به گزارش ایمنا، به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم مقاومت، نشست خبری هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت امروز _ پنجشنبه بیستوچهارم آذر _ در بنیاد فرهنگی روایت فتح با حضور مدیران این رویداد برگزار و اعلام شد که جشنواره با تغییراتی ازجمله اضافه شدن بخش سریال و سالانه شدن، اسفندماه امسال برپا میشود و اختتامیه هم در خلیج فارس خواهد بود.
در این نشست، جلال غفاری، دبیر جشنواره هفدهم فیلم مقاومت، با بیان اینکه توفیقها و عدم توفیقهای ما به خاطر توجه یا غفلت از چهارچوب گفتمان نظریمحور مقاومت است، اظهار کرد: جشنواره فیلم مقاومت تا ۱۱ دوره با عنوان دفاع مقدس برگزار میشد و پس از آن، با نگاهی بینالمللی با حضور آقای خزاعی با عنوان مقاومت برگزار میشود.
وی افزود: مقام معظم رهبری تاکید داشتهاند که نظریه مقاومت را تبیین کنید. این در حالی است که معمولا مقاومت را به درگیریهای سیاسی و نظامی تقلیل میدهیم، در حالی که باید گفتمان مقاومت را در نظر بگیریم. مقاومت کلام گفتمانی است که ریشه آن به زندگی انسانها از ابتدای خلقت صورت انسانی مربوط میشود.
دبیر جشنواره فیلم مقاومت ادامه داد: انسان ذاتا نمیتواند زیر بار زور برود. در سیره انبیا و اولیا هم چنین است. حضرت سیدالشهدا علیهالسلام هم دقیقا بر همین گفتمان مقاومت حرکت میکند و بر قله آن میایستد. این حرکت تا انقلاب اسلامی و حرکتهای آن تا به امروز ادامه داشته است.
غفاری افزود: گفتمان مقاومت را در سینما هم میتوانیم در ابعاد گوناگون بیان کنیم و باید در این بیان، از تقلیل آن به نگرشهای صرفا مذهبی، سیاسی یا درگیریهای نظامی پرهیز کنیم. عدم درک و فهم درست از کلام مقاومت مانع از حرکت درست ما میشود؛ پس تصمیم گرفتیم تا با نگاهی مقاومتی، بهواسطه آن سوژههایی را بسط دهیم و درباره آن تصمیم بگیریم.
وی تصریح کرد: اختتامیه جشنواره همزمان با میلاد حضرت صاحبالزمان (عج) و روز جهانی مستضعفین برگزار میشود که مایه برکت جشنواره خواهد بود.
دبیر جشنواره فیلم مقاومت گفت: ممکن است دارایی ما امروز همپا با سینمای لیبرال هالیوود و بالیوود نباشد، اما میتوان در همین سینمای مقاومت به خاطر ظرفیتی که گفتمان مقاومت دارد، از آن بهعنوان رقیب سینمای لیبرال حرف زد. همانطور که سینمای دفاع مقدس امروزه ظهور عینی در دنیا پیدا کرده است، سینمای مقاومت هم امکان مشابه را دارد.
غفاری در ادامه با بیان اینکه نگاه ما به جشنواره، جدا از تمایز با دیگر جشنوارهها، این است که مقاومتی باشد، گفت: از آنجایی که خلیج فارس یکی از مناطق مقاومتی ایران با جزایر همیشه ایرانی است، اختتامیه جشنواره در خلیج فارس برگزار میشود. هر ایرانی با حضور در خلیج فارس احساس غرور و افتخار میکند. چراکه قدرت و امنیت خلیج فارس در دستان ایران امروز است. باید رویکرد جشنوارهداری را تغییر دهیم و دست از اموری حول محور کاخهای جشنوارهای برداریم. جشنواره مقاومت باید نوع جشنوارهداریاش را تغییر دهد و با مضمون آن همسو شود. جشنواره تنها یک خبر نیست، بلکه انگیزهای برای مسابقه و ایجاد جریانی اجتماعی در حوزه مقاومت است.
وی ادامه داد: جشنواره باید نسلهای آینده و گام دومی سینمای انقلاب را کشف، تربیت و برای آینده سینمای ایران آماده کند. حمایتهای ویژه تولیدی در بخشهای فیلم کوتاه و استعدادیابی جشنواره داریم تا در آینده، برای جشنواره فیلمهای فاخری تولید شود.
دبیر هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در ادامه گفت: سوژه و گفتمان مقاومت برای بسیاری از فیلمسازان حرفهای ما تبیین نشده است که طی روزها و ماههای گذشته با ارتباط با آنها برای این موضوع ارتباط برقرار کردیم تا جشنوارهای پویاتر از ادوار گذشته داشته باشیم.
غفاری در ادامه با تاکید بر تشکلیابی و جبههبندی فیلمسازان مستقل در سرتاسر دنیا اظهار کرد: لیبرال در نگاه اول خوب است، اما درواقع موجب جنگ و آشوب شدهاند. امید است تا سینمای مقاومت با مضمون و گفتمان مقاومت بهعنوان جشنوارهای مستقل و درمقابل سینمای لیبرال و سرمایهداری فعالیت کند.
وی با اعلام این خبر که برای آنکه جشنواره از فعالیتهایش عقب نماند، تصمیم گرفتیم تا آن را سالانه برگزار کنیم، گفت: هر جا سینماگری در دنیا با جریان سینمای لیبرال و سرمایهداری درگیر و طرد شده است، مورد توجه ما قرار میگیرد و آنها را برادران و خواهران خود در این زمینه میدانیم.
