اسرا باقریه در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: بارش شهابی ثوری شمالی طولانی مدت همراه با خواهر شهابی خود، ثوری جنوبی، در اواخر اکتبر و نوامبر (اواسط مهر و آبان)، مشاهده میشود. بارش شهابی ثوری شمالی از ۲۸ مهر تا ۱۹ آذر فعال است و اوج آن شنبه _ بیست و یکم آبانماه_ رخ میدهد. بارش ثوری شمالی نیز مانند همتای جنوبی خود بسیار ملایم است. برای دیدن شهابها، مشاهدات خود را از نیمه شب شروع کنید، زمانی که صورت فلکی ثور در بالاترین حد در آسمان قرار دارد.
وی افزود: کانون بارش از موقعیت رصدخانه لارستان از ساعت ۱۷:۲۹ تا ۰۵:۴۴ در صورت فلکی ثور در آسمان حضور دارد. ZHR این بارش پنج است، البته انتظار میرود از منطقه لارستان تا چهار شهاب در ساعت را مشاهده کنید. عامل بوجود آورنده این بارش دنبالهدار ۲۰۰۴ TG10 نامیده میشود. ماه ۱۸ روزه در این شب در صورت فلکی جوزا در فاز کوژماه کاهنده ۸۰ درصد روشنایی دارد و تقریباً کل طول شب در آسمان حضور دارد.
مقارنه ماه و خوشه M35
این کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: شنبه شب ماه و خوشه M35 حدود ساعت ۰۳:۲۰ به فاصله زاویهای ۳.۴ درجهای در آسمان ما میرسند و در وضعیت مقارنه نزدیک به هم قابل رصد هستند. مسیه ۳۵ که با نامهای M35 و ۲۱۸۶ NGC نیز شناخته میشود یک خوشه باز ستارهای در صورت فلکی دوپیکر (جوزا) است. این خوشه تقریباً در پهنهای از آسمان به اندازه ماه کامل گسترده شده است و در فاصله ۲۸۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد. این خوشه با قدر ۵.۰۸ در آسمان ما از حدود ساعت ۱۹:۴۴ تا سپیده دم حوالی ساعت ۰۵:۴۴ و ماه ۱۸ روزه هم از ساعت ۱۹:۰۶ تا سپیده دم، با قدر منفی ۱۲.۱ قابل رصد هستند.
وی تصریح کرد: خوشه M35 با میل ۲۴ درجه و ۱۹ دقیقه قوسی شمالی، از عرضهای جغرافیایی ۴۵ درجه جنوبی به پایین قابل مشاهده نیست. وضعیت مقارنه این جرم در عمق آسمان با ماه، بهترین فرصت برای رصد است، البته باید برای رصد آن از ابزار اپتیکی استفاده کرد. برای یافتن آن کافی است وسیله رصدی خود را در انتهای صورت فلکی جوزا جایی که سه ستاره تقریباً همقدر با درخشندگیای یکسان قرار دارند، تنظیم کنید.
نظر شما