به گزارش ایمنا، نشست خبری سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» امروز دوشنبه شانزدهم آبان در شهرک اکباتان برگزار شد.
حمید صالحی، دبیر اجرایی جشنواره فیلم عمار در ابتدای این نشست اظهار کرد: فراخوان این جشنواره از ابتدای مهر امسال منتشر شده و تمامی فیلمسازان تا آخر آبان زمان دارند تا آثارشان را در بخش رقابتی به ثبت رسانند.
وی افزود: بخض رقابتی این دوره از جشنواره در قالبهای مستند، داستانی و پویانمایی است و سرفصلهای «رؤیای ایرانی»، «نقد درون گفتمانی»، «نهضت جهانی مستضعفین» محورهای این دوره از جشنواره هستند؛ تا به امروز تعداد درخور توجهی از آثار به دست دبیرخانه جشنواره رسیده است.
امسال علاقمندان فرهنگی میتوانند فیلمهای سینمایی بی رو، لوپتو و سویپر را در اکرانهای مردمی به نمایش بگذارند، دوستان ما در سی شهر سینماهای تعطیل و نیمه تعطیل را تحویل گرفتند تا این آثار را به نمایش بگذارند. ما امسال مستندهایی درباره شهید آرمان علیوردی و برخی شهدای شاه چراغ هم در جشنواره خواهیم داشت.
دبیر اجرایی جشنواره فیلم «عمار» ادامه داد: لازم است که یادی از حاج نادر طالب زاده کنم؛ دبیر فقید عمار در دوازده دوره گذشته که امسال دیگر در کنار ما نیست.
«زن ایرانی» محور جشنواره امسال است
سعید خورشیدی، مسئول شورای سیاستگذاری سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدا اظهار کرد: برداشت ما در جشنواره عمار این گونه است که تجدید میثاق با خانوادههای شهدا نه یک کارکرد نمادین که یک یادآوری است برای این که در ذهن داشته باشیم که باید در پناه شهدا به مسیر خود ادامه داده و آرمانهای آنان را استمرار ببخشیم. امیدواریم که این مسیر بی تزلزل استمرار یابد.
وی با اشاره به عادت به حضور نادرطالب زاده در ادوار مختلف برگزاری جشنواره عمار افزود: امسال حقیقتاً جای ایشان خالی است؛ عادت داشتیم که پای صحبتهایش بنشینیم و به نکات ارزشمندش گوش فرادهیم. طالب زاده شخصیتی بود که در سه عرصه اندیشه، هنر و رسانه حضور داشت؛ حوزههایی که دچار گسستهایی از جهت ارتباط مؤثر بین اندیشمندان و هنرمندان و رسانههاست و عمار تلاش کرده تا این سه حوزه را به هم نزدیک کند.
مسئول شورای سیاستگذاری سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» تصریح کرد: مهمترین ویژگی طالب زاده این بود که فهم دقیقی ای از رسانه و تولیداتی متنوع داشت که الگویی بود برای دوستان فرهنگی در حوزه انقلاب. اگرچه امسال او را در جمع خود نداریم اما در جمع شورای سیاستگذاری جشنواره عمار این جمعبندی را داشتیم که در خدمت برادر سهیل اسعد باشیم.
وی افزود: اسعد هم مانند طالب زاده چهرهای شناخته شده است که یک ویژگی مشترک با ایشان دارد و آن هم تجربه زیسته در تمدن غرب است؛ ضمن این که اسعد هم به شکل آگاهانه گفتمان انقلاب اسلامی را انتخاب و در این مسیر حرکت کرده است.
خورشیدی افزود: همانند هرسال جشنواره یک موضوع محوری دارد که «زن ایرانی» محور جشنواره امسال است. یکی از مبانی شکلگیری جشنواره عمار توجه به آسیبهای نظام رسانهای بود. نظام رسانهای ما از فقدان عدالت رسانهای رنج میبرد، یک سری از دغدغهها و نیازها در جامعه ما در قاب هنر و رسانه دیده نمیشود، که گستردگی هم دارد. عمار تلاشی بود که این بیتناسبی در نظام رسانهای را بهبود ببخشد و بخشی از این ظلم رسانهای را مرتفع کند.
وی اضافه کرد: بحث زن ایرانی یکی از موضوعاتی است که عقیده داریم ظلم رسانهای نسبت به آن وجود دارد. انقلاب اسلامی به زن ایرانی نشان داد که حضور در اجتماع تعارضی با ارزشهای دینی و اسلامی ندارد. از سوی دیگر انقلاب با جریانهای غربزده در افتاد و نشان داد انعکاس استعدادهای یک زن مترادف با برهنگی نیست. میتوان از رشد زن سخن گفت اما ذیل ارزشهای الهی. این مسیری است که زن ایرانی در طول چهل سال طی کرده اما رسانهای نشده است. دستاورد انقلاب اسلامی برای زن ایرانی درسآموز است. امیدوارم فیلمسازان و هنرمندان جریان انقلاب به این موضع توجه خوبی داشته باشند و بتوانیم در روایت این بخش از داشتههای جامعه ایرانی کوشا باشیم.
نظر شما