به گزارش ایمنا و به نقل از وزارت نفت، محسن خجستهمهر در آیین هماندیشی و گردهمایی مدیران ارشد صنعت نفت، درباره دستاوردهای شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم اظهار کرد: یکی از دستاوردهای ما در ۶ ماهه نخست فعالیت دولت، افزایش یک میلیون بشکهای ظرفیت تولید و رسیدن به ظرفیت تولید قبل از تحریمها بود که هزینه ۵۰۰ میلیون دلاری را در بر داشت.
وی در تشریح اقدامهای انجام شده برای این افزایش ظرفیت، گفت: این سرمایهگذاری رشد ۶۰ درصدی متراژ حفاری در این دوره را در پی داشت و موفق به افزایش ۸۰ درصدی سرعت حفاری شدیم همچنین سرعت حفاری ما از ۱۰.۵ متر در روز به ۱۸.۲ متر در روز رسیده است و از ۱۴۷ هزار متر حفاری در سال ۹۹ به ۲۳۵ هزار متر در سال ۱۴۰۰ رسیدیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره تولید گاز در دولت سیزدهم نیز تصریح کرد: در یکسال گذشته تاکنون ۳۳۶ میلیارد مترمکعب گاز برای مردم ایران استحصال کردیم؛ یعنی روزانه بالغ بر یک میلیارد متر مکعب تولید گاز کردیم.
خجستهمهر به ناترازی منفی ۲۵۰ میلیون مترمکعبی تولید و مصرف روزانه گاز در آغاز دولت سیزدهم اشاره و تصریح کرد: با این حال در همان شرایط به حداکثر رکورد تولید از میدان مشترک پارس جنوبی یعنی ۷۰۵ میلیون متر مکعب در روز رسیدیم و روزانه افزون بر ۲۳۰ میلیون متر مکعب گاز از شرکت نفت مناطق مرکزی و ۴۰ میلیون متر مکعب از شرکتهای نفتخیز جنوب و فلات قاره محقق شد.
وی درباره ذخایر نفت و گاز صنعت نفت ایران توضیح داد: شرکت ملی نفت ایران در بخش نفت ۱۵۸ میلیارد بشکه معادل نفت خام و ۱۸۲ میلیارد بشکه معادل نفت خام، ذخایر گاز در اختیار دارد که در مجموع ۳۴۰ میلیارد بشکه معادل نفت خام میشود و مقام نخست در جهان به حساب میآید.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره تولید از این ذخایر، افزود: در تولید نفت و گاز در بین شرکتهای نفتی ملی و بینالمللی رتبه سوم جهان را در اختیار داریم و ۴۱۰ مخزن نفت و گاز را مدیریت میکنیم.
افزایش درآمدها و سرمایهگذاریها در دولت سیزدهم
وی به تحقق درآمدهای شرکت ملی نفت ایران مربوط به تبصرههای یک تا ۱۴ قانون بودجه در سال گذشته اشاره کرد و گفت: پس از ۱۲ سال برای نخستینبار سوآپ فرآوردههای نفتی محقق شد؛ در این مدت صادرات نفت و میعانات گازی افزایش یافت و موفق شدیم ناوگان صادرات نفت و میعانات گازی را افزایش دهیم همچنین وصول درآمدها رشد چشمگیر داشت و به ۲ برابر رسید.
این مقام مسئول از مذاکرات فشرده با شرکتهای بینالمللی در دولت سیزدهم یاد کرد و افزود: متمایزترین آنها تفاهمنامه ۴۰ میلیارد دلاری با شرکتهای روس بود؛ ضمن آنکه فعالیتهای گستردهای در دعاوی بینالمللی داشتیم.
تکلیف همه میدانهای مشترک در دولت سیزدهم مشخص شد
وی ۲۶ میدان مشترک با هفت کشور همسایه را برشمرد و گفت: مهمترین اقدامها در میدان مشترک پارس جنوبی، افزایش تولید در ۳۷ سکوی این میدان بود و طرح پایلوت فشارافزایی در این میدان نیز دنبال میشود، مرکاپتانزدایی فاز دو و سه پارس جنوبی نیز انجام شد و دو ردیف پالایشگاهی در فاز ۱۴ یکی سال گذشته و یکی حدود یک ماه پیش راهاندازی شد همچنین توانستیم نخستین نیروگاه سیکل ترکیبی و گوی شناور را در این میدان بهرهبرداری کردیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: تکمیل فاز نخست اسکله صادراتی سیراف، ساخت و تعمیر خط لوله فاز ۱۶ پارس جنوبی که اکنون ۷۸ کیلومتر به اتمام رسیده است و فاز ۱۱ که مراحل انتهایی حفاری خود را در سپری میکند از دیگر فعالیتهای انجام شده در این میدان بود. اجرای موفقیتآمیز سکوی ۱۲c که کاری جدید و قابل تحسین است انجام شده و بهزودی کار نصب صورت میپذیرد.
خجستهمهر درباره فاز ۱۳ پارسجنوبی نیز گفت: کار این فاز از سال ۹۴ معطل مانده بود و ۷۰ حلقه چاه را در دست حفاری داریم که ۳۵ حلقه جدید است و ۳۵ حلقه نیز باید تکمیل شود همچنین اسیدکاری ۴۰۰ حلقه چاه را آغاز کردیم که ۱۴ مورد با موفقیت انجام شده است.
