به گزارش خبرنگار ایمنا، پردیسان نام شهرکی در منطقه هشت شهرداری قم است که در جنوب غربی کلانشهر قم قرار دارد. کار طراحی و ساخت این شهرک در سال ۷۴ و ۷۵ آغاز و در سال ۷۷ توسط وزارت مسکن و شهرسازی تأسیس شد. شهرک پردیسان در سال ۹۰ به یکی از مناطق هشتگانه شهرداری قم تبدیل شد، همچنین این منطقه در بهمنماه سال ۷۵ به عنوان محدوده خدمات شهری به قم اضافه شد، این در حالی است که جهش منطقه پردیسان در گرو دریافت حق شهرداری از ادارات و ارگانهای مربوطه است تا برای تأمین زیرساختها و ارائه خدمات مطلوب به شهروندان هزینه شود، همچنین باید مطالبه عمومی توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر درباره منطقه پردیسان ایجاد شود تا مشکلات این منطقه رفع و برای جهش و آبادانی این منطقه تلاش شود.
در حال حاضر احقاق حقوق منطقه پردیسان برای آبادانی آن لازم است و باید اقداماتی انجام گیرد تا احقاق این حق انجام و برای آبادانی آن تلاش شود، در این راستا ضرورت مطالبه عمومی به وسیله مدیریت شهری برای رفع مشکلات این منطقه احساس میشود.
انجام تعهدات دستگاهها نسبت به منطقه پردیسان قم مهم است، درآمد شهرداری این منطقه بسیار محدود است و باید تعهدات دستگاهها نسبت به این منطقه انجام شود، در حال حاضر باید حق شهرداری گرفته شود و لزومی ندارد به بعضی نهادها و دستگاهها برای ساختوساز در منطقه پردیسان تخفیفهایی ارائه شود.
در شرایط کنونی و بر اساس بررسی انجام شده واضح است که موضوعات، مشکلات و تنگناهایی در پردیسان وجود دارد و شورای ششم شهر قم باید با وحدت رویه مشکلات این منطقه را از دستگاههای مربوطه بهویژه مسکن و شهرسازی مطالبه کند.
مشکلات منطقه پردیسان قم از حدود ۱۰ سال گذشته تاکنون مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، از اینرو با رفع معضلات این منطقه مشکل ۲۰۰ هزار نفر از ساکنان پردیسان رفع خواهد شد و پردیسان جانی دوباره خواهد گرفت.
انتقاد از نبود پیشبینی کاربریهای مختلف در پردیسان
روحالله امراللهی، سخنگوی شورای اسلامی شهر قم در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص لزوم ارائه مجوز تجاری در پردیسان برای ایجاد امنیت و نظارت اجتماعی، اظهار میکند: راه و شهرسازی باید تعهدات خود را در مورد پردیسان انجام دهد.
وی ادامه میدهد: راه و شهرسازی نمیتواند قوانین را در یک بخش از شهر اجرا کند و در بخشی دیگر اجرا نکند و تفاوت قائل شود، از اینرو نبود تعهد باعث افزایش قیمت تجاری در منطقه پردیسان شده که غیرواقعی است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به مشکلات تجاری منطقه پردیسان، تصریح میکند: محدوده مسکونی پردیسان شکل گرفته است، اما با تردد در معابر پردیسان شاهد حیات فعالی در این منطقه نیستیم، لذا باید معضلات این منطقه رفع شود.
وی نبود فعالیت و حضور نداشتن مردم را عامل کاهش امنیت این منطقه میداند و میگوید: در تمام مطالعات شهرسازی، طراحی خیابانی به صورت مسکونی و نبود سایر کاربریها، منسوخ شده است، اما در طراحی و ساخت مسکن مهر این موضوع رعایت نشده و سبب نبود نظارت اجتماعی برای افزایش امنیت شده است.
امراللهی میگوید: نبود نظارت اجتماعی مردم عامل بروز ناهنجاریها و افزایش آسیبهای اجتماعی است، این در حالی است که ناامنی برای زنان، سالمندان و کودکان ایجاد شده و باید فعالیت را به بخشهایی که به شهرک خوابگاهی تبدیل شده است، اضافه کنیم.
