میز فرهنگ محل تولد پروژه‌های شاخص فرهنگی است/ تکمیل سرپناه افراد کارتن‌خواب در اصفهان

شهردار اصفهان با بیان اینکه میز فرهنگ با هدف جلوگیری از موازی‌کاری در امور فرهنگی شکل گرفت، گفت: میز فرهنگ به‌عنوان اتاق فکر، محل اجماع عناصر فرهنگی در شهرداری است که به ایده‌پردازی و سیاست‌گذاری در حوزه فرهنگ می‌پردازد و با ایجاد همگرایی، محل تولد ایده‌ها و پروژه‌های شاخص فرهنگی است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، علی قاسم‌زاده امروز _ چهارشنبه بیست‌وسوم آذر _ در چهارمین برنامه تلویزیونی «۳۶۵ شبانه‌روز به احترام مردم اصفهان»، با اشاره به «طرح شفافیت» اظهار کرد: تاکنون در سامانه شفافیت گزارش عملکرد ارائه می‌شد، اما بر اساس پیشنهاد شورای اسلامی شهر اصفهان تا دو هفته آینده، در بستر این سامانه اقداماتی همچون پروژه‌های شاخص و رخدادهای مهم شهری که مدیریت شهر در آینده انجام خواهد داد نیز، برای مردم مطرح خواهد شد و آنها را به مشورت خواهد گذاشت.

وی افزود: در گذشته، گاهی اخبار شکل رانت به خود می‌گرفت و عده‌ای می‌دانستند که در شهر قرار است چه اتفاقی بیفتد و این روند باعث شکل گرفتن رانت اطلاعاتی می‌شد، اما با شفاف شدن اقدامات، دیگر رانت وجود ندارد و تمام شهروندان از اخبار اطلاع خواهند داشت.

شهردار اصفهان با بیان اینکه در چرخه تحول شهرها، نخست شهر بدوی داشتیم که کنار رودخانه‌ها شکل می‌گرفت، گفت: در مرحله بعد، شهرهای صنعتی به‌وجود آمد و با فعال شدن کارخانه‌ها و دودکش‌ها در آن، این شهرها مقصد گردشگری شد. زیرا شهرهای صنعتی دوره مهمی در تحول شهرها بود.

وی با تاکید بر اینکه در ادامه، نهضت اعتراضی علیه شهرهای صنعتی ایجاد شد و شهرهای سبز پدید آمد، گفت: این شهرها هوای پاک و فضای سبز بیشتری داشتند، اما در مرحله بعد، شهرهای فرهنگی ایجاد شد و شهرهایی مقصد گردشگری به‌شمار رفت که رخدادهای فرهنگی، موزه بیشتر و مردم آن سطح فرهنگی بالاتری داشتند.

میز فرهنگ از موازی‌کاری در امور فرهنگی، سیاست‌گذاری و ارائه ایده جلوگیری می‌کند

قاسم‌زاده ادامه داد: اعضای اتاق فکر شهرهای صنعتی را مهندسان، شهرهای سبز را طرفداران محیط‌زیست و شهرهای فرهنگی را جامعه‌شناسان، روان‌شناسان و فعالان فرهنگی تشکیل دادند.

وی با اشاره به اینکه اگر می‌خواهیم در چرخه تحول شهرها در اوج قرار گیریم، باید به سمت شهرهای فرهنگی برویم، ادامه داد: اصفهان این استعداد را دارد. زیرا سه دوره تمدن‌سازی و پایتختی را تجربه کرده است و مشاهیر بزرگ و مردم فرهنگی آن نشان از صبغه فرهنگی دارد.

شهردار اصفهان افزود: اگرچه در اصفهان صنایع مختلف فعال است و شهر را کارخانه‌ها احاطه کرده که بخشی از آلودگی شهر متاثر از آن است، امتیازهایی همچون ایجاد اشتغال داشت، اما صیانت از اصفهان ایجاب می‌کند که صنایع را از شهر فاصله دهیم و به سمت شهر فرهنگی و پاک حرکت کنیم.

وی با اشاره به فعالیت میز فرهنگ در شهرداری تصریح کرد: اقدامات در شهرداری بخش‌های مختلفی همچون معاونت فرهنگی و خدمات شهری چاشنی فرهنگی دارد و میز فرهنگ به‌عنوان اتاق فکر، محل اجماع عناصر فرهنگی در شهرداری است که به ایده‌پردازی و سیاست‌گذاری در حوزه فرهنگ می‌پردازد و با ایجاد همگرایی، محل تولد ایده‌ها و پروژه‌های شاخص فرهنگی است.

قاسم‌زاده با بیان اینکه میز فرهنگ با هدف جلوگیری از موازی‌کاری در امور فرهنگی، سیاست‌گذاری و ارائه ایده شکل گرفت تا به همگرایی در حوزه فرهنگ برسیم، ادامه داد: با توجه به اینکه اتفاقات فرهنگی خوبی در مرحله ایده داریم، گزارشی از آن ارائه نمی‌کنم تا زمانی که عملیاتی شود.