پیشرفت طرح فشارافزایی در میدان پارسجنوبی از سوی شرکتهای ایرانی
وی فشارافزایی در میدان مشترک پارسجنوبی را یکی از پروژههای راهبردی شرکت ملی نفت ایران برشمرد و گفت: دو توربوکمپرسور ایرانی از سوی شرکت اودیسی در حال طراحی است و ۶۷ درصد پیشرفت داشته است، مطالعات مفهومی و پایلوت تمام شده و مطالعات مهندسی و پایه تا دیماه تمام میشود و در حال انتخاب مشاور برای EPC فاز پایلوت هستیم؛ انشاالله تا اردیبهشت و خرداد آتی کل فاز پایلوت تکمیل خواهد شد. برنامه ما این است که با اتکا به توان داخل کار انجام شود، اگرچه با شرکت گسپروم روسیه نیز تفاهمی در این زمینه داریم و آنها نیز در حال مطالعه هستند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در مورد میدان آزادگان نیز توضیح داد: مهمترین اقدامی که در سال گذشته انجام دادیم این بود که ۲۷ حلقه چاه جدید را وارد مدار تولید کنیم و برای این منظور ۷۰ درصد ناوگان حفاری را در بزرگترین میدان مشترک افزایش دادیم، یعنی هفت دکل را به ۱۲ دکل تبدیل کردیم و تولید را از ۸۷ هزار بشکه در روز به ۱۱۵ هزار بشکه رساندیم و ۱۳۲ حلقه چاه تحویل شرکت اروندان دادیم.
خجستهمهر افزود: در میدانهای آزادگان شمالی و جنوبی فعالیتهای ازدیاد برداشت از جمله گس لیفت در حال انجام است؛ در همین حال انعقاد یک تفاهمنامه برای توسعه یکپارچه آزادگان را با موفقیت سپری کردیم، موضوعی که شاید آن روزها کسی باور نمیکرد ولی خوشبختانه شرکت تشکیل شده و در حال حاضر ۱۶ همت آورده دارد؛ درصورتی که مجوز از طرف وزیر نفت صادر شود تا دو هفته آینده بهصورت رسمی شرکت دشتآزادگان اروند کار خود را آغاز میکند.
وی درباره طرح خط لوله انتقال نفت گوره – جاسک تشریح کرد: در تکمیل این خط که دوره گذشته نواقصی داشت، پیشرفت خوبی داشتهایم. در بخش خشکی با گسترههای متعدد کار صد درصد به اتمام رسیده است و با وارد شدن گوی شناور جدید و ساخت دو گوی شناور در خرمشهر انشاالله تا پایان سال این خط تکمیل میشود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در مورد قراردادهای این شرکت توضیح داد: حدود ۵.۷ میلیارد دلار قراردادهایی بوده است که در دولت سیزدهم یا تنفیذ شده یا عملیات اجرایی آنها آغاز شده است؛ توسعه میدان چنگوله را اخیراً شروع کردیم و یادآوران نیز با چهار میلیارد دلار آغاز شد. میدانهای آبان و پایدار غرب نیز کارشان در حال انجام است و عملیات اجرایی میدان بلال برای نخستینبار آغاز شد. توسعه میدان اسفندیار در هیئت مدیره مصوب شد؛ در مجموع تمام میدانهای مشترک تعیین تکلیف شدند، ضمن آنکه برای توسعه دو میدان مستقل نیز قرار داد بستیم که شامل شادگان و کوپال میشود. در مجموع برای ۲۵ میدان نفتی و گازی با اعتبار ۷۷ میلیارد دلار تفاهمنامه داشتیم که ۴۰ میلیارد دلار مربوط به تفاهم با گسپروم روسیه است.
خجستهمهر از دیگر طرحهای این شرکت یاد کرد و گفت: در خصوص طرح نگهداشت سه طرح بهبهرهبرداری رسیدند و پنج طرح نیز تا بهمن ماه به نتیجه میرسند در دولت سیزدهم بودجه سرمایهای ما ۳۸ درصد افزایش داشته است.
جمعآوری گازهای مشعل و بهبود شرایط زیستمحیطی
وی درباره طرحهای جمع آوری گازهای همراه بهعنوان یکی از مهمترین طرحهای در دست اقدام، گفت: در این زمینه پنج طرح با اعتبار تقریبی پنج میلیارد دلار برای جمعآوری ۲ میلیارد فوت مکعب گاز داریم که انجیال ۳۲۰۰ در بهمن ماه به بهرهبرداری میرسد و مهم آنکه برای نخستین بار از ابتدای انقلاب تا کنون برای جمعآوری گازهای همراه منطقه مسجدسلیمان به مزایده رفت.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به اقدامهای گسترده شرکت در موضوع دانشبنیان اشاره کرد و افزود: احیای چاههای کم بازده مهمترین فعالیتی بود که به شرکتهای دانشبنیان سپرده شد و در مجموع رویکرد ما از میدان محور به مساله محور تغییر یافته است، ضمن آنکه در حال حاضر یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و ۵۵ میلیون یورو طرح در زمینه دانشبنیان وجود دارد که به ۱۵ دانشجو دکتری گرنت دانشجویی داده خواهد شد و آنان را بورسیه خواهیم کرد.
خجستهمهر از رتبه نخست شرکت ملی نفت ایران در سراسر کشور در استفاده از قانون و ظرفیت ساخت کالای بار اول یاد کرد و درباره طرحهای مسئولیت اجتماعی، ادامهداد: نزدیک به ۱۳ هزار میلیارد تومان طرحهای مسئولیت اجتماعی ما بوده است که در این زمینه ۵۰ مصوبه جدید در شرکت ملی نفت ایران به تصویب رسیده است و ۶۸۹ مورد این طرحها تعریف شده و ۶۴۲ پروژه با اعتبار ۷۵۱ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است، بهویژه در بخش بهداشت و درمان پنج هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده و در شرایط کرونا کارهای خوبی نیز انجام شد.
نظر شما