سه چهره ماندگار سینمای حوزه هنری تجلیل شدند

در دومین شب سینمایی سوره از محمد کاسبی، منوچهر محمدی و امرالله احمدجو به بهانه سال‌ها فعالیت در عرصه سینمای انقلاب اسلامی تجلیل شد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی سوره، دومین محفل سالانه خانواده سینماگران حوزه هنری به بهانه آغاز دهه پنجم حیات سینمایی سوره و با محوریت پاسداشت بزرگان و چهره‌های ماندگار سینمای انقلاب اسلامی همراه با رونمایی از هویت برند جدید سازمان سینمایی سوره شب گذشته ۲۹ مهرماه در محوطه حوزه هنری برگزار شد.

در این مراسم که با حضور هنرمندان و پیشکسوتان سینمای حوزه هنری برگزار شد، در ابتدا و پس از قرائت قرآن و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، گروه «پهلوانک‌های ایران زمین» به اجرای ورزش باستانی پرداختند.

پس از پخش اینتروموشن دومین شب سینمایی و کارنامه چهل ساله تولیدات سینمایی سوره، قطعه «هِناس» توسط حسین حقیقی اجرا شد.

در ادامه حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره ضمن خیرمقدم به مهمانان، اظهار کرد: ما در دوره جدید سازمان سینمایی سوره تلاش کردیم میراث حوزه را احیا کنیم؛ بر این اساس اولین تمرکزمان را روی شکل‌گیری جریان تولید گذاشتیم چراکه همه حوزه هنری را با تولیداتش می‌شناسند. در شروع نیز فقط شاهد تولیدات سینمایی بودیم اما در سال‌های بعدی آثاری در دیگر رشته‌های هنرهای تصویری مانند فیلم‌های تلویزیونی، سریال، انیمیشن و مستند شاهد بودیم‌.

وی ادامه داد: غیر از حضور در جشنواره فیلم فجر با تولیدات سینمایی که جزو روال کاری و بدیهیات مأموریت حوزه است، به دنبال آن بوده و هستیم که توجه ویژه‌ای به صداوسیما و تولیدات تلویزیونی داشته باشیم، بر این اساس مرکز سریال سوره به صورت جدی‌تر به کار خود ادامه داد که امیدوارم در سال آینده و به صورت مستمر هم در حوزه سریال‌های انیمیشن و هم آثار رئال تولیداتی داشته باشیم.

رئیس سازمان سینمایی سوره با اشاره به اینکه خط دیگری که در این دو سال دنبال شده است، توجه به جریان انسانی بود، تصریح کرد: اتفاقی که در این چهل سال در حوزه هنری شکل گرفته، نشان داده است که حوزه همیشه خانه هنرمندان و محلی برای افراد دغدغه‌مند بوده است تا بتوانند با آثار خود حرفشان را بزنند و این نوع به نوع تغییر می‌کرد. شکل‌گیری باشگاه فیلم سوره در هشت سال اخیر احیای این جریان بوده است. همچنین با تمرکز بر استان‌ها و بهره بردن از مراکز استانی حوزه هنری تلاش کردیم فیلمسازان جوان را پیدا کنیم و جریان معرفی آن‌ها را شکل دهیم.

جعفریان افزود: در هفته جدید و بعد از چهار سال فراخوان جشنواره فیلم ۱۰۰ منتشر می‌شود و این خود بخشی از مسیری است که توضیح دادم که امیدوارم اتفاقات خوبی پیش روی ما باشد. در این زمینه و در یک سال گذشته دوستانی بودند که در برگزاری کارگاه‌ها در استان‌ها بسیار به ما کمک کردند. از پیشکسوتان و اهالی حرفه‌ای سینما نیز درخواست دارم که با ارائه پیشنهادها و ایده‌های خود و گرفتن دست جوانان ما را یاری کنند.

وی تاکید کرد: حوزه هنری مانند خانه‌ای است که افراد می‌آیند و می‌روند اما نمی‌توانند از آن دل بکنند. امیدوارم با همکاری و همراهی سینماگران بتوانیم اتفاقی خوبی رقم بزنیم چراکه هنوز کارهای بسیاری انجام ندادیم، فیلم‌های زیادی نساختیم، بسیاری از شهرها سینما ندارند و هنوز افراد بسیاری علاقه به فیلمسازی دارند اما امکان ساخت برایشان فراهم نشده است.

رئیس سازمان سینمایی سوره در ادامه با اشاره به پروژه هویت برند جدید این سازمان، اظهار کرد: ما در سازمان سینمایی سوره پس از چهار دهه فعالیت فکر می‌کنیم سینمای ایران در قرن جدید به تحول، احیا و دمیدن خون تازه نیاز دارد. اکنون در آغاز مسیری تازه قرار داریم و می‌خواهیم خط سینمای امیدآفرین، قصه‌گو و قهرمان‌محور را دنبال کنیم.

