به گزارش ایمنا، مدت هاست که از بسته شدن پرونده تفکیک جنسیتی در دانشگاهها می گذرد، اختتام مباحث مربوط به تفکیک جنسیتی شاید با انتشار نامه رئیس جمهور در پایگاه اطلاع رسانی دولت در بامداد روز چهارشنبه ۱۵ تیرماه ۹۰ اعلام شد، آن زمان که این نامه خطاب به کامران دانشجو و مرضیه وجید دستجردی نگاشته شد:
"باسمه تعالی
جناب آقای دانشجو
وزیر محترم علوم ،تحقیقات و فناوری
سرکار خانم دستجردی
وزیر محترم بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی
سلام علیکم
شنیده شده است که در برخی دانشگاه ها ،رشته ها و کلاس های تک جنسیتی بدون لحاظ تبعات اعمال می گردد .
ضروری است فوری از این اقدامات سطحی و غیر عالمانه جلوگیری شود.
در این مورد نتیجه را اعلام نمائید."
به دنبال ارسال درخواست محمود احمدینژاد مبنی بر توقف طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها، وزیر علوم پذیرفت که دستور احمدینژاد برای توقف این طرح اجرا شود.
اما چندی بعد وزارت علوم با صدور اطلاعیهای تأکید کرد که اسلامی شدن دانشگاهها را با جدیت دنبال میکنیم.
به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که آنچه اخیراً تحت عنوان طرح تفکیکجنسیتی از سوی برخی رسانهها مطرح شده با واقعیت انطباق ندارد و وزارت علوم تاکنون طرحی تحت عنوان تفکیکجنسیتی در دانشگاههای کشور تدوین و ارائه نکرده است.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: صراحتاً اعلام میشود آنچه که به جد مورد تأکید و تعقیب میباشد موضوع اسلامی شدن دانشگاهها در دو بعد محتوا و ظاهر است که در این زمینه تغییر و تحول در سر فصلها و محتوای دروس علومانسانی به عنوان یک اصل است چرا که علوم انسانی مقصد را مشخص میکند و در عین حال اجرای مصوبات سالهای ۱۳۶۶ و ۱۳۸۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان رعایت شئونات اسلامی و راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب که بعضاً مغفول مانده پیگیری میشود.
بدیهی است دستور ریاست محترم جمهوری و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی نصبالعین بوده و برنامههای این وزارتخانه در راستای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به حیطه اجرا در میآید و وزارت علوم در صدد دستیابی به راهکارهای عالمانهتر و کارشناسی شده در اجرای تمام و کمال مصوبات مذکور بوده تا ضمن رفع نگرانی ریاست محترم جمهور، دغدغه مراجع عظام را نیز برطرف کرده و انتظار به حق مردم شریف و متدین ایران اسلامی را در تحقق دانشگاه اسلامی با طبع تدریجی تغییرات فرهنگی محقق سازد.
برنامه اسلامی شدن دانشگاهها ، موضوعی بود که با تأسیس دانشگاه تکجنسیتی یا ایجاد پردیسهای خواهران و برادران توسط وزارت علوم پیگیری شد، هرچند تأسیس دانشگاههای تک جنسیتی در دست بررسی بود اما دیروز کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه مراسم افتتاح کرسی یونسکو در زمینه همکاری دانشگاه و صنعت در فرایند توسعه پایدار، در جمع خبرنگاران از ایجاد دانشگاه دخترانه در هر استان خبرداد و گفت: براساس سیاستهای کلانی که دارم و تاکیدات رئیس جمهور برای عمق بخشیدن به کار در وزارت علوم، کار گروه تشکیل داده و برنامهها را به آنها ارجاع دادیم؛ البته یک بعد این قضیه دست اصلاح محتوای و متون علوم انسانی است و این اصل کار ما خواهد بود.
دانشجو با تأکید بر اظهارات آیت الله جوادی آملی و مصباح یزدی مبنی بر اینکه تا متون دانشگاه اسلامی نشود دانشگاه نیز اسلامی نخواهد شد، گفت: در کنار این موضوع ما بحث دانشگاه دختران را هم داریم؛ البته حق انتخاب برای دانشجویان در نظر گرفته شده است. در حال حاضر ۱۰ دانشگاه غیرانتفاعی دخترانه را مجوز دادهایم و استقبال مطلوبی هم از آنها شده است.
اما این سؤال همچنان باقیست که اولویت در اسلامی شدن دانشگاهها به محتوا تعلق می گیرد یا به ظواهر؟ و اینکه تا کنون در مباحث محتوایی چه اقدامات مؤثری صورت پذیرفته است؟
خبرگزاری ایمنا: کامران دانشجو در خصوص اسلامی شدن دانشگاهها اعلام کرد: "ما نمی گوییم در حوزه علوم انسانی، در مقابل اندیشه های غربی بیاستید و اندیشه غربی را تدریس نکنید. ما می گوییم در علوم انسانی باید روش چگونه اندیشیدن به دانشجو، یاد داده شود. در این صورت، دانشجو می تواند اندیشه های مختلف را نیز بیاموزد. این که بیاییم و تنها اندیشه غربی را بیاموزیم و در را به تمام اندیشه ها ببندیم، اشتباه است."
کد خبر 61411
نظر شما