به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی کانون وکلای دادگستری، نحوه تقسیم ارث میان ورثه، بر اساس قواعد از پیش تعیین شدهای است که در قانون مدنی به تبعیت از اسلام، تدوین شده است. به عنوان نمونه در صورتی که زنی فوت کند، بسته به فرزنددار بودن یا بدون فرزند بودن زن، ورثهای که از وی به ارث میبرند تفاوت خواهد داشت، همچنین سهمالارث ورثه در صورت داشتن فرزند یا بیفرزند بودن زن، متفاوت خواهد شد.
برای تقسیم ارث زنی که فوت میکند باید طبق قانون مدنی و بر اساس طبقات و درجات گفته شده، اقدام به تقسیم ارث کرد، نکته مهمی که در مورد تقسیم ارث زن فوت شده وجود دارد، آن است که علاوه بر خویشاوندان نسبی زن فوت شده، در صورتی که زن، همسر نیز داشته باشد، همسر وی نیز ارث میبرد. البته شرط ارث زوج و زوجه آن است که رابطه زوجیت میان آنها از نوع ازدواج دائم بوده باشد.
در صورتی که زن دارای فرزند یا بیفرزند باشد، میزان سهمالارث شوهر وی تفاوت خواهد داشت، به عبارت دیگر اگر زن شوهر داشته باشد اما فرزند نداشته باشد، شوهر وی یک دوم ترکه زن را به ارث میبرد اما اگر زن، علاوه بر شوهر دارای فرزند نیز باشد، یک چهارم ترکه متعلق به شوهر بوده و باقی آن میان سایر ورثه زن تقسیم میشود، البته اگر زنی صرفاً شوهر داشته و خویشاوند سببی دیگری نداشته باشد، تمام ترکه به شوهر تعلق میگیرد.
ارث بردن افراد بعد از فوت زن بدون فرزند و با فرزند
در صورتی که زن فوت شده فرزند نداشته باشد ابتدا یک دوم ترکه به شوهر پرداخت میشود، سپس مابقی آن به والدین زن میرسد که سهم پدر دو سوم و سهم مادر یک سوم باقی مانده ترکه است.
در صورتی که زن فرزنددار فوت کند ابتدا یک چهارم ترکه را شوهر میبرد، اگر زن به جز فرزند پدر و مادر نیز داشته باشد هرکدام از آنها یک ششم ترکه را میبرند و مابقی به فرزند میرسد که پسر دو برابر دختر ارث میبرد.
نظر شما