به گزارش ایمنا، همزمان با اتمام سال جهاد اقتصادی دانشگاه اصفهان اقدام به برگزاری همایشی در این راستا و بر 6 محور زیر کرده است:
محورهای اصلی همایش
جهاد اقتصادی ، ضرورت یا انتخابجهاد اقتصادی در تعالیم دینی، قانون اساسی و سند چشم انداز توسعه
جهاد اقتصادی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
جهاد اقتصادی و متغیرهای کلان اقتصادی (تولید ثروت، توزیع عادلانه درآمد، اشتغال، بهره وری، الگوی مصرف، سرمایه گذاری و...)
جهاد اقتصادی و متغیرهای مدیریتی (بهره وری منابع انسانی، مهندسی فرهنگی سازمانی، مدیریت هزینه و بودجه بندی، عدالت سازمانی،شایسته سالاری و...)
ارزیابی و نقد برنامه های اجرایی در سال جهاد اقتصادی
ضرورت برگزاری این برناه از سوی دبیرخانه همایش اینگونه عنوان شده است:
نامگذاري سال ۱۳۹۰ به سال «جهاد اقتصادي» از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي، نماد نياز و جهتگيري كلان كشور در مقطع كنوني از نگاه ايشان است.
اگر قرار است دهه آينده براي ما «دهه پيشرفت و عدالت» باشد، به عنوان مقدمهاي لازم چارهاي جز بازنگري در اقتصاد كشور و بازسازي آن بر اساس معنويت و آموزههاي ديني نيست، چرا كه كشوري مرفه اما رنجور از فقر و فساد و تبعيض، هيچگاه نميتواند الگوي مقبولي براي جهان امروز ارائه نمايد. براي همين است كه چنين دههاي را با «حركت به سوي اصلاح الگوي مصرف»، «همت مضاعف و كار مضاعف» و پس از آن «جهاد اقتصادي» شروع كردهايم. اما بكارگيري واژه مقدس «جهاد» براي فعاليتها و اهداف «اقتصادي» آموزههايي در بر دارد كه از ميان آنها نكات زير اساسيتر بنظر ميرسد.
۱- «جهاد اقتصادي» تعبير جديدي نيست و ريشه در قرآن و سنت دارد. آموزههاي ديني سرشار از آيات و رواياتي است كه نشان ميدهد تلاش ايثارگرانه، همراه با انگيزههاي الهي، به گونهاي كه موجب استقلال اقتصادي كشور از بيگانگان گردد، نوعي جهاد در راه خدا محسوب ميشود.
۲- «جهاد اقتصادي» عامل استقلال و عزت جامعه اسلامي است، همانگونه كه جهاد نظامي چنين است. گرچه اقتصاد از نظر شرع مقدس وسيله است نه هدف، اما وسيلهاي است گريزناپذير و اهداف ديني و معنوي هم بدون آن تحقق يافتني نيست.
۳- «جهاد اقتصادي» هم واجد جنبههاي اثباتي مثل پيشرفت علم و فناوري و توليدات بيشتر و برتر است و هم واجد جنبههاي سلبي كه كاهش وابستگي به واردات و كنترل مصرف كالاهاي خارجي از جمله آنهاست.
حال با توجه به رسالت عظيمي كه بر دوش جامعه علمي كشور قرار گرفته است، دانشكده علوم اداري و اقتصاد دانشگاه اصفهان با همكاري پژوهشکده علوم اداری و اقتصاد، اقدام به برگزاري همايش جهاد اقتصادي نموده است. در اين راستا تلاش شده است نقش و تأثير جهاد اقتصادي بر جنبههاي اقتصادي، مديريتي، حقوقي و ... اداره جامعه اسلامي مورد نقد و تحليل قرار گيرد.
خاطر نشان می کند این همایش هم اکنون در تالار صدر دانشکده علوم ادرای و اقتصاد در حال برگزاری است. و دکتر رضایی ظهر امروز در کنار اساتید این دانشگاه به ارزیابی و بیان نظرات خود خواهد پرداخت.
نظر شما