به گزارش خبرنگار ایمنا، تیم ملی فوتبال کشورمان در آخرین دیدار از مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر باید امشب سهشنبه _ هشتم آذر ماه _ در ورزشگاه الثمامه برابر آمریکا صفآرایی کند. ملیپوشان از دو بازی قبلی خود موفق به کسب سه امتیاز شدهاند و برای صعود به یک امتیاز از این مسابقه احتیاج دارند. آن سوی میدان ایالات متحده با هدایت گرگ هالتر بر تیمی متشکل از ستارگان جوان نیاز مبرم به غلبه بر ایران داشته و قطعاً با توپ پر پا به این رقابت حساس خواهد گذاشت.
کامبک به جام با روزبه
پس از شکست سنگین و غیرمنتظره شاگردان کارلوس کیروش برابر انگلیس شاید کمتر کسی شانسی برای صعود آنها از دور گروهی متصور میشد اما آنها بازگشتی شکوهمندانه با جام داشتند. تیم ملی با دو گل دقایق پایانی روزبه چشمی و رامین رضائیان از سد بیل و یارانش گذشتند.
با احتساب این برد ارزشمند، ایران فاصله زیادی با نخستین صعود خود به مرحله حذفی ندارد و فعلاً بالاتر از آمریکا و ولز، در جایگاه دوم جا خوش کرده است. فوتبال ایران بدون در نظر گرفتن دوره فعلی تاکنون شش دوره در مرحله گروهی جامهای جهانی حاضر بوده اما هرگز نتوانسته از گروه خود صعود کند. ایران و تونس تنها تیمهایی هستند که بیش از پنج بار در جام جهانی حضور داشتهاند اما هرگز نتوانستهاند به مراحل حذفی راه یابند.
تیم ملی با چه نتیجهای صعود خواهد کرد؟
نتایج به دست آمده در چهار مسابقه قبلی، معادلات صعود در گروه B را پیچیده کرده اما در نهایت وزنه برتری به سمت انگلیس و ایران نسبت به ولز و آمریکا میچربد. شاگردان کیروش با پیروزی مقابل آمریکا میتوانند بدون اما و اگر و در نظر گرفتن دیدار همزمان انگلیس و ولز، راهی دور بعد شوند. شاید بهتر است ملیپوشان هم با ذهنیت کسب هر سه امتیاز پا به میدان بگذارند تا خودشان اول تا آخر قصه صعود را بنویسند.
با این وجود تیم ملی ایران در صورت کسب تساوی مقابل یانکیها نیز امید فراوانی برای قرار گرفتن در جایگاه دوم دارند. اگر ولز در مصاف با انگلیس پیروز نشود همین یک امتیاز هم بدون در نظر گرفتن تفاضل گل حکم صعود تیم ملی را امضا خواهد کرد. البته پیروزی ولز میتواند تیم ملی را مانند دوره پیشین با چهار امتیاز ناکام بگذارد.
در واقع نخستین باری است که تیم ملی این شانس را دارد تا با تساوی در دیدار پایانی هم جواز حضور در مرحله بعدی را کسب کند. از طرفی تنها نتیجهای که به طور قطعی موجب حذف ایران خواهد بود، شکست مقابل ایالات متحده است که آن وقت، آمریکاییها را جایگزین تیم ملی در مرحله حذفی میکند.
حسینی یا بیرانوند؟ سرگیجه کیروش در خط دروازه
دقایق ابتدایی بازی انگلیس بود که بیرانوند هنگام خروج روی ارسال با مجید حسینی برخورد سختی داشت و از ناحیه صورت آسیب دید. او مجبور به ترک زمین مسابقه شد تا این فرصت استثنایی در جام جهانی به سنگربان استقلالی تیم ملی برسد. حسینی با بدشانسی در مقابل انگلیس شش بار دروازه خود را مقابل ستارههای سهشیرها باز شده دید و این در حالی بود که به زعم کارشناسان اشتباهی روی هیچکدام از گلهای دریافتی نداشت.
حسینی در دیدار دوم مانند دیگر نفرات ایران درخشش خوبی داشت و با چند سیو و ثبت کلینشیت شایستگیهای خود را ثابت کرد. از سوی دیگر علیرضا بیرانوند هم با گارد محافظتی مخصوص و با تأیید پزشکان شرایط حضور برابر آمریکا را دارا است. حالا باید دید کیروش همچنان به سید حسین اعتماد خواهد کرد یا دوباره سنگر دروازه ایران را به بیرانوند خواهد سپرد؛ انتخابی سخت و احتمالاً به شدت سرنوشتساز.
