محسن منتظری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به تکنولوژی و فناوریهایی که تاکنون بشر توانسته با استفاده از آنها کیهان را بیشتر بشناسد، اظهار کرد: درحالحاضر بشر مجهز به شاتلهای فضایی است که به کمک آنها توانسته بیشتر با فضا آشنا شود.
وی افزود: بشر تاکنون توانسته به کمک شاتلهای فضایی، ماهوارههای بسیاری را به فضا ارسال کند و علاوه بر آن سطح سیارات داخلی و حتی خارجی که فاصله بسیار زیادی با زمین دارند را مورد بررسی قرار دهد.
این منجم و ستارهشناس ادامه داد: در حال حاضر سفینههایی داریم که توانستهاند بر قمر زحل یعنی تایتان فرود آیند و نخستین صداهای فراخورشیدی را از آن منطقه ثبت و به انتشار برسانند.
وی اشاره کرد: علاوه بر این فناوریها وویجر یک و دو تنها سفینههای بشر محسوب میشوند که توانستهاند از منظومهشمسی خارج شوند، همچنین مارینر یکی دیگر از فناوریهای بشر است که توانسته به سطح زهره سفر و چند دقیقه از شرایط وحشتناک و ناگوار این سیاره تصویربرداری کند.
منتظری در رابطه با سایر سفینههای مورد استفاده صنایع فضایی گفت: یکی دیگر از سفینههایی که برای شناخت سیارات مورد استفاده قرار گرفت «فرصت» بود که از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۸ توانست تصاویر بسیاری را برای محققان ارسال کند.
وی افزود: علاوه بر آن بشر تاکنون موفق شده است که تجهیزاتی به مدار خورشید ارسال، از قطبهای این ستاره تصویربرداری سپس مورد بررسی قرار دهد.
این منجم و ستارهشناس تاکید کرد: به طور کلی بشر تاکنون فناوریهای بسیاری را در صنایع فضایی مورد استفاده قرار داده است.
وی اشاره کرد: با توجه به این مسائل میتوان یکی از ملاکهای پیشرفت علم و دانش را تحقیقات کیهانشناسی و دستاوردهای بشر در حوزه هوافضا در نظر گرفت، زیرا این حوزه عملاً مرز علم را مشخص میکند.
نظر شما