به گزارش ایمنا، علی رستمی عصر امروز_ چهارشنبه بیستوهفتم مهرماه_ در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه اظهار کرد: زمانی که بر سر کار آمدم مدیر حراست وقت این شرکت اعلام کرد هیچ پرونده فسادی نداشتیم، اما اکنون ۲۷ پرونده تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه ما در مبارزه با فساد جدی هستیم افزود: این چالش را به داستان سیاسی تبدیل نکنید زیرا جناح چپ و راست باید در انجام این فرمان مقام معظم رهبری جدی باشند.
رستمی با اشاره به ضرورت حمایت رسانه از کشف فساد و در پاسخ به برخی پرسشها درمورد ارتباط بستگان برخی نمایندگان به موضوع فساد در مس اظهار کرد: نباید خلاف برخی بستگان را پای مدیران نوشت؛ مبارزه با فساد را به بحثی فامیلی تبدیل نکنید، بگذارید پروندهها مسیر خود را طی کنند.
مدیرعامل صنایع ملی مس ایران گفت: آن نماینده استان کرمان در جلسهای اعلام کرد برای فساد بستگانش وکیل قوی بگذاریم تا کار پرونده با سرعت پیش برود.
وی یادآور شد: این نماینده همچنین اعلام کرد که هر رأی قاضی را تمکین میکند، حتی گفت طناب دار به گردن فامیلم میاندازم و بر مسیر قانونی تاکید داشت.
نمایندگان کرمان درخواستی برای وام میلیاردی نداشتند
رستمی همچنین در مورد پرسش دیگری درباره پرداخت وامهای میلیاردی به برخی نمایندگان بیان کرد: اسناد پرداخت وام میلیاردی به برخی نمایندگان مجلس را هنوز به من ندادند، اما مطمئنم این نماینده پولی نگرفته و ممکن است که این پول برای محرومان بوده است.
وی تاکید کرد: نمایندگان مرکز استان کرمان در مجلس شورای اسلامی هیچ توقعی در دریافت وام بانکی از شرکت ملی مس نداشتهاند.
تدوین برنامه توسعه مس
مدیرعامل صنایع ملی مس ایران همچنین درباره افقهای توسعه پیشرو گفت: طی شش ماه گذشته که در خدمت مجموعه شرکت ملی مس بودم، برنامه توسعهای طراحی کردیم که این برنامه برای پنج و نیم سال آینده طراحی شده است. وی افزود: در این برنامه توسعه زنجیره ارزش افزوده صنعت مس را از اکتشاف تا صنایع پایین دست توسعه میدهیم.
رستمی تصریح کرد: صنعت مس امسال ۵۰ ساله شد و دارای بلوغ کافی است تا پربارتر فعالیت کند و برنامههایی برای ۵۰ سال دوم فعالیت شرکت مس تدوین شده است.
وی با اشاره به تاریخچه صنعت مس افزود: عنصر رنیوم در صنعت سرچشمه وجود دارد، اما در دنیا کمیاب است و از آن در نوک هواپیما، موشک و دماغه کشتیها استفاده میشود.
رستمی گفت: برخی تجهیزات شرکت مس در اختیار آمریکا بود که شرط تحویل آن را توافق در تحویل رنیوم گذاشته بودند که تجهیزات را تحویل گرفتیم.
وی ادامه داد: سال ۶۱ روز آزادسازی خرمشهر نخستین مس آند در سرچشمه کرمان تولید شد.
به گفته این مسئول، در ابتدای فعالیت شرکت مس، ظرفیت ۱۵۰ هزار تنی برای آن دیده بودند و تا امروز ظرفیت تولید به ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن شده که نسبت به فولاد، آلومینیوم و روی دچار ضعف شدید در مس هستیم.
رستمی گفت: ایران روی کمربند جهانی مس قرار دارد و تمرکز و شکم این کمربند روی کشور ماست.
وی خاطرنشان کرد: کمربند مس از استانهای شمال غرب ایران از جمله زنجان، قزوین، مرکزی، تهران، سمنان، یزد، کرمان، اصفهان و سیستان و بلوچستان عبور کرده و تا اندونزی ادامه دارد.
اکتشافات مس فقط در ۷ درصد از کشور
مدیرعامل صنایع ملی مس ایران گفت: تاکنون هفت درصد سرزمین ایران اکتشاف شده و در آن ۱۹ میلیارد تن ماده معدنی مس کشف کردیم که این آمار ایران را به رتبه دوم آسیا و پنجم جهان رسانده؛ این رتبه در حالی رقم خورده است که برخی کشورها چند بار سرزمین خود را طی چند مرحله اکتشاف کردند.
وی ادامه داد: باوجود تمامی کم کاریهای گذشته در رتبه پنجم دنیا هستیم؛ اگر کشور ۱۰۰ درصد اکتشاف شود در رتبه نخست یا دوم دنیا قرار میگیریم.
وی با بیان اینکه سرآغاز صنعت مس کشور از استان کرمان بوده است گفت: تمرکزمان را روی اکتشافات گذاشتیم؛ سال گذشته ۱۳۰ هزار متر مربع اکتشاف شده و امسال ۲۰۰ هزار متر هدفگذاری کردیم.
وی ادامه داد: همچنین دو شرکت حفاری اکتشافی را راهاندازی کردیم تا ظرفیت ذخایر مس کشور را افزایش دهیم.
رستمی افزود: حالا حالاها نیاز به شرکتهای مهندسی اکتشافی و آزمایشگاهی در رشته معدن استان کرمان نیاز داریم و با داشتن یک دانشکده برتر در این حوزه کرمان این نوید را میدهیم که هرقدر دانشگاهها ظرفیت ایجاد کنند آمادگی خود را برای جذب آن اعلام میکنیم.
وی گفت: صنعت مس به بلوغ خوبی رسیده اکنون باید زایش ایجاد که فرزندانی پرورش دهد تا نیاز معادن استان و کشور را تأمین کند.
مدیرعامل صنایع ملی مس ایران افزود: برنامه بلند اکتشافاتی در ایران داریم که در آن سطح این حوزه را بالا ببریم و ذخایر قطعی اثبات شده مس را سال آینده از هفت درصد باید به ۱۰ درصد برسانیم.
وی افزود: تمامی شرکتهای اکتشافی کشور را استخدام کردهایم و یا با آنان قرارداد داریم.
وی ادامه داد: باید معادن رَمِشک در جنوب استان کرمان را توسعه دهیم و اکنون ظرفیت ۱۰۰ درصدی این حوزه کشور استخدام شده و باید در ادامه ظرفیتهای جدیدی درست کنیم.
رستمی اضافه کرد: یک آزمایشگاه مرجع معدنی در استان کرمان در حال راهاندازی است که نوید خوبی برای مردم این استان است.
وی گفت: در شرایط فعلی مواد معدنی برای آزمایش تا ۶ ماه در نوبت میماند. رستمی ادامه داد: مقام معظم رهبری ۲ مرحله در خصوص معدن گلایه کردند و این امر تکلیف ما را سنگینتر کرده است.
مدیرعامل صنایع ملی مس ایران گفت: در حوزه استخراج سه معدن بزرگ سرچشمه، میدوک و سونگون را داربم و یک معدن سریدون نیز در کنار سرچشمه اضافه شده است که بنا داریم سرعت استخراج را افزایش دهیم و با این سرعت استخراج معادن مس کشور برای ۲۰۰ تا ۲۵۰ سال آینده فعالیت میکنند.
وی در ادامه با بیان اینکه اگر با این سرعت حرکت کنیم هرگز به مقصد نخواهیم رسید گفت: ایران در رتبه ۱۸ تولید مس کاتد جهان قرار دارد و فاصله ذخایر تا تولید یعنی فرصتی برای نظام جمهوری اسلامی است.
رستمی ادامه داد: کشور از آن فرصت میتواند برای ایجاد اشتغال پایدار، توسعه تولید، صادرات و استحکام قدرت اقتصادی کشور استفاده کند لذا بنا داریم رتبه تولید مس را به ذخایر این ماده معدنی برسانیم.
هشت میلیارد یوروسرمایهگذاری مس در کرمان
مدیرعامل صنایع ملی مس ایران گفت: سرمایه گذاری هشت میلیارد یورویی را برای استان کرمان طراحی کردیم که این سرمایه گذاری تا پنج یا شش سال آینده اجرایی میشود.
وی گفت: برای رتبه پنجم جهان شدن باید تولید ما به یک میلیون تن یعنی چهار برابر شرایط برسد. وی افزود: کشورهایی که نصف ما ماده معدنی دارند و ظرفیت نیروی انسانی ندارند هم اکنون میلیونها تن مس در سال تولید میکنند.
رستمی یادآور شد: هدف گذاری تولید یک میلیون تن در کشور شدنی است و همکاران ما آن را هدف گذاری کردهاند.
دنیا به مس ایران نیاز دارد
رستمی گفت: مؤلفه دیگر توسعه صنعت مس سرمایه است که دنیا به شرکت ملی مس ایران با حاشیه سود ۵۰ درصدی نیازمند است و دنیا نیز به این محصول نیاز دارد. وی ادامه داد: برخی کشورهای دنیا باوجود تحریمها اعلام آمادگی برای مشارکت در سرمایه گذاری مس میکنند و اکنون شرکت مس به هیچ بانکی بدهکار نیست. وی با اشاره به اینکه مؤلفه دیگر توسعه منابع انسانی است عنوان کرد: شرکت ملی مس ۲۸ هزار نیرو دارد و ما بهترین نیروی انسانی متخصص غرب آسیا را در اختیار داریم که از بلوغ لازم برای فعالیت مهندسی برخوردارند.
مدیرعامل صنایع ملی مس ایران گفت: هیچ شرکتی به رشد یافتگی و توسعه یافتگی مس نیست و اینها در استان کرمان هستند. وی ادامه داد: در حوزه سرمایه انسانی اندازه کافی منابع در اختیار داریم.
بازار مس، جذابترین دنیا
رستمی گفت: مؤلفه دیگر بازار است که بازار صنعت مس جذابترین بازار دنیا است به حدی که حتی یک گرم محصول در انبارهای ما باقی نمیماند و آن را پیش خرید میکنند.
وی تاکید کرد: خاک، منابع، سرمایه انسانی و بازار خوبی در اختیار داریم و همه چیز برای توسعه خوب معادن مس مهیا است
رستمی افزود: رسانه به کمک صنعت مس کشور بیاید تا این توسعه را در استان کرمان و کشور اجرایی کنیم و شیرینی آن را مردم ایران بویژه کرمان و آذربایجان شرقی حس کنند.
مدیرعامل صنایع ملی مس گفت: برای اینکه این حجم تولید را پشتیبانی کنیم، استخراج بالایی باید داشته باشیم که تاکنون ۲۰۰ هزار تن استخراج در سال داریم که این اقدام را با همکاری پیمانکاران انجام میدهیم.
وی گفت: اگر این آمار تولید به ۸۰۰ هزار تن در سال برسد بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور حل میشود.
منبع: ایرنا
نظر شما