غفاری در ادامه با بیان اینکه تمام جشنواره هفدهم فیلم مقاومت بینالمللی است و بخشهای آن همه در راستای جهانی و بینالمللی عمل خواهد کرد، گفت: هفتههای فیلم مقاومت در ۱۷ کشور دنیا با بهنمایش درآمدن برگزیده فیلم مقاومت در آنها بهنمایش درآید.
وی افزود: جشنوارهها کارکردهای گوناگونی دارند؛ ازجمله جشنواره کن که بازار فیلم موفقی داشته است، اما فیلمهای حرفهای در آن جایگاه ویژهای نداشته و ندارد. در جشنواره مقاومت هم ما میخواهیم تا بازار فیلم مقاومت حتی بهصورت نمونه کوچکی از آن داشته باشیم تا سالهای آینده بازار فیلمی با سوژه مقاومت داشته باشیم.
غفاری با تاکید بر اینکه مطلع موضوعات جشنواره مقاومت، شهید و شهادت است، گفت: شهید و شهادت همان چیزی است که سینمای غرب هیچگاه نمیتواند آن را درک کند.
وی در پایان با اشاره به اضافه شدن بخش سریال به بخشهای اصلی جشنواره گفت: کشورهای عربی معمولا به تماشای سریال علاقه دارند. پس ما بخش سریال را به همین منظور برنامهریزی کردیم.
محسن رفیعی، دبیر اجرایی هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت، هم در این نشست گفت: این دوره شامل شش بخش است. ما امسال و در این دوره، بخش مجزای بینالملل نخواهیم داشت. عرصه، عرصه همشانگی و رقابت در قالب یک امت است. تمام فیلمسازانی که در محور مقاومت کار میکنند در یک گستره پاک و برابر کنار هم آثارشان مورد داوری قرار میگیرد.
رفیعی افزود: در بخش اصلی، در سه بخش فیلم بلند شامل سینمایی، مستند و پویانمایی کار میکنیم و آثار را در دبیرخانه میپذیریم. سریال هم بخش دیگر است و در بخش فیلم کوتاه هم ناظر بر سه حوزه داستانی، مستند و پویانمایی، پذیرای آثار هستیم. تمام شرکتکنندگان و متقاضیان داخلی و خارجی، آثارشان در کنار یکدیگر انتخاب و داوری میشود.
وی ادامه داد: بخش مهم دیگری که مورد توجه قرار گرفته، بخش «نسل روایت» است. امسال و در این دوره، رویکردی جانانه و پرداختی اصولی و درست به مسئله نوجوانان و جوانانِ دوربین به دست خواهیم داشت که از بین آنها، بتوانیم نسل آینده فیلمسازی را که به گام دوم انقلاب برای رسیدن به اهداف فرهنگی و هنری کمک میکنند، شناسایی کنیم.
رفیعی در ادامه گفت: بخش سوم ما بخش دفاع مقدس است. بههرحال دفاع مقدس ژانری برخاسته از انقلاب اسلامی است و در این بخش هم، پذیرای آثار مختلف هستیم. جوایزی که در این جشنواره اهدا خواهد شد، با نام شهدایی چون شهید حاج قاسم سلیمانی (جایزه بخش اصلی)، رسول ملاقلیپور (جایزه بخش دفاع مقدس)، شهید عماد مغنیه (جایزه جهان بدون اسرائیل) و شهید حججی (جایزه نسل روایت) خواهد بود که در بخشهای مجزایی اهدا خواهد شد. بخش فیلمنامه این جشنواره نیز جایزه خود را با نام شهید سید مرتضی آوینی با عنوان روایت قلم اهدا خواهد کرد.
وی در پایان گفت: در بخش نقد و پژوهش که با نام زندهیاد نادر طالبزاده خواهد بود، پذیرای آثاری ازجمله نقدهای سینمایی، پژوهش و … با مهلت ارسال آثار تا ۲۲ بهمن سال جاری هستیم. زمان آغاز دریافت آثار هم از همین امروز است. علاقهمندان برای ارسال آثار به جشنواره میتوانند با مراجعه به سایت جشنواره به نشانی www.iranmff.com و سایت کمکی راوی نو اقدام کنند.
رونمایی از پوستر جشنواره با حضور خانواده شهدا
در ادامه این نشست، از پوستر هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت با حضور خانواده شهید ابراهیم هادی و حمیدرضا اسداللهی رونمایی شد.
مادر شهید هادی با اشاره به بعضی ناآرامیهای پیشآمده در کشور از سوی جوانان و نوجوانان گفت: به جوانانی که در دام حیله دشمن اسیر شدهاند توصیه میکنم تا مانع متلاشی شدن خانواده بزرگ ایران شوند و همانگونه که سردار شهید سلیمانی میگفتند همه ما یک خانواده هستیم.
خواهر شهید ابراهیم هادی هم با حضور در این نشست و در بخش رونمایی از پوستر جشنواره با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: شهدا مقاومت خودشان را نشان دادند و شهید هادی هم همانند دیگر شهدا در کانال کمیل پنج روز ایستادگی کردند. ما نیز باید همانند شهدا مقاومت کنیم.
وی افزود: دشمنان بدانند که ایران اسلامی با شهدای خود مانع از تمام تلاشهای آنها برای آسیب به کشورمان میشود.
نظر شما