به گزارش خبرنگار ایمنا، امروز _سهشنبه هشتم آذرماه_ راس ساعت ۱۸:۳۰ در یکی از بازیهای هفته پایانی مرحلهگروهی (A) جامجهانی ۲۰۲۲ قطر، تیمهای ملی اکوادور و سنگال در ورزشگاه ۴۵ هزار نفری بینالمللی الخلیفه شهر دوحه رودرروی هم قرار خواهند گرفت؛ جدالی که توسط کلمنت تورپین فرانسوی قضاوت میشود و نیکولاس دانوس و کایریل گرینگور دو کمکداور هلندی وی هستند، همچنین داور چهارم ایستوان کواکس رومانیایی خواهد بود که کوبلداوری بازی امروز را تشکیل میدهند.
سنگینیِ کفهترازوی صعود بهسمت اکوادور
اکوادور و سنگال از دو بازی نخست مرحلهگروهی جامجهانی بهترتیب چهار و سه امتیاز کسب کردهاند و در رده دوم و سوم گروه اول قرار گرفتهاند؛ شرایط این مسابقه بهطرز عجیبی برای هر دو تیم خاص است و فقط یکی از آنان میتوانند راهی مرحله یکهشتم نهایی شوند. هلند با چهار امتیاز و تفاضلگل بیشتر صدرنشین گروه است و باتوجه به دیدار تقریباً تشریفاتیاش مقابل قطر حذفشده، شانس اصلی صعود بهعنوان تیم نخست را دارد و همین باعث میشود حساسیت جدال اکوادور و سنگال بالا برود.
خوشبینی سهرنگها با قاتل بیرحمی بهنام انر والنسیا
نخستین بازی اکوادور در مرحلهگروهی جامجهانی ۲۰۲۲ دیدار افتتاحیه مقابل قطر بود که با درخشش انر والنسیا مهاجم کهنهکار سهرنگها با برتری ۲ بر صفر شاگردان گوستاوو آلفارو خاتمه یافت. اکوادوریها بدون کمترین دردسری قطر را از پیشرو برداشتند تا چشم امید صعودشان پررنگتر شود؛ در بازی دوم نیز کاملاً از تیم پرستاره و نامدار هلند سرتر بودند و باوجود ۱۳ شوت بهسمت دروازه لالههای نارنجی که پنجتای آن در چارچوب بود فقط به یکگل دست پیدا کردند. گلی که با ضربهسر انر والنسیا زده شد تا این مهاجم به چهارمین بازیکن تاریخ تبدیل شود که هر ششگل اخیر تیمملی کشورش در جامجهانی را بهثمر رسانده است و همچنین در این امر به تنها بازیکن از قاره آمریکایجنوبی تبدیل شود. انر والنسیا در بازی امروز نیز امید اول اکوادوریها است و درحالیکه دقایق پایانی بازی مقابل هلند بهدلیل مصدومیت تعویض شد اما مشکل چندانی برای مصاف امروز ندارد.
اکوادور اولین و آخرینبار تنها در جامجهانی ۲۰۰۶ آلمان بود که موفق شد پس از آلمان از مرحلهگروهی صعود کند که در مرحله حذفی مقابل انگلیس تن به شکست یک بر صفر داد و حذف شد و در دو تجربه دیگر خود در جامجهانی نتواسته به مرحله یکهشتم نهایی راه پیدا کند؛ گفتنی است سهرنگهای آمریکایجنوبی در سه دوره حضور خود در جامجهانی، هیچگاه در بازی سوم بهدنبال تثبیت صعود از مرحلهگروهی نبودهاند و اکنون برای نخستینبار در چنین شرایطی پای به زمین میگذارند. شاگردان گوستاوو آلفارو در صورت کسب تساوی نیز میتوانند با یکامتیاز بیشتر نسبت به سنگال بهعنوان تیم دوم راهی مرحله یکهشتم نهایی شوند و به تیم نخست گروه دوم برخورد خواهند کرد.
فقط یکراه پیشروی سنگال است؛ پیروزی و صعود یا خداحافظی با قطر
شرایط سنگال دستکمی از اکوادور ندارد و شیرهای ترانگا نیز آمادهاند تا راهی مرحله یکهشتم نهایی شوند اما برای تحقق این امر محکوماند تا اکوادور را در بازی امروز شکست دهند؛ سنگالیها در بازی اول مقابل هلند ۱۴ موقعیتگلزنی و سه شوت در چارچوب داشتند اما به دروازه نارنجیپوشان نرسیدند. شاگردان آلیو سیسه در مالکیتتوپ، نفوذها، کرنرها و پاسها نیز شرایطی نزدیک به هلند داشتند و تا دقایق پایانی مقاومت خوبی از خود نشان دادند اما در نهایت این حصار درهم شکست و جام را با شکست مقابل بهترین تیم گروه آغاز کردند. البته عملکرد خطدفاعی سنگال و همچنین ادوارد مندی دروازهبانشان نیز مناسب نبود تا همهچیز برای باخت تکمیل باشد.
اما در بازی دوم سنگالیها مقابل قطر میزبان هرچه در بازی مقابل هلند گل نزده بودند را وارد دروازه عنابیها کردند، سنگال مانند بازی اول تعداد شوتهایش را به دو رقم رساند و از ۱۲ موقعیتگلزنی چهار شوت در چارچوب قطر داشت که با دقت بالای مهاجمان خود به سه گل دست پیدا کرد؛ البته مندی باز هم موفق به ثبت کلینشیت نشد تا آمار ۹ گلخورده در ۱۰ بازی برای سنگال رقم بخورد. شیرهای ترانگا در شرایطی قطر را شکست دادند که تا آن بازی، هیچیک از تیمهای آفریقایی رنگ پیروزی در جامجهانی را ندیده بودند و توانستند به این طلسم پایان دهند؛ با اینوجود شکست بد سنگال برابر هلند کار آنان را برای صعود از مرحلهگروهی سخت کرده اما حداقل اطمینان دارند با یک نمایش خوب و کسب پیروزی میتوانند بدون دخالت تفاضلگل و کارتهای زرد و قرمز به دور بعد صعود کنند. سنگال بهمانند اکوادور یکبار از مرحلهگروهی صعود کرده که به سال ۲۰۰۲ بازمیگردد، دورهای که جامجهانی در قارهکهن برگزار میشد و شیرهای ترانگا با شکستدادن فرانسه قهرمان جهان و تساوی برابر دانمارک و اروگوئه بدون شکست به مرحله یکهشتم نهایی بروند، سوئد را از پیش برداشتند و در مرحله یکچهارم نهایی برابر ترکیه شکست خوردند و تا امروز بهترین عملکردشان در جامجهانی به همان دوره خلاصه میشود.
ترکیب احتمالی اکوادور (۱-۴-۵)؛
الکساندر دومینگوئز، آیرتون پریسایدو، پرویس استوپینان، جکسون پروزو، فلیکس تورس، پیرو هینکاپیه، انر والنسیا، مویسس کایسدو، کارلوس گروئزو، گونزالو پلاتا، مایکل استرادا
ترکیب احتمالی سنگال (۲-۴-۴)؛
ادوارد مندی، یوسف سابالی، کالیدو کولیبالی، عبدو دیالو، اسماعیل یاکوبس، نامپلیس مندی، ادریسا گانا گی، کریپین دیاتا، اسماعیل سار، فمارا دادیو، بولای دیا
نظر شما