۱۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط زاگرس اصفهان گرفتار آفت جوانه‌خوار

سرپرست اداره جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: از سطح ۴۰ هزار هکتار جنگل‌های بلوط شهرستان فریدون‌شهر، حدود ۵ تا ۱۰ هزار هکتار آن به صورت پراکنده گرفتار آفت جوانه‌خوار است.

رضا شفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به وسعت ۶۵ هزار هکتار جنگل‌های طبیعی زاگرس در استان اصفهان، اظهار کرد: ۴۰ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس در فریدون‌شهر و ۲۵ هزار هکتار در سمیرم وجود دارد که گونه‌های شاخص در این جنگل‌ها درختان کهنسال بلوط، محلب (آلبالوی تلخ)، گلابی وحشی و ارژن است.

وی اصفهان را یکی از ۱۱ استان کشور در حیطه جنگل‌های طبیعی زاگرس دانست و افزود: وسعت این جنگل‌ها به نسبت دیگر استان‌های کرمانشاه، فارس و کردستان بسیار اندک است، اما درختان کهن و باارزش جنگل‌های زاگرسی استان به‌عنوان ذخیره‌گاه‌های جنگلی به لحاظ وجود گونه‌های ژنتیکی و در حال انقراض، اهمیت بسیاری دارد، به طوری که در قانون نیز بر حفظ و حمایت از گونه‌های ذخیره‌گاهی تاکید شده است.

سرپرست اداره جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان درباره اینکه از سطح ۴۰ هزار هکتار جنگل‌های بلوط شهرستان فریدون‌شهر اصفهان حدود پنج تا ۱۰ هزار هکتار آن به صورت پراکنده گرفتار آفت جوانه‌خوار است، گفت: خشکسالی، کمبود بارندگی و ریزگردها عامل اصلی این پدیده است.

وی اضافه کرد: از محل اعتبارات طرح صیانت برای مبارزه با آفات و بیماری‌ها برای مقابله با آفت جوانه‌خوار بلوط در سطح ۸۴۵ هکتار از جنگل‌های فریدون‌شهر با اعتبار ۴۳۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۰ هزینه شده است.

شفیعی با بیان اینکه جنگل‌های زاگرس بیشتر در مناطق غربی و جنوبی استان قرار دارد و بیش از هر زمان دیگری نیازمند مراقبت است، گفت: آتش‌سوزی در این جنگل‌ها با استقرار در مناطق صعب‌العبور و دوردست توسط انسان به ندرت اتفاق می‌افتد، اما در فصول افزایش دما و کاهش چشمگیر بارش‌ها و رطوبت خاک، خطر آتش‌سوزی بیشتر مراتع استان را تهدید می‌کند.

نابودی درختان ۱۰۰ ساله بلوط اصفهان با کشت در اراضی شیب‌دار

وی ادامه داد: قطع درختان، هیزم‌گیری و تجارت زغال بلوط یکی از کارهای پر سودی است که پای انسان‌ها را به نقاط بکر زاگرس باز کرده است، البته در استان‌های همجوار افراد سودجویی با قطع درختان بلوط و تبدیل آن‌ها به زغال سبب نابودی جنگل‌های طبیعی زاگرس شده‌اند.

سرپرست اداره جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در پاسخ به اینکه چرا «کشت در اراضی شیب‌دار» که به نابودی جنگل‌ها می‌انجامد، در استان اجرایی می‌شود، افزود: امسال کاشت گونه‌های باغی بادام، گردو و انجیر با وجود ارزآوری اقتصادی بالا در اراضی شیب‌دار مورد مخالفت سازمان منابع طبیعی قرار گرفت.

وی اظهار کرد: با اجرای این طرح که مجوز آن توسط مسئولان دولتی صادر می‌شود، درختان کهن و ارزشمند صدساله جنگل‌های بلوط نابود خواهد شد؛ این طرح ممکن است در اراضی ملی استان اجرایی نباشد، اما در زمین‌های روستایی و مردمی که در اختیار دولت نیست اجرایی شده باشد.

کد خبر 622859

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.