامعه‌شناسان یکی از نیازهای اساسی انسان و در حقیقت نیاز دوم بشر است، چراکه در صورت نبود امنیت بسیاری از نیازها همچون عشق و احترام برآورده نمی‌شود و انسان دچار خودشکوفایی نخواهد شد.

کد خبر 629722

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.