به گزارش خبرنگار ایمنا، سوده نجفی امروز_ چهارشنبه یازدهم آبانماه_ در جمع خبرنگاران اظهارکرد: شوراها به عنوان حلقه واسطه بین شهروندان و مدیریت شهری از اهمیت بالایی برخوردار بوده که در قانون اساسی نیز به وظایف و اختیارات شورای اسلامی شهر و روستا اشاره شده است.
وی ادامه داد: یکی از توانمندیهای شوراها مردمی بودن آنها است که اعضای آن به طور مستقیم از سوی شهروندان انتخاب میشوند و همان طور که در قانون اساسی قید شده است با همکاری مردم و با توجه به شرایط فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی حوزه انتخابیه برنامههای اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی را برای شهروندان برنامه ریزی و تدوین میکنند.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: شوراها به دلیل آنکه قلمرو فعالیت شأن کوچکتر و مختص شهر است، بهتر میتواند با مردم در ارتباط باشند و از مشکلات و مسائل آنها مطلع شوند و پیگیری کنند لذا شوراها به عنوان حکمران محلی که اعضای آن از سوی مردم انتخاب میشوند ظرفیت خوبی برای تکمیل فرآیند خدمت به شهروندان در کنار دولت، مجلس و سایر نهادها هستند.
وی تصریح کرد: نمایندگان مجلس وظیفه قانون گذاری برای عموم مردم کشور را برعهده دارند که قوانین مصوبه از سوی مجلس بعد از تأیید شورای نگهبان برای اجرا به دولت ابلاغ میشوند اما شوراها وظیفه قانون گذاری شهر و روستا را برعهده دارند که مصوبات آن بعد از تأیید هیأت تطبیق مصوبات برای اجرا به شهردار ابلاغ میشود. به همین دلیل دامنه فراگیری مصوبات مجلس بیشتر از شورا است و از سوی دیگر طرحها و لوایحی که از سوی نمایندگان مجلس و شورا بررسی میشود متفاوت است به گونهای که نمایندگان مجلس بیشتر در حوزه سیاستگذاریهای کلان تصمیم گیری میکنند.
نجفی اضافه کرد: شورا به عنوان پارلمان محلی با توجه به ارتباط تنگاتنگ با مردم از برخی از مشکلات و مسائل آگاهی بهتری دارند و از این روی میتوانند نظرات مشورتی خوبی به نمایندگان مجلس برای وضع قوانین و تعیین سیاستهای کلانتر ارائه دهند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: مطابق قانون اساسی، هدف از تشکیل شوراها شرکت دادن مردم در اداره امور محلی است، علاوه بر اینکه شهروندان در اعمال حاکمیت از طریق انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی نقش فعالی دارند به موجب قانون اساسی در اداره امور محلی نیز از طریق شوراها و با انتخاب نمایندگان خود مسائل و مشکلات محلی خود را رفع میکنند، در واقع شوراها با مشکلات متعددی در رسیدن به این هدف غایی مواجه هستند، از این رو تلاش برای تقویت و رفع مشکلات شوراهای اسلامی میتواند موجبات تقویت ساختارهای تأثیرگذار در کشور را فراهم کند.
نظر شما