عبدالمجید شیخی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، درخصوص بایدها و نبایدهای بودجه ۱۴۰۲ اظهار کرد: بودجهای را میتوان بودجه نامید که صرفاً به مالیات متکی بوده و محل تأمین هزینهها و درآمد آن بر پایه مالیات تعریف شده باشد. لازمه رسیدن به یک بودجه مطلوب این است که سامانه رصد تراکنشهای پولی تکمیل شده و بدانیم که حجم اقتصاد ما بیش از هفت برابر رقم رسمی اعلام شده است.
وی افزود: اگر بتوانیم از فرار مالیاتی جلوگیری کنیم، هیچ نیازی به تأمین بودجه از محل درآمدهای فروش نفت و فرآوردههای آن نخواهیم داشت.
این کارشناس اقتصادی گفت: فلسفه تشکیل دولت که نایب مردم در ارائه خدمات عمومی است، از ابتدا همین بوده که هزینههای آن را آحاد مردم تأمین کنند اما متأسفانه تاکنون سهم مالیات از بودجه کشور ما به طور متوسط هفت تا ۱۰ درصد بوده است.
شیخی درخصوص اختیارات مجلس شورای اسلامی در تعیین بودجه، اظهار کرد: این اختیارات باید به هدفگذاری بودجه مطلوبی که گفته شد، محدود شود؛ اگر رویکرد مجلس به سمت افزایش سهم مالیات در بودجه باشد، میتواند اختیارات زیادی هم داشته باشد.
وی افزود: برای پایدار کردن بودجه بر مبنای نظام مالیاتی مطلوب اقداماتی همچون جلوگیری از فرار مالیاتی با طراحی و پیادهسازی سامانه تراکنشهای پولی و گرفتن مالیات از فراریان مالیاتی را در نظر گرفته و مجلس نیز همین اهداف را باید دنبال کند و اختیارات نیز باید در چارچوب اهداف مطلوب باشد.
برخی از پزشکان بدون نصب تابلو و در ساختمانهای غیر تجاری فعالیت میکنند
این کارشناس اقتصادی گفت: اکنون بسیاری از پزشکان دستگاه کارتخوان نداشته و کارمندان آنها غیرایرانی هستند تا مالیاتی برای اشتغال آنها پرداخت نکنند. همچنین برخی از پزشکان بدون نصب تابلو و در ساختمانهای غیرتجاری فعالیت میکنند تا مجبور به پرداخت مالیات نشوند. فرار مالیاتی در بین پزشکان، ورزشکاران و سلبریتیها بسیار زیاد است که باید از آن جلوگیری شود.
شیخی اضافه کرد: همچنین اصلاح پایههای مالیاتی و گسترش آن، مجهز کردن همه پایانههای فروشگاهی به صندوقهای الکترونیکی، مالیات بر عایدی و گردش سرمایه به نحوی که نقل و انتقالات ارز، طلا، خانههای خالی نیز مشمول مالیات شود از جمله اقداماتی است که دولت باید در راستای افزایش سهم مالیات در بودجه انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: این اصلاحات باید مورد توجه قرار گرفته و بودجه بر مبنای آن تعریف شود.
نظر شما