ارائه خدمت ۴۰۰ پایگاه فرهنگی و ورزشی به شهروندان

وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۰۰ پایگاه فرهنگی‌ورزشی شامل ورزشگاه، کتابخانه، فرهنگسرا، خانه فرهنگ، موزه و پایگاه‌های تفریحی در دو شیفت در سطح شهر به شهروندان خدمت ارائه می‌کنند، افزود: روزانه هزاران نفر از این مجموعه‌ها استفاده و خدمات فرهنگی دریافت می‌کنند که این خدمات را ازنظر کیفی متناسب با ذائقه‌های مردم تنوع می‌بخشیم.

شهردار اصفهان تصریح کرد: در یک سال گذشته، ۱۰ مجموعه فرهنگی همچون کتابخانه و فرهنگسرا به ۴۰۰ مجموعه موجود اضافه شده است که بخش بیشتر آن زمین‌های ورزشی بوده است. ورزشگاه بهشت نیز یکی دیگر از این مجموعه‌هاست که با داشتن رشته‌های ورزشی متنوع برای مردم افتتاح شد و تا پایان سال نیز، یک پروژه مرتبط را مورد بهره‌برداری قرار خواهیم داد.

وی با تاکید بر اینکه شهرداری به هر اقدامی که مردم بتوانند در حوزه فرهنگی و اجتماعی انجام دهند، ورود نمی‌کند، تصریح کرد: شهرداری به‌عنوان تسهیل‌گر و شتاب‌دهنده امور در کنار مردم قرار می‌گیرد و نه‌تنها برای آنها مانع ایجاد نمی‌کند، بلکه برای اجرای مطلوب برنامه‌ها به آن‌ها کمک می‌کند.

قاسم‌زاده اظهار کرد: به افرادی که درخواست احداث ورزشگاه دارند، پروانه ساختمانی ارزان‌قیمت یا حتی رایگان خواهیم داد و اگر سرمایه‌گذار یا بخش خصوصی قصد احداث اماکن تفریحی و ورزشی داشته باشد، حمایت می‌کنیم و کار را مشارکتی انجام خواهیم داد. البته برای برگزاری رخدادهای شهری و مناسبت‌ها و آیین‌های شهری تا وقتی مراکز فرهنگی فعال باشند، کمک‌رسان خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه شهرداری اصفهان در یک سال گذشته سه هزار برنامه مشارکتی در محلات مختلف شهر برگزار کرده است، گفت: در اعیاد و جشن‌های مختلف همچون عید سعید غدیر خم، مجری و ایده‌پرداز مردم بودند و شهرداری در انجام امور کمک کرد.

تسهیلات ویژه برای سرمایه‌گذاران

شهردار اصفهان تصریح کرد: شهرداری در این مدت از ۱۹۰۰ تشکل و سمن در زمینه‌های مختلف ورزشی، فرهنگی و اجتماعی و ۴۰۰ مسجد در شهر حمایت کرده است تا بتواند درباره آنچه اولویت شهر محسوب می‌شود و مساجد ظرفیت در اختیار قرار دادن آن را دارند، بهره برد.

وی با اشاره به کمک مساجد شهر در روزهای نوروز به ستاد نوروزی، افزود: به مساجدی که در خیابان اصلی قرار دارند و زیرساخت‌های آن‌ها ازجمله سرویس بهداشتی به مردم خدمات عمومی بدهد، کمک می‌کنیم.

قاسم‌زاده ادامه داد: اگر سرمایه‌گذاران در نقاطی که به مسجد نیاز باشد، وارد عمل شوند، در کنار آنها قرار می‌گیریم و حمایت‌های لازم را انجام می‌دهیم.

اصفهان همچنان میزبان جشنواره بین‌المللی کودکان و نوجوانان است

وی با تاکید بر اینکه آیین‌های ملی و مذهبی نخ تسبیح جامعه است که مردم را کنار هم قرار می‌دهد، افزود: شهرداری در خصوص برگزاری آیین‌های ملی و مذهبی حساس است. زیرا بستری برای احساس، ادراک، شادی و غم مشترک است.

شهردار اصفهان با اشاره به اینکه شهرداری وظیفه دارد آیین‌های ملی و مذهبی را در شهر پررنگ کند، تصریح کرد: عید نوروز، شب یلدا به‌عنوان آیین ملی و بزرگداشت ایام محرم و صفر به‌عنوان آیین‌های ملی و مذهبی در یک سال گذشته با حمایت شهرداری و مشارکت مردم به نحو قابل توجهی برگزار شده است.

وی تصریح کرد: «روز اصفهان» نیز یک آیین شهری مهم است که مردم باید کمک کنند تا این روز را ملی و فراگیر کنیم. زیرا معتقدیم آیین‌هایی که در راستای تقویت هویت شهر است، باید زنده نگه داشته شود.

