به گزارش خبرنگار ایمنا، حسن بنیانیان شامگاه امروز _یکشنبه بیستوچهارم مهرماه_ در نشست جهاد تبیین که با موضوع «بررسی مسائل روز و خانه گفتگوی آزاد» و به همت سازمان بسیج اساتید استان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: حوادث روز برآیند فهرستی طولانی از پدیدههای گسترده شامل مسائل تاریخی، موقعیت جغرافیایی، ویژگیهای نظام، کارکردهای مدیریتها پس از پیروزی انقلاب، تحولات فناوری و پیشرفتهای علمی و خلاقیتهای دشمن ابزارها و اهداف دشمن است، به همین دلیل امروز در هر محفلی حوادث روز مطرح است و هر کس بنا به تجربیات شخصی و علایق خود پنجرهای به مسائل روز باز میکند.
وی با اشاره به تجربیات فرهنگی خود افزود: اگر از زاویه ریشههای فرهنگی به این موضوع نگاه کنیم نباید تحلیلهای دیگری که در این زمینه وجود دارد مورد غفلت قرار گیرد از جمله این دیدگاه از سوی دکتر ولایتی که یورش همه جانبه و سازمانیافته دشمن را با استفاده از همه ابزارهای جاسوسی، فرهنگی و روابط بینالملل را به بهانه اتفاقی یا برنامهریزی شده مرگ مهسا امینی میداند.
عضو ستاد اجرایی نقشه مهندسی فرهنگی تبدیل ایران به یک قدرت منطقهای را بر اساس این تحلیل دلیل اصلی حوادث اخیر دانست و گفت: با توجه به اینکه ایران امروز استعداد بازیگری در عرصه بینالملل پیدا کرده و در کنار چین و روسیه به عنوان یک بازیگر فعال منافع آمریکا و اروپا را به خطر میاندازد، انجام چنین توطئههایی با قصد بحرانآفرینی، کند کردن روند پیشرفت، متزلزل کردن حاکمیت، ایجاد شک و تردید در کشورهای دیگر برای سرمایه گذاری در ایران و ایجاد تضاد داخلی قابل پیشبینی بود.
وی با اشاره به تلاش ۲۰۰ ساله انگلستان برای تجزیه ایران، تاکید کرد: تحلیل دیگری که درباره ریشه حوادث اخیر وجود دارد این است که پس از آنکه فشارهای دشمنان برای امضای برجام به نتیجه نرسید، تلاش میکنند با ایجاد بحران داخلی و سرمایهگذاری برای ایجاد نارضایتی از این فرصت برای امضای توافق هستهای به نفع خود بهره برند.
لزوم شناخت نارساییهای داخلی
بنیانیان با اشاره به نقش نارساییهای داخلی در بسیاری از تحلیلهای ریشه حوادث اخیر، خاطرنشان کرد: در هر تحلیلی از این موضوع، مجموعهای از نارسایی در داخل معرفی میشود که باید آنها را بشناسیم و بسته به موقعیت، توان و ظرفیت خود در جستجوی نقش خود برای اصلاح کاستیها برآییم.
وی با اشاره به تهدیدهای روحی و جسمی دوران دفاع مقدس برای نسل زمان خود گفت: در آن