امین کوهساریان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه پرستاران با مشکلات فراوانی روبهرو بودند اما در دوران کرونا این مشکلات بیشتر شد، اظهار کرد: درحالحاضر مشکلات این قشر از جامعه با کندی در حال برطرف شدن است که امیدواریم با سرعت بیشتری برطرف شود.
وی با بیان اینکه پرستاران وکیل مدافع سلامت مردم هستند، ادامه داد: کمبود تعداد پرستاران از جمله مشکلات این حوزه است، اکنون تعداد تختهای بیمارستانی افزایش یافته اما تعداد پرستاران نسبت به جمعیت و تختهای بیمارستانی همخوانی ندارد، به نظر میرسد با وجود کمبود تعداد پرستاران اقدامات به صورت کارشناسی انجام نشده و با وجود افزایش تختهای بیمارستانی، نبود پرستار کافی اقدامات را بیثمر گذاشته است.
رئیس سازمان نظام پرستاری تهران تصریح کرد: تمکین نکردن از قوانین موجود و سلیقهای برخورد کردن مسئولان امر در مراکز و نهادهای مختلف ازجمله چالشهای اساسی پرستاران است، همچنین یکی از دغدغههای پرستاران این است که همان اقداماتی که در حوزه اجرا با قانون ارتقای بهرهوری و قانون مشاغل سخت و زیانآور صورت گرفت، برای تعرفهگذاری خدمات پرستاری نیز اتفاق بیفتد.
وی تصریح کرد: در دوران کرونا تعدادی از پرستاران در قالب طرحی به مدت ۸۹ روز به کار گرفته شدند، اما پس از مطلوب شدن شرایط اکثر آنها تعدیل شدند و تاکنون اقدام مؤثری برای جذب و بهکارگیری آنها انجام نشده است.
کوهساریان با بیان اینکه طرح تعرفهگذاری خدمات پرستاری هنوز به صورت کامل اجرا نشده است، گفت: این طرح در مراحل استقرار در مراکز درمانی است، همچنین درباره استخدام پرستاران هیچ اقدام مؤثری انجام نشده تا منجر به ورود پرستار به مراکز درمانی شود.
وی گفت: طرح تعرفهگذاری با اصول و دستورالعمل شفاف تدوین شده است، از این رو بدون اعمال سلیقههای شخصی میتواند زمینه رضایت پرستاران را فراهم کند، همچنین عدالت در پرداخت و جبران و بهروزرسانی پرداختها و معوقات میتواند رضایتمندی بیشتری ایجاد کند و ثبات و امنیت شغلی را به همراه داشته باشد.
رئیس سازمان نظام پرستاری تهران با اشاره به اینکه ۲۵۰ هزار پرستار در کل کشور وجود دارد، افزود: در سال جاری ۸۹۰۰ نفر در دفترچه کنکور پذیرش دولتی و آزاد برای رشته پرستاری ثبتنام کردند که نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه در طول سالهای گذشته با گسترش بخشهای درمانی، مکانهایی برای استراحت کارکنان در نظر گرفته شده است، اما گاهی مشاهده میشود فضایی برای این امر در نظر گرفته نشده است، اضافه کرد: پرستاران زن چالشهای بیشتری در حوزههای مختلف دارند، مشکل تردد با توجه به حضور در شیفتهای شب، نگهداری از فرزندان، توجه به امور تحصیلی و خانهداری، همچنین شیفتهای سنگین و اضافه کاریهای اجباری که به دلیل کمبود نیروی انسانی به پرستاران تحمیل میشود، زنان پرستار را بیشتر در معرض فرسودگی شغلی قرار میدهد.
نظر شما