قاسم‌زاده با اشاره به جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اظهار کرد: هفته گذشته پس از فراز و فرودها، تفاهم‌نامه‌ای میان شهرداری و بنیاد سینمایی فارابی منعقد شد و به توافق رسیدیم تا همچنان اصفهان میزبان جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان باشد و کودکان شهر برای این رخداد فرهنگی و هنری آماده شوند.

پیش‌بینی اعتبار لازم برای ایجاد فضای جدید تفریحی در بودجه سال آینده

وی با اشاره به تعطیلی مراکز تفریحی در شهر و فعالیت تله‌کابین صفه، تله‌سیژ ناژوان و شهر رویاها در شرایط کرونایی، گفت: پس از یک سال تعطیلی این مراکز، نخستین اقدام به‌روزرسانی و استانداردسازی تجهیزات و امکانات آنها بود که انجام شد و در این راستا، ۱۷ هزار قطعه در تله‌کابین صفه، ۱۱ هزار قطعه در تله‌سیژ ناژوان و پنج هزار قطعه در وسایل بازی شهر رویاها تعویض شد تا امنیت و ایمنی برقرار شود.

شهردار اصفهان تصریح کرد: در هشت ماه گذشته، بیش از یک میلیون نفر از سه فضای تفریحی شهر رویاها، تله‌کابین صفه و تله‌سیژ ناژوان استفاده کردند که نشان می‌دهد شهروندان علاقه زیادی به تفریح و محیط شاد دارند. لذا در بودجه ۱۴۰۲، اعتبار لازم را برای ایجاد فضای جدید تفریحی در شهر پیش‌بینی کردیم.

وی با تاکید بر اینکه رخدادهای شهری به نشاط عمومی کمک می‌کند، گفت: نوروز ۱۴۰۱ شهر با رخدادهایی شاداب شد. میهمانان و شهروندان هر دو لذت بردند و از طرح‌های زیباسازی و نورپردازی اعلام رضایت کردند.

سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد تومانی شهرداری اصفهان برای احداث سرپناه افراد کارتن‌خواب

قاسم‌زاده با بیان اینکه مردم به شهرداری حسن ظن دارند و انتظار رقم زدن اتفاقات شهری از سوی شهرداری را دارند، تصریح کرد: خدمات فرهنگی و اجتماعی به‌منزله یک زنجیره است که شهرداری بخشی از آن محسوب می‌شود. کار شهرداری بیشتر فرهنگی و از منظر تغییر انگیزه، نگاه و ایجاد فضاهای مستعد شهری، برای ایجاد نشاط و شادی است.

وی با اشاره به بعضی آسیب‌های اجتماعی تصریح کرد: ما هم از بعضی پدیده‌های اجتماعی رنج می بریم؛ اما قانون رفع آن را بر عهده شهرداری نگذاشته است و امکان مداخله نداریم. زیرا ضابط قانون نیستیم و باید دید در زنجیره خدمات اجتماعی رفع این آسیب‌ها به عهده کدام نهاد است.

شهردار اصفهان درباره پدیده کارتن‌خوابی و کودکان کار افزود: کاری که برای کارتن‌خواب‌ها بر عهده شهرداری گذاشته شد، فراهم کردن مکان و سرپناه برای آن‌ها بود که شهرداری با ۴۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، این سرپناه را که از گذشته احداث آن آغاز شده بود، تکمیل کرد و به‌زودی با تفاهم‌نامه‌ای که امضا شده است، به دستگاه بهره‌بردار تقدیم می‌کنیم.

وی با بیان اینکه همه ما از پدیده کودکان کار رنج می‌بریم، اما بسیاری از این کودکان به تشویق خانواده‌های خود به چهارراه‌ها و سطح شهر می‌آیند، ادامه داد: ۹۰ درصد کودکان کار از اتباع خارجی هستند؛ اما شهرداری و دیگر دستگاه‌ها همچون بهزیستی، سپاه و بسیج آماده‌اند آن بخش از کودکان کار که نیازمند حمایت واقعی هستند را تحت حمایت اقتصادی و تحصیلی قرار دهند. بنابراین از شهروندان درخواست می‌کنم در سطح شهر به کودکان کار کمک نکنند تا دستگاه‌های حمایتی و سمن‌ها از آنها پشتیبانی کنند.

تسهیلات ویژه کارت منزلت برای مشمولان

قاسم‌زاده با اشاره به طرح و کارت منزلت گفت: در شهر به بخشی از مردم همچون زنان سرپرست خانوار، بازنشستگان، سالمندان، مادران بیش از دو فرزند، جانبازان، بیماران خاص و معلولان، تسهیلاتی در قالب کارت منزلت ارائه می‌شود و آنها می‌توانند به‌صورت رایگان یا با تخفیف از مراکز فرهنگی و گردشگری و حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند.

وی تاکید کرد: تمام افراد جامعه هدف کارت منزلت می‌توانند با مراجعه به درگاه https://profile.isfahan.ir مدارک خود را تکمیل کنند تا کارت از طریق پست به نشانی ثبت‌شده در سامانه ارسال شود و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

کد خبر 626759

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.