به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی مؤسسه بوستان کتاب، چاپ دوم کتاب «بهداشت فردی» اثر آمنه عالمی به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۲۴۸ صفحه منتشر شد.
رعایت بهداشت فردی، موجب حفظ، تأمین و ارتقای سلامت شخص و اطرافیانش خواهد شد. اعضا و اندامهای بدن، پوست، مو، دهان و دندان، تغذیه سالم، ورزش و خواب باکیفیت در بهداشت فردی اهمیت دارد. رعایت اصول بهداشتی بهطور متوسط ۱۱ سال به طول عمر فرد در مقایسه با فردی که به این اصول بیتوجه است، خواهد افزود.
آموزشهای دینی مربوط به بهداشت فردی نیز در این نوشته، مغفول نمانده است و در هر موضوع، آیات و روایاتی که حاوی توصیه شریعت به رعایت بهداشت و مراقبت از اعضای بدن است، بازتاب خوبی داشته است.
اگر هر شخص درباره بهداشت و مراقبت فیزیک بدن خود آگاهیهای لازم را داشته باشد، سبب پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریها میشود. افزون بر این، دانش عمومی عدهای از مردم درباره بهداشت در ارتقای بهداشت عمومی دیگر افراد جامعه هم تأثیر خواهد داشت.
از اینرو لازم است در برنامه درسی دانشآموزان، دانشجویان و طلاب، واحدی به نام «بهداشت فردی» گنجانده شود تا این رسالت از تحصیلکردههای جامعه آغاز شود. در نوشتار حاضر سعی شده است تمام جوانب بهداشت مربوط به یک فرد، تحت عنوان «بهداشت فردی» مطالعه و بررسی شود.
ساختار اثر
این اثر در ۱۷ بخش تألیف شده است. عناوین بخشهای آن عبارت است از: بهداشت پوست، مو، گوش، ناخن، بینی، چشم، دهان و دندان، قلب، دستگاه گوارش، دستگاه تنفس، سیستم کلیه و ادرار، دستگاه عصبی، دستگاه اسکلتی، روانی، خواب، اصول تغذیه، پوشاک سالم.
در هر بخش ضمن معرفی کلی عضو مربوطه، به برخی از بیماریهای آن عضو اشاره و علائم و راه درمان آن نیز تبیین شده است؛ سپس راه مراقبت و نکات بهداشتی مربوط به عضو موردبحث تشریح و توضیحاتی در خصوص آناتومی آن عضو نیز آمده است.
برشی از اثر
مراقبتهای لازم برای سلامت دستگاه عصبی
«سلسله اعصاب ارتباط دائم انسان را با محیط زندگی برقرار ساخته و ارتباط کامل اعضا و هماهنگی بین آنها را به وجود میآورد؛ از اینرو اهمیت ویژهای دارد. پس در مراقبت بهداشتی از این دستگاه عظیم باید نهایت دقت را به عمل آورد.
نکاتی که در زیر به آنها اشاره شده، کمک مؤثری در حصول به این هدف است:
پیشگیری از بروز بیماریهای عفونی و درمان بهموقع آنها، استفاده از وسایل حفاظت فردی در صنایع و کارخانهها و رعایت اصول بهداشت حرفهای، درمان بهموقع اختلالات متابولیکی، استفاده از رژیم غذایی مناسب و سرشار از ویتامین بهخصوص ویتامینهای گروه B، اجتناب از مصرف مشروبات الکی، مشارکت فعال در معاینات پزشکی دورهای، اجتناب از خستگیهای جسمی و روحی، داشتن فعالیت جسمانی و خودداری از بیتحرکی، خواب و استراحت کافی، خودداری از مصرف زیاد و ممتد داروهای آرامبخش، ورزشهای متناسب باسن بهطور مستمر و دائم، پرهیز از اضطراب و هیجان و حفظ خونسردی در برابر مسائل زندگی، اجتناب از سکونت در محیطهای پرسروصدا، گرایش به طبیعت و برخورداری از ماهیت زیبایش، دخالت نکردن در امور دیگران مگر در فرصتهای مناسب و محیط آرام.»
نظر شما