وی با اشاره به ایجاد کاربریهای تجاری در طرح تفصیلی، اضافه میکند: در طرح تفصیلی نیز تأکید شده که باید مجوز ارائه خدمات داده شود تا پهنه فعالیتهای اجتماعی افزایش یابد و امنیت و گرم بودن حیات روزانه و شبانه در پردیسان ایجاد شود و هیچ اقدامی خلاف قوانین قرار نیست اتفاق بیفتد، تنها باید تمام ضوابط دفترچه طرح تفصیلی در پردیسان نیز اجرا شود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان میکند: بیشترین قیمت تجاری در شهر قم متری ۵۰ میلیون تومان است، این در حالی است که در پردیسان این قیمت به متری ۶۰ میلیون تومان برای معابر فرعی اعلام میشود که باعث افزایش اجاره و کالا در این منطقه شده است و در پردیسان کالا با افزایش ۴۰ درصدی نسبت به شهر قم عرضه میشود.
امکانات رفاهی، خدماتی و تجاری برای پردیسان پیشبینی نشده است
نرجس نیازمند، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر قم در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به مشکلات تجاری منطقه پردیسان اظهار میکند: تاکنون اداره کل راه و شهرسازی از واگذاری ۲۵ درصد تجاری این منطقه خودداری کرده است.
وی ادامه میدهد: پردیسان با بخشهای دیگر شهر بسیار متفاوت بوده و خانههایی که در این منطقه ساخته شده است، بدون پیشبینی امکانات رفاهی، خدماتی و تجاری برای آنها است؛ اداره کل راه و شهرسازی از واگذاری ۲۵ درصد تجاری این منطقه خودداری کرده است.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر قم تمدید تجاری موقتها را عامل رفع بخشی از مشکلات منطقه پردیسان میداند و خاطرنشان میکند: مشاور املاکهایی که تا امروز فعالیت داشتند، میتوانند مجوز خود را تمدید کنند و به فعالیت خود ادامه دهند، این در حالی است که مجوز جدیدی برای مشاور املاک داده نمیشود، اما برای خدمات محلهای مجوز جدید صادر میشود.
نبود مجوز تجاری برای پردیسان قم مشکلساز شده است
مجید اخوان، عضو شورای اسلامی شهر قم در خصوص لزوم رفع مشکلات صدور مجوز تجاری در کمیسیون ماده ۵ و اداره راه و شهرسازی، میگوید: مردم پردیسان برای دریافت و تمدید مجوز تجاری دچار سرگردانی شدهاند.
وی با اشاره به دریافت مجوز تمدید گواهی سه ساله تجاری موقت در پردیسان از سال ۱۴۰۰ تا پایان ۱۴۰۲، میافزاید: مشکل پردیسان در تأمین خدمات تجاری با توجه به افزایش جمعیت و محقق نشدن وعده راه و شهرسازی برای واگذاری ۲۵ درصد تجاری نیاز به پیگیری اساسی دارد.
عضو شورای اسلامی شهر قم با اشاره به واگذاری تجاری موقت توسط شهرداری از ۱۰ سال گذشته، تصریح میکند: واگذاری تجاری موقت برای رفع مشکلات خدمات تجاری راهگشا بود و سالانه تمدید میشد تا اینکه در سال ۹۹ تمدید تجاری موقت در کمیته تطبیق رد شد و در سال جاری دوباره شهرداری درخواست تمدید تجاری موقت را به شورای اسلامی شهر ارائه داد.
وی ادامه میدهد: مردم پردیسان در دریافت و تمدید مجوز تجاری سرگردان شدند، از این رو علاوه بر مشکلات مردم تمدید نشدن و ارائه مجوز تجاری موقت بر درآمد منطقه نیز تأثیر داشته است و امیدواریم کمیسیون ماده ۵ و اداره راه و شهرسازی نیز با ارائه مجوز سه ساله اقدام به رفع این مشکل کند.
اخوان میگوید: معتقدم دیگر پروانه مشاور املاک جدید در منطقه پردیسان نباید صادر شود، از اینرو امیدواریم با این لایحه مشکلات تجاری املاک مسکونی شمالی نیز رفع شده است و مشکلات تجاری منطقه پردیسان تا حدودی ساماندهی شود.
نظر شما