وی ادامه داد: در این مسیر از ابتدای دوره جدید به دنبال آن بودیم تا با تکیه بر میراث بلند حوزه هنری و تحولات تازه در صنعت سینما، دست به بازآفرینی هویت سینمایی سوره و طراحی هویت دیداری تازه بزنیم. لذا پروژه طراحی هویت برند جدید سازمان سینمایی سوره را در همکاری با استودیو سه در چهار از اواسط سال گذشته آغاز کردیم و اکنون به سرانجام رسیده است.

در ادامه مراسم با حضور حبیب والی‌نژاد، منوچهر شاهسواری، جعفر دهقان و مجتبی فرآورده از لوگو و هویت برند جدید این سازمان رونمایی و کلیپ معرفی آن پخش شد.

سپس جعفر دهقان، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در سخنانی کوتاه گفت: من حدود ۲۰ سال پیش با حوزه هنری کار کردم و امشب که اینجا آمدم، خاطرات بسیاری برایم زنده شد. خوشحالم که این مرکز توسط کسانی اداره می‌شود که راه عزیزانی را که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حوزه هنری را اداره می‌کردند، ادامه می‌دهند.

آئین پاسداشت بزرگان سینمای حوزه هنری بخش انتهایی این محفل بود. پس از پخش تیزر تجلیل از اولین پیشکسوت، با حضور جعفر دهقان، مهدی فرجی و حسن خجسته از محمد کاسبی بازیگر سینما و تلویزیون تجلیل شد. دختر این بازیگر که به نمایندگی از پدر خود در این مراسم حضور داشت، در سخنانی مطرح کرد: از تمام کسانی که پدر بیمارم را دعا و ما را یاد کردند، تشکر می‌کنم. باز هم از شما عزیزان می‌خواهم برای پدرم دعا کنید تا شاید دوباره بتواند به سینما بازگردد و در آثار مختلف بازی کند.

همچنین محمد کاسبی در بخشی از پیام ویدئویی خود که برای این مراسم ضبط شده بود، گفت: حوزه هنری در اوایل انقلاب اسلامی با عنوان «سپاه پاسداران فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی» با تلاش‌های زنده یابد فرج الله سلحشور تأسیس شد. مهمترین دلیل جهش حوزه و حرف اول آن در تمام ابعاد هنری در ایران، عشق به انقلاب اسلامی بود. همین موضوع باعث شد بسیاری از سینماگران آرزوی همکاری با حوزه هنری را داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: اما من چندین بار در جمع دوستان خود گفتم که این انقلاب به نام مبارک فاطمه زهرا (س) و حضرت علی (ع) و به این دو بزرگوار مدیون است. اگر امروز بودجه‌ای در اختیار ما می‌گذارند، به این برکت است، پس باید حواسمان به پولی که از بیت‌المال به نام مبارک این عزیزان در اختیارمان قرار می‌گیرد، باشد. من فیلمسازان بسیاری را به یاد دارم که امروز چیزی از آنها باقی نمانده است. حوزه هنری به کسانی نیاز دارد که عاشق انقلاب هستند.

در ادامه مراسم و پس از پخش تیزر مرتبط با دومین چهره‌، از منوچهر محمدی تهیه‌کننده سینما با حضور امیررضا مافی مدیر مرکز انیمیشن سوره، منوچهر شاهسواری، محمد احسانی و محمدرضا شفیعی تجلیل شد.

منوچهر محمدی در سخنانی مطرح کرد: آنچه که تاکنون انجام داده‌ام، طبعاً دغدغه فکری، روحی و ذهنی من در این سال‌ها بوده است. ما که به میانه دهه ششم و هفتم خود رسیده‌ایم اما امیدوارم نسل جوان بتواند آن چیزی که با انقلاب رخ داد و ما صاحب سینمایی شدیم که هویت، فرهنگ و بُن مایه اصلی کشور است، با سعه صدر بدان نگاه کند و قدرش را بداند.

وی خاطرنشان کرد: دوستانی که به سینمای پیش از انقلاب آشنا هستند، می‌دانند معدود آثار شاخص و چشمگیری داشتیم اما اینکه در شرایط جنگی، مشکلات عدیده اقتصادی، تحریم‌ها و… نسلی دغدغه‌مند توانسته است پرچم سینما را برافراشته نگه دارد، شایسته تجلیل است. آرزو دارم مدیران فرهنگی کشور به ذخیره عظیم فرهنگی با دید مهربانانه نگاه کنند چراکه قطعاً می‌تواند اتفاقات بسیار بزرگ‌تری به وجود بیاید.

منوچهر شاهسواری تهیه‌کننده سینما نیز عنوان کرد: سپاسگزار دوستان جوانم در سازمان سینمایی سوره هستم که به بهانه‌های زیبا فرصت قدردانی از کسانی که بر سر راه فرهنگ و هنر ایران گل کاشتند، فضایی را آماده می‌کنند. یکی از ویژگی‌های منوچهر محمدی که خوب است در این ایام و روزها به آن توجه بیشتری شود این است که توفان تغییرات در همه فضاها و فرآیندهای اجتماعی ایران خواه یا ناخواه شکل می‌گیرد. اما آنچه که می‌تواند این تغییرات را آرام، متین و با آرامش پیش ببرد، حضور نیروهای میانجی‌ست؛ آن‌هایی که می‌توانند سخن بگویند و مهمتر از آن می‌توانند بشنوند.

وی تاکید کرد: عبور از نظم قدیم به هر نظم جدیدی نیازمند نیروهای میانجی و سال‌های متمادی‌ست که من در حوزه فرهنگ و هنر این روحیه را در منوچهر محمدی دیده‌ام و شاهد تلاش‌ها و اشک و خون دل خوردن‌هایش بوده‌ام تا بتواند از دستاوردی به نام سینمای ایران مراقبت کند که مهمترین محصول ۴۰ ساله اخیر حوزه فرهنگ کشور است.

این تهیه‌کننده سینما خاطرنشان کرد: به یاد داشته باشیم بدون نیروهای میانجی، استخوان به استخوان خواهد خورد و حق این جامعه و سرزمین و حق تمدنی که ما به پشتوانه‌اش اینجا ایستاده‌ایم، این نیست که استخوان‌ها به استخوان بخورد. فرهنگ و هنر و البته رسانه می‌تواند نقش مهمی در این عرصه بازی کند و شاید اساساً مأموریت تاریخی و فطری‌اش همین باشد.

در ادامه مراسم و پخش تیزر تجلیل از چهره سوم، با حضور وحید پناهلو مدیر مرکز سریال سوره، حبیب والی‌نژاد، مجتبی فرآورده، عبدالحمید قدیریان و هادی مقدم‌دوست از امرالله احمدجو تجلیل شد.

احمدجو در سخنانی اظهار کرد: در این مراسم دوستانی را ملاقات کردم که یا باهم کار کردیم و یا کارهایی از آن‌ها مشاهده کردم که از دیدنشان هیجان زده و متوجه شدم که چه قدر دلتنگشان بودم. من افتخار همکاری با منوچهر محمدی را نداشتم، اما کارهای ایشان را دیده‌ام و خوشحالم که از نزدیک ملاقاتشان کردم. امیدوارم در راه اعتلای سینما همه ما کمک کنیم تا نسل جوانی که در راه است، بداند سینما در حال حاضر مهمترین فعالیت فرهنگی در کشور ماست. چراکه متأسفانه جامعه مطالعه‌گریز اما به فیلم علاقه‌مند است پس می‌توانیم از راه فیلم‌های قابل توجه این مساله را جبران کنیم.

این نویسنده سینما همچنین درباره آخرین وضعیت سریال «سلمان فارسی» توضیح داد: داود میرباقری بیش از ۲۰ سال به دنبال ساخت این اثر بود و زمانی که با من درباره آن صحبت کرد، باور نمی‌کردم بتوانم قصه‌ای برای این شخصیت آن هم در قالب سریال طراحی کنم چراکه «سلمان» شخصیت فرهنگی‌ست و زندگی‌اش درام آن‌چنانی ندارد. اما زمانی که با فیلمنامه مواجه شدم، حرف‌هایم را پس گرفتم چراکه بسیار دلکش، خواندنی و قصه‌ای پُر از فرازونشیب دارد.

احمدجو خاطرنشان کرد: به شما این مژده را می‌دهم که «سلمان فارسی» کار ویژه‌ای است که نسل به نسل می‌توانند از آن بهره ببرند. کارگردان اثر جانش را پای این سریال که تاکنون چیزی حدود ۴۰ درصد آن ساخته شده، گذاشته است و امیدوارم کار با این روال و کیفیت ادامه پیدا کند.

مجتبی فرآورده، تهیه‌کننده نیز در سخنانی کوتاه بیان کرد: امرالله احمدجو یکی از زیردست‌ترین نویسندگان در حوزه سینما و تلویزیون است. ایشان سال‌های سال است که کار نکرده، در حالی که فیلمنامه بسیار زیبایی درباره پیامبر (ص) دارد که فکر کنم مربوط به ۲۰ سال پیش است و همچنان خاک می‌خورد. باید قدر نویسندگان‌مان را تا دیر نشده است، بدانیم.

در این مراسم هنرمندان و چهره‌های فرهنگی ازجمله محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، سیدمهدی جوادی مدیرعامل بنیاد فارابی، سیدمحمد هاشمی معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت ارشاد، حسین ساعی رئیس دانشگاه سوره، هاشم میرزاخانی مدیرعامل مؤسسه سینماشهر، حسن خجسته، حسین کرمی، محمد احسانی، امرالله احمدجو، رضا رویگری، جعفر دهقان، منوچهر محمدی، منوچهر شاهسواری، مجتبی فراورده، مهدی فرجی، سیدمحمود رضوی، هادی مقدم دوست، محمدرضا شفیعی، حسین تراب‌نژاد، احمد کاوری، عبدالحمید قدیریان، محمدرضا فرجی، غلامرضا فرجی، امیرعباس ربیعی، حسین دارابی، سجاد نوروزی، امیر بوالی، صادق باطنی مدیر شبکه کودک و… حضور داشتند.

کد خبر 613923

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.