احمد کنارینژاد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: نمیتوان شهرها را بدون فضای سبز تصور کرد، چراکه یکی از عوامل گسترش شهرها و جذب گردشگر فضای سبز، سیما و منظر شهری است.
وی با بیان اینکه فضای سبز شهری علاوه بر زیباسازی شهری، نقش تعیینکنندهای در شادابی و نشاط شهروندان دارد، افزود: طرح تسهیلات و خدمات تشویقی برای مشارکت شهروندان در زمینه توسعه و حفظ فضای سبز به تصویب رسید؛ مجری این طرح سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری و روابط عمومی، شهرداری مناطق چهارگانه، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی به عنوان همکاران آن هستند.
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: گارم زنگی، نارنج، سپستان، جم، انبه و انجیر معابد از گونههای پیشنهادی جهت کاشت جلوی منازل است.
وی ادامه داد: هدف از مشارکت شهروندان در حفظ و نگهداری فضای سبز شهری، همکاری، همیاری و همبستگی، دخالت دادن انسانها در انجام بسیاری از امور فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مربوط به خودشان است.
کنارینژاد تصریح کرد: فعال کردن آموزشوپرورش در زمینه طراحی محوطههای وسیع مدارس، پیشبینی قسمتهای مناسب برای فضای سبز، توجیه اهمیت فضای سبز برای دانشآموزان، درختکاری و کشت گل و چمن در حیاط مدارس، کوچهها و خیابانهای اطراف آن، از جمله موارد مهم در گسترش فضای سبز و ایجاد فرهنگسازی در این زمینه است.
وی با اشاره به نقش مشارکت شهروندان در مدیریت شهری گفت: مشارکت شهروندان در مدیریت شهری از جمله حفظ و نگهداری از فضاهای سبز شهری، کاهش هزینهها، کاهش تخریبها، افزایش تعامل و مشارکت بین مدیریت شهری و شهروندان و افزایش سرانه فضای سبز را به دنبال خواهد داشت.
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس با بیان اینکه مدیریت استفاده و بهرهبرداری آب حاصل از چگالش رطوبت هوا در کولر گازیهای این شهر نیز برای حفظ فضای سبز مؤثر است، اضافه کرد: طبق تحقیقات انجام شده بیشتر شهروندان معتقدند با مشارکت خود میتوانند در نگهداری فضای سبز تأثیرگذار باشند، هرچه میزان رضایتمندی در خدمترسانی فضای سبز بیشتر باشد، شهروندان تمایل بیشتری به مشارکت دارند.
وی تصریح کرد: تسهیلات پیشنهادی خدمات تشویقی مشارکت شهروندان در زمینه توسعه و حفظ فضای سبز در این طرح شامل تخفیف عوارض نوسازی محوطه جلوی منازل، تخفیف عوارض حرفهها و مشاغل و تخفیف آبیاری فضای سبز با آب کولر است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر بندرعباس خاطرنشان کرد: طبق نظرسنجیهای انجام شده در شهرها، برگزاری انواع کلاسها و کارگروههای آموزشی در بوستانها، آگاهسازی شهروندان از تبعات صدمهزدن به فضای سبز، برگزاری برنامههای شاد، موسیقی تئاتر و مسابقات در پارکها، تشریح با ارزش بودن مقوله مشارکت، تشویق شوراهای محلی برای شرکت در فعالیتهای مربوط به فضای سبز در محله مربوط به خود، تلفیق دیدگاههای عمومی و افراد متخصص و آموزش مشارکت به کودکان از مقاطع پایین تحصیلی (در مدارس یا تبلیغات مخصوص کودکان) تأثیر مثبتی بر توسعه فضای سبز بوستانها و فضای سبز داشته است.
نظر شما