صددرصد مساحت اصفهان درگیر خشکسالی شده است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: با نبود بارندگی‌ها در سال‌های گذشته، صددرصد مساحت استان درگیر خشکسالی شده است و با شدیدترین شرایط کم‌آبی در این مدت مواجه بودیم.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص آثار خشکی زاینده‌رود بر باغات و فضای سبز استان اصفهان، اظهار کرد: بسیاری از درختان کهن ۷۰ تا ۸۰ سال در حاشیه زاینده‌رود که ریشه آن‌ها در خاک اطراف رودخانه بوده است، اکنون در نبود جریان آب بر بستر رودخانه با تنش‌های آبی مواجه شده است و بیشتر کشاورزان موفق به برداشت محصول باغات خود نشده‌اند، همچنین آب‌رسانی تنها با تانکر انجام می‌شود.

وی ادامه داد: با نبود آب کافی و کاهش کیفیت آب‌های زیرزمینی بسیاری از درختان ریشه‌دار اصفهان دچار تنش خشکی شدند، به‌طوری که در تابستان امسال به جز خشکسالی باغات، شاهد خزان فضای سبز بودیم.

ثبت ۹۰ روز هوای آلوده طی ۷ ماه

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه در سال گذشته تعداد روزهای هوای آلوده در استان اصفهان ۱۲۱ روز ثبت شده است، افزود: با نبود بارندگی‌ها در سال‌های گذشته، صددرصد مساحت استان درگیر خشکسالی شده است و با شدیدترین شرایط کم‌آبی در این مدت مواجه بودیم.

وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست استان اصفهان تعداد روزهای هوای آلوده از ابتدای سال جاری تا ابتدای آبان‌ماه را ۹۰ روز اعلام کرده است، تصریح کرد: این تعداد روزهای آلوده به علت کانون‌های گردوغبار در اصفهان و شهرهای اطراف به ثبت رسیده است.

لزوم تخصیص اعتبارات برای اجرای طرح‌های پایش کیفی هوا

شیشه‌فروش با اشاره به اقدامات لازم برای جلوگیری از انتشار آلاینده‌ها در استان اصفهان، گفت: در سال‌های اخیر مطالعات ویژه‌ای برای پیشگیری و کنترل آلودگی هوا از سوی دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی و سازمان محیط زیست با تدوین برنامه‌های به منظور اجرای طرح‌های مهار آلایندگی صورت گرفته و با ابلاغ آئین‌نامه قانون هوای پاک، نقش و وظایف دستگاه‌ها در استان تعیین شده است.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع آنچه استان می‌توانست انجام دهد را در راستای پیشگیری و کنترل انتشار آلایندگی‌ها اجرایی کرده است، اما در شرایط فعلی نیازمند چاره‌اندیشی و حمایت جدی سازمان محیط زیست کشور و تخصیص اعتبارات لازم برای اجرای طرح‌های پایش کیفیت هوا، تقویت نیروها، تجهیز امکانات، بازسازی و نوسازی دستگاه ایستگاه‌های سنجش آلایندگی هوای استان هستیم.

نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و خروج خودروهای فرسوده راهکار کاهش آلودگی

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه برای کنترل آلایندگی‌های اصفهان نوسازی ناوگان اتوبوسرانی در دستور کار مسئولان استانی قرار گرفته است، افزود: تسریع و اجرای خط سوم مترو اصفهان، خروج خودروهای فرسوده شخصی از چرخه ناوگان حمل‌ونقل، انتقال کوره‌های گچ و مصالح به خارج از شعاع ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان که بخشی از آن با توجه به وظایف سازمان صنعت و معدن اجرایی شده است و مابقی نیز باید پیگیری شود که اکنون نیازمند حمایت‌های ویژه و اعتبارات لازم سازمان محیط زیست کشور و شهرداری است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا تاکنون اجرای اقدامات در کاهش آلایندگی‌ها استان نقش اساسی نداشته است، گفت: حدود ۳۲ درصد از مساحت استان به علت اقلیم خشک و نیمه‌خشک و شرایط کم‌بارش جزو مناطق کویری و بیابانی قرار دارد، از این رو لزوم تخصیص اعتبارات لازم محیط زیستی برای پیشگیری و کنترل انتشار آلاینده‌ها در استان ضروری است.

شیشه‌فروش در خصوص لزوم استفاده نکردن از مازوت در نیروگاه‌های استان اصفهان، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون در نیروگاه‌های استان سوخت مازوت استفاده نشده است و نیروگاه‌ها نیز موظف به استانداردسازی خروجی دودکش‌ها شده‌اند، اما تاکید بر این است که وزارت نیرو و نفت برای تأمین و استمرار گاز موردنیاز نیروگاه‌ها اقدامات و پیگیری‌های لازم را انجام دهند.

کد خبر 619730

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.