به گزارش ایمنا، اسدالله اشراق جهرمی در این نشست ضمن غیرقانونی و نامشروع دانستن نظام تحریمهای آمریکا، آن را به دلیل جلوگیری از همکاری کشورها ذیل ماده ده کنوانسیون در مقابله با تهدیدهای زیستی، نقض کنوانسیون منع سلاحهای بیولوژیک بهویژه در شرایط همهگیری کرونا دانست.
نهمین کنفرانس بازنگری کنوانسیون منع سلاحهای میکروبی به مدت سه هفته در ژنو در حال برگزاری است. در این نشست کشورها به بررسی راههای تقویت معاهده منع سلاحهای سمی و بیولوژیک و جهانشمولی آن میپردازند. آنها در کنار تعهداتی که برای ممنوعیت هرگونه اکتساب، تولید و نگهداری سلاحهای میکروبی پذیرفتهاند، موظف هستند که ذیل ماده ده کنوانسیون، در زمینه فناوریهای صلح آمیز زیستی با یکدیگر همکاری و اقدام به انتقال تجربیات، دانش و فناوری بیولوژیک بویژه به کشورهای درحال توسعه جهت مقابله با تهدیدهای بیولوژیک کنند. تعهدی که نه تنها ازسوی کشورهای غربی رعایت نشده است بلکه از طریق رژیمهای سختگیرانه کنترل صادرات، و بویژه تحریمهای غیر انسانی توسط آمریکا نقض شده است.
مدیرکل صلح و امنیت بین الملل وزارت امور خارجه با اشاره به تبعات همهگیری کرونا که کل شئون زندگی بشر را تحت الشعاع قرار داده و بزرگترین تهدید بهداشتی را برای جامعه بشری رقم زده است، نظام تحریمهای آمریکا که دسترسی کشورهای هدف تحریم به واکسن و فناوریهای مربوط به تولید واکسن و تجهیزات پزشکی را بسیار محدود ساخته است محکوم و تصریح کرد که اقدامات واشنگتن نقض تعهدات ذیل مفاد کنوانسیون است.
وی همچنین ضمن اعلام حمایت کشورمان از اهداف معاهده و تاکید بر تعهد کشورمان به مفاد آن به عنوان اولین معاهدهای که به طور کامل هرگونه کسب و نگهداری سلاحهای میکروبی را برای اعضا ممنوع ساخته است اظهار کرد که مخالفت آمریکا با پروتکل تقویت اجرا و پایبندی به کنوانسیون آسیب جدی به اهداف آن زده است و لازم است که این کشور سیاست خود در قبال آن را کنار نهاده و به دیگر کشورها در این زمینه بپیوندد.
نماینده کشورمان همچنین ضمن اشاره به عدم عضویت رژیم صهیونیستی در این کنوانسیون خواستار این شد که جامعه جهانی برای جهانشمولی کنوانسیون، بویژه وادار کردن این رژیم برای عضویت در معاهدات خلع سلاحی با فوریت اقدام نمایند.
منبع: ایرنا
نظر شما