ایران دارای چهارمین خط حمله جام!
تیم ملی با کیروش در جامهای جهانی همواره متهم به ارائه بازی تدافعی میشد. منتقدین او را فاقد برنامه برای گلزنی میدانستند و معتقدند هدفش جلوگیری از شکستهای سنگین است. با این حال تیم ملی با مرد پرتغالی عملکرد متفاوتی در این دوره از رقابتها داشته است. تا دیدار دوم ایران چهار گل به ثمر رسانده که علاوه بر آنکه رکوردی بینظیر در فاز تهاجمی برای ایران در جام جهانی به شمار میرود باعث شده تا تیم ملی در میان سی و دو کشور حاضر در قطر دارای چهارمین خط حمله باشد.
همکاری کیروش و فدراسیون فوتبال آمریکا
سرمربی باتجربه تیم ملی آشنایی خاصی با فوتبال آمریکا دارد. او در اواخر دهه نود میلادی به دعوت فدراسیون فوتبال آمریکا به ایالات متحده سفر کرد و پس از تحقیقات، برنامه توسعه فوتبال آمریکا با نام «پروژه ۲۰۱۰» را با بودجهای ۵۰ میلیون دلاری نوشت. کارلوس کیروش به سبب این برنامه شناخت خوبی از ریشههای فوتبال در آمریکا به عنوان ورزشی نه چندان محبوب دارد و میتواند راهگشا کارلوس در دیدار امروز باشد.
تکرار بازی قرن به یاد نسل طلایی ۹۸
ایران و آمریکا ۲۴ سال قبل در جام جهانی ۱۹۹۸ یک بار دیگر مقابل هم قرار گرفته بودند؛ مصافی تاریخی که از سوی فیفا به عنوان «دیدار قرن» در آخرین سالهای قرن بیستم نام گذاری شد. تیم ملی با نسل طلایی خود در آن سالها و گلهای به یادماندنی حمید استیلی و مهدی که بارها و بارها در تیزرهای ورزشی بازبینیشان کردهایم، ۲ بر یک از سد آمریکا گذاشت. یانکیها در همان سال هم تیم دست و پا بستهای نبودند و چهار بار توپ را به تیرک دروازه ایران زدند و در چند صحنه، درخشش عابدزاده آنها را در راه گلزنی ناکام گذاشت.
با این حال بیشتر از جذابیتهای درون مسابقه، خوش و بش و عکس یادگاری بازیکنان دو تیم در کنار هم با وجود روابط تیره و تار سیاسی دو کشور از ماندگارترین تصاویر تاریخ ورزش و فوتبال را رقم زد. رابطهای که با گذشت ۲۴ سال تفاوت چندانی نکرده و جذابیتهایش همچنان برای تماشاگران سراسر جهان به قوت خود باقی است.
چشمانداز آمریکا برای آینده
ایالات متحده با هدایت گرگ برهالتر در حالی به قطر آمده که با تیمی جوان به دنبال آینده میگردد. ستارگان آمریکایی برخلاف تیم نود و هشتشان، در فوتبال اروپا توپ میزنند. آنها خود را برای میزبانی از جام جهانی بعدی به همراه دو همسایه جنوبی و شمالی آماده میکنند و حساب زیادی روی این نسل باز کردهاند.
آمریکا پس از غنا، دومین تیم جوان جام است و تا اینجا نتایج نسبتاً خوبی را کسب کرده است. یانکیها اگر چه هنوز موفق به پیروزی نشدهاند اما دو نمایش قابل قبول برابر ولز و انگلیس ارائه کردهاند. شاگردان برهالتر امیدوارند میوه تلاشهایشان را مقابل ایران بچینند.
نقاط ضعف و قوت یانکیها، برعکس ایران!
یانکیها در دو مسابقه گذشته برعکس ایران در فاز تهاجمی آمار خوبی را به ثبت نرساندند. مهاجمان آمریکا تنها یک بار موفق به گشودن دروازه ولز شدهاند و دیگر حملاتشان به جز تک تیرک پولیشیچ، چندان زهردار نبوده است. آمریکاییها اما در دفاع تیمی مستحکم نشان دادهاند؛ یانکیها در ۱۸۰ دقیقه گذشته هیچ گلی را در جریان بازی دریافت نکردهاند و به نظر کار آزمون و طارمی سختتر از دو دیدار قبلی باشد.
نظر شما