به گزارش ایمنا، وقتی با کتابهای بی نوشته نشر جمال برای کودکان مواجه شوید بهاندازهای کیفیت و طراحی خوبی دارند که گمان میکنید یکی از مجموعه کتابهای وارداتی است که یک تصویرگر خارجی آن را طراحی کرده تا مهارتهای رفتاری کودکان زیر شش سال را ارتقا دهد و به آنها مهارتهای زندگی و اجتماعی بیاموزد و بدون اینکه از کلمهای استفاده کند، قصه جالبی را روایت کند.
اما اگر به نام تولیدکننده این اثر توجه کنید، این درجه از خلاقیت و کیفیت در کار تصویرگر و ایده پرداز ایرانی را تحسین خواهید کرد که در هر یک از جلدهای کتاب پیامدهای یک اخلاق زشت را با تصاویر خلاقانه و البته طنز به کودک شما نشان میدهد.
کودک شما هم مانند کودکان دیگر واکنشهای جالبی در مواجهه با این کتابها خواهد داشت. در بخشی از آن غافلگیر میشود، جایی میترسد و در بخشی هم خواهد خندید و آنوقت است که به ذکاوت و هنر ایده پرداز و طراح کتاب آفرین میگوئید.
یک تصویرگر ایرانی بانام حمید کارگری این کتابها را برای کودکان طراحی و درعینحال قصهپردازی کرده است و ناشر هم کتابی را تحویل کتابفروشی داده که ازنظر کیفیت و طراحی در چاپ، نهتنها از کتابهای وارداتی این حوزه هیچ کم ندارد، بلکه یکسر و گردن بالاتر از آنها ایستاده است.
حمید کارگری تصویرگر و قصه گوی کتابهای wordless یا بینوشته است که یکی از جدیدترین شیوههای آموزشوپرورش خلاقیت کودکان به شمار میرود.
هر یک از این کتابها، یک مفهوم اخلاقی را به کودکان آموزش میدهد. بهعنوانمثال کتاب «من خیلی عصبانیام» با نشان دادن پیامدهای کنترل نکردن خشم و حسادت نسبت به دیگران و همچنین نمایش زیبای بخشش و گذشت با ماجراهای جالب و دیدنی کودک را سرگرم میکند. همچنین کتاب «خرس مهربان» حس همدردی کودکان را برمیانگیزد و با ماجراهای جالب خود، کودک را سرگرم میکند و ذهن او را برای تولید یک داستان جذاب خیالی آماده میکند. در حقیقت کتابهای Wordless بهصورت هوشیارانه و عمدی خالی از نوشتار است تا کودکان تمرین خیالپردازی مثبت داشته باشند.
تصویرگر و قصهپرداز این مجموعه دراینباره اظهار کرد: این مجموعه کتابها، اولین کتابهای منتشرشده من است و کار تصویرگری کتاب را با حجتالاسلام سبحانی نسب مدیر انتشارات جمال شروع کردم و پیشنهاد ناشر این بود که داستانپردازی و تصویرگری را خودم انجام دادم.
وی درباره استقبال از کتابها افزود: ناشر از فروش کتابها راضی بود و فروش خوبی در نمایشگاهها داشتهاند بعضیها هم چند بار تجدید چاپشدهاند. بههرحال کتابی که متن ندارد با فلسفه کودک در ارتباط است و از آن بهخوبی استقبال میشود.
کارگری درباره ایده کتابها و انتخاب قصهها تصریح کرد: همه آنها از یک پیام اخلاقی شروع میشوند. مثلاً خرس عصبانی برای رساندن این پیام استفاده میشود که چرا عصبانیت اشتباه است و چه عواقبی دارد و چرا نباید عصبانی شد. همه کتابها با یک سوال شروع میشود و من مدتی به این سوال فکر میکردم تا به یک داستان برسم. داستانی که هم برای کودک جذاب باشد و هم بتواند پیام را بهخوبی منتقل کند یعنی کودک با سرگرم شدن با کتاب پیام اخلاقی را هم دریافت کند.
وی درباره طنز موجود در تصاویر و نوع روایت ماجراها اضافه کرد: در اولین مذاکرهای که با مدیر انتشارات جمال داشتم، ایشان نمونه کارهای من را دید و گفت در کارهای من هم خلاقیت و هم طنز وجود دارد و چون ایده کتابهای بدون متن را مدت زیادی در ذهن داشت، به من گفت اگر میتوانی روی آنها فکر کن. من همداستانهای خلاقانه بدون متن متعددی طراحی کردم و برایشان فرستادم که درنهایت نتیجه آن طرحها این کتابها شد و به نظرم در این مجموعه، خرس مهربان و سنجاب بازیگوش از بقیه کتابها بهتر شده است.
هفت جلد از مجموعه کتابهای بدون واژه را با تصویرگری و قصهپردازی حمید کارگری منتشرشده است که شامل مجموعههای زیر میشود:
۱- خرس مهربان (پیام اخلاقی: کمک به دیگران)
۲- مهمانی پرماجرا (پیام اخلاقی: نظم و انضباط)
۳- گردش پردردسر (پیام اخلاقی: گوش دادن به حرف والدین)
۴- من خیلی عصبانیام (پیام اخلاقی: خوشرویی و کنترل خشم)
۵- سنجاب بازیگوش (پیام اخلاقی: عواقب تنبلی)
۶- شهر شلوغپلوغ (پیام اخلاقی: فرهنگ شهروندی)
۷- با یار مهربان (پیام اخلاقی: مطالعه و کسب علم و دانش)
انتشارات جمال این مجموعه کتابها را هم برای مخاطب فارسیزبان و هم برای مخاطب عربزبان منتشر کرده است و علاقهمندان برای تهیه این کتابها میتوانند به https://jamalnashr.com مراجعه کنند.
منبع: خبرگزاری تسنیم
نظر شما