به گزارش خبرنگار ایمنا، مصطفی همتی امروز _دوشنبه پنجم دی_ در نشست سفیران بازآفرینی شهری همزمان با روز ایمنی در برابر زلزله با بیان خاطراتی از زلزله بم که ۱۹ سال پیش اتفاق افتاد، اظهار کرد: سردار احمد کاظمی، جزو نخستین نیروهایی بود که در حادثه زلزله بم وارد این شهر شد تا ضمن کمکرسانی، مجروحان و مصدومان را انتقال دهد.
وی با تاکید بر اینکه ستاد اصفهان برای کمک به مردم بم از ستادهای نمونه در کشور به لحاظ امداد رسانی و ساختوساز بوده است، تصریح کرد: ۸۵ درصد سازهها در بم خشت و گلی و قدیمی بود اما ۱۵۰ سازه فلزی نیز در حادثه زلزله در هم پیچید؛ از اینرو تلفات زیادی داشتیم.
سفیر بازآفرینی شهری بم نبود نظارت در ساختوساز را علت تخریب سازههای فلزی دانست و گفت: تنها جایی در شهر که حتی یک متر از دیوار آن باقی نماند، شهرداری بم بود که با خاک یکسان شد، بنابراین تنها نباید به بازآفرینی بافت فرسوده فکر کرد، زیرا مقاومسازی اهمیت بسیاری دارد.
طرح بازآفرینی همتآباد به عنوان الگو در کشور مطرح است
زهرا اسکندری، سفیر بازآفرینی شهری و ساماندهی بافت فرسوده در این نشست اظهار کرد: اصفهان از پیشگامان حوزه بازآفرینی شهری و توجه به حوزه ساماندهی بهشمار میرود، زیرا نخستینبار در کشور طرح روانبخشی در یکی از محلات این کلانشهر اجرایی شد که به عنوان الگو مطرح است.
وی با بیان اینکه طرح بازآفرینی همتآباد به عنوان الگو در کشور مطرح است، ادامه داد: اصفهان نخستین استانی است که طرح جامع منطقهای خود را با طراحی شهرهای جدید که فعالیت و سکونت همزمان در آن وجود دارد، شکل داد که این موضوع نوپدید است.
سفیر بازآفرینی شهری و ساماندهی بافت فرسوده تصریح کرد: لازم است امکان اسکان مجدد در بافتهای فرسوده که در معرض مخاطرات طبیعی و انسانساز است، فراهم شود، در این راستا جابهجایی ساختوسازها باید در حریم رودخانه حتی اگر خشک باشد، انجام شود.
وی با بیان اینکه شاخصهای محدوده سکونتگاههای غیررسمی که با عجله توسط مردم ساخته شده است، باید بازنگری و بررسی مجدد شود، ادامه داد: برای استفاده از ضوابط تشویقی شهرسازی، هماهنگی لازم و دقیق ضروری است، چرا که ارائه بسته تشویقی در بافتهای فرسوده نیاز به تدبیر دارد.
نظر شما