باید اندیشه مدیران معطوف به بسط عدالت باشد/ شایسته سالاری مقدمه عدالت است

خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه شایسته سالاری روح تفکر دینی و جان اندیشه قرآن و پیامبر است، گفت: حضرت علی در این نامه می فرمایند؛ شایسته ترین افراد و قوی ترین آن ها باید در راس هندسه حکمرانی قرار گیرند و با فهم درست مبانی دینی مسیر دقیق جامعه اسلامی را تبیین کند.

به گزارش ایمنا، نماز عبادی سیاسی این هفته جمعه - بیستم آبان ماه- تهران به امامت حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد در دانشگاه تهران برگزار شد.

وی در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران به تشریح نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر پرداخت و گفت: بنای رفیع سیاست ورزی که حضرت علی در این منشور بنیان نهاد بر سه اصل کلیدی و محوری استوار است: شایسته سالاری، مردم سالاری و وحی مداری.

ابوترابی فرد با بیان اینکه شایسته سالاری روح تفکر دینی و جان اندیشه قرآن و پیامبر است، گفت: حضرت علی در این نامه می‌فرمایند؛ شایسته‌ترین افراد و قوی‌ترین آنها باید در راس هندسه حکمرانی قرار گیرند و با فهم درست مبانی دینی مسیر دقیق جامعه اسلامی را تبیین کند.

خطیب موقت نماز جمعه تهران خطاب به مقامات و مدیران کشور تاکید کرد: اگر در کشور مصر فردی وجود داشت که به اندازه پَر کاه‌ی شایستگی اش برای مدیریت بالاتر بود حضرت علی وی را انتخاب می‌کرد، بسیاری از اعتراضات و مشکلات امروز به فاصله ما از شایسته سالاری بر می‌گردد، سمت‌های کلیدی در مدیرت کشور باید به دست افرادی سپرده شود که امین باشند و حقوق مردم را حفظ کنند و دغدغه مدیریت منابع کشور را داشته باشند و از تخصص و دانش لازم بهره مند باشند. این دو ویژگی معنای شایسته سالاری است.

وی با تاکید بر اینکه تکیه گاه جریان مقاومت بعد از خدای متعال به ملت‌ها است ملت‌ها این قدرت را خلق کردند، اظهار کرد: مردم سالاری اصل مهمی در حکمرانی اسلامی است که رهبری انقلاب بر این اصل پافشاری می‌کنند، مسئولیت همه ما این است که راه را برای ارتقای مردم سالاری فراهم کنیم، پشتوانه نظام اسلامی عقبه مردمی است که باید در بالاترین سطح زمینه اقتدار سیاسی نظام را فراهم کند.

خطیب موقت نماز جمعه تصریح کرد: یکی از کلیدی ترین اصول مدیرتی وحیانی، مدیریت دانش بنیان است هر مسئولی که تلاش لازم را برای دستیابی به راهکار درست مبتنی بر دانش به کار نگیرد در پیشگاه خدا مسئول و پاسخگو است تصمیمات باید دانش پایه باشد در این حوزه با افق‌های مورد نظر فاصله داریم، چرا دانشگاه و حوزه در خدمت حکمرانی نیست، دانشگاهیان و حوزویان و مسئولان باید پاسخ دهند دستگاه حکمرانی باید به حوزه و دانشگاه فشار بیاورد و مطالبه کند و بر اساس مدل علمی حرکت کند.

حجت الاسلام ابوترابی فرد با تاکید بر اینکه باید همه اندیشه و تفکر مدیران معطوف به بسط عدالت در جامعه باشد، گفت: از نگاه خداوند سنگ بنای اقتدار دانش و علم است، نظام سیاسی و تراز قرآن و نهج البلاغه باید از این ظرفیت برخوردار باشد و در این مسیر حرکت کند. شایسته سالاری مقدمه عدالت گستری است اگر مسئولیت‌ها به اهلش سپرده نشود عدالت محقق نمی‌شود به تعبیر رهبری انقلاب نمی‌توان با دستمال کثیف شیشه را پاک کرد.

وی تاکید کرد: این چه رفتاری است که برای دستیابی به قدرت لابی می‌کنند این کار با اندیشه دینی سازگار نیست باید به دنبال شایستگان رفت.

خطیب موقت نماز جمعه رکن سوم در نظام سیاسی وحی پایه را عدالت خواهی و عدالت گستری خواند و گفت: رهبری انقلاب می‌فرمایند «انقلاب اسلامی شکل گرفته، نظام اسلامی محقق است اما با دولت اسلامی فاصله داریم.»

وی ادامه داد: باید این فاصله را کم کنیم کم کردن این فاصله سرمایه اجتماعی را افزایش داده و به جامعه امید و آرامش می‌دهد.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد توسعه انسانی به معنای واقعی کلمه و ساخت یک کشور مدرن با بهترین زیر ساخت‌های توسعه و پیشرفت را مسئولیت حاکمان در اندیشه سیاسی حضرت علی خواند و گفت: رشد و تعالی و پیشرفت و توسعه و ساخت یک کشور مدرن و ارتقای رفاه عمومی در مدار نظام تعلیم و تربیت و نظام فرهنگی کشور است.

وی با بیان اینکه باید جوانان و مردم عزیز در این مسیر گام بردارند و ظرفیت‌های علمی و اخلاقی خود را ارتقا ببخشند، گفت: با توجه با اطلاعاتی که از شرایط کشور دارم می‌گویم، در ۴ دهه گذشته در راستای توسعه انسانی قدم‌های بزرگی را برداشتیم، بدنه دانشگاه امروز در کنار نظام اسلامی است. در هر جامعه‌ای افرادی هستند که با جریان قالب علمی، فرهنگی هم سو نیستند ما دغدغه آنها را هم داریم، ان ها فرزندان ما هستند.

خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: باید به گونه‌ای حرکت کنیم که اکثریت بدنه جامعه را در کنار ارزش‌های اسلامی و انقلابی و شخصیتی مثل رهبر انقلاب داشته باشیم، اگر کاستی وجود دارد در رفتار امثال ماست که باید تجدید نظر کرده و حرکت‌های خود را اصلاح کنیم.

ابوترابی فرد در خطبه دوم این هفته نماز جمعه با بیان اینکه امسال سومین پاییز خشک در تهران است، اظهار کرد: مخازن سدی های تهران اکنون حدود ۳۵۲ میلیون متر مکعب است که نسبت به سال قبل کاهش حدود ۱۸ درصد را داشته است، و نزدیک به یک –پنجم ذخایر کاهش یافته است آیا مصرف ما هم به همین میزان کاهش پیدا کرده است؟

وی اضافه کرد: در شهر تهران روزانه سه میلیون و صد هزار متر مکعب آب شرب استفاده می‌شود که در هیچ جامعه‌ای این مصرف نیست. مهم‌ترین تهدید کشور ما اصل اسراف است این از تورم و ناترازی درآمد و هزینه بدتر است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران تاکید کرد: مصرف‌های غیر عقلانی آب و انرژی برای ما بسیار زیان آور است، رسانه ملی همه برنامه‌هایش را برای تبیین زیان‌ها و جلوگیری از اسراف اختصاص دهد.

ابوترابی فرد اظهار کرد: باید یک گفتمان ملی و یک عزم برای تغییر در مصرف انرژی و هدایت این سرمایه بزرگ در مسیر خلق ثروتی بزرگ‌تر شکل بگیرد امروز ریشه بسیاری از بیمارهای فرهنگی و اقتصادی اسراف است.

ابوترابی فرد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سالگرد شهادت شهید حسن تهرانی مقدم گفت: صنعت موشکی کشور مدیون این شخصیت برجسته در تراز انقلاب اسلامی است، او یکی از سرمایه‌های با ارزش ما بود که خلق قدرت کرده است.

وی افزود: حضور چهره‌های شاخص و پر تلاش در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش باعث قدرت کشور شده است. اگر می‌بینید ما در این جنگ رسانه‌ای و ترکیبی می‌توانیم مسیر امنیت و حرکت نظام را هموار کنیم در سایه مردم و نیروهای مقتدری است که در خدمت نظام تلاش می‌کنند.

ابوترابی با بیان اینکه جهش نسلی صنعت موشکی و افزایش قدرت دفاعی کشور را خدمت ملت عزیز تبریک می‌گوییم افزود: ساخت موشک بالستیک قابل کنترل و مانور پذیر در داخل و خارج از جو زمین وبا قابلیت عبور از تمام سامانه‌های سپر موشکی موجود جهان، بدون تردید نقطه عطفی در ساخت درونی قدرت و ارتقا قدرت بازدارنده جمهوری اسلامی دارد.

امام جمعه موقت تهران با تشکر از غلامحسین محسنی اژه ای گفت: رئیس قوه قضاییه در جلسه شورای عالی قضایی در فراخوانی مهم خطاب به تمام جریانات سیاسی و مردم فرمودند هرکس هر ابهام، سوال، انتقاد یا اعتراضی دارد در خدمت آنها هستیم، این مطالبه مردم است، مطالبه مردم این است که مسوولین باید پاسخگو باشند و نقد و اعتراض ما را بشنوند، از سال‌های قبل رهبر انقلاب در گفت‌وگوی چهره به چهره مسوولان با مردم تاکید داشتند چرا مسئولان پاسخگو نبودند؟

وی با اشاره به صحبت‌های رئیس دستگاه قضا اظهار کرد: قدرت وی را از تواضع و فروتنی جدا نکرد مقتدر و متواضع است انتقاد و اعتراض را می‌پذیرید، اگر جایی لازم باشد در مورد اشتباهاتی که انجام داده‌ایم اصلاحاتی انجام دهیم حتماً انجام می‌دهیم.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد با تقدیر از سخنان رئیس دستگاه قضا گفت: از ایشان درخواستی دارم، قانون اساسی یکی از وظایف مهمی را در بند ۲ اصل ۱۵۶ قرار داده است که پشتیبانی از حقوق فردی، اجتماعی و احیای حقوق عامه است رئیس دستگاه قضایی مسئول تحقق عدالت و پیگیری تضییع حقوق عامه است، خواهش داریم این مسئولیت را مورد توجه قرار دهد. قانون تصحیح دارد در تضییع حقوق عامه دادستان کل کشور به عنوان شاکی و مدعی العموم مستقیماً ورود پیدا کند باید این مسوولیت جدی تر مورد توجه قرار گیرد.

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به حوادث اخیر در پیامی به دشمنان ملت ایران تاکید کرد: مردم اعم شیعه و اهل سنت و اقوام ایران در سیستان و بلوچستان کردستان در کنار هم در حراست از اقتدار ایران هماهنگ هستند اگر بر آن‌ها کمترین ستمی رفت دستگاه قضایی مقتدر در کنار آنهاست.

ابوترابی فرد ایران را کشوری متحد و یک پارچه خواند و افزود: حضور مردم در راهپیمایی ۱۳ آبان ماه در نقاط مرزی پرشور تر از بقیه ایران بوده است اینکه می‌بینید نظام با اقتدار ایستاده است این است که هزاران نفر از نیروهای سپاه پاسداران و نیروی انتظامی همین شهروندان عزیز بلوچ و کرد و بازوان نظام هستند که امنیت را حفظ کرده‌اند و توطئه‌ها را خنثی کردند.

وی با اشاره به شهادت جمعی از مردم عزیز کشورمان در حادثه حرم شاهچراغ شیراز گفت: از کسانی که در دستگیری بانیان این حادثه تروریستی نقش داشتند تشکر می‌کنم امیدوارم خداوند این اقتدار آفرینان را در پناه خودش حفظ نماید.

کد خبر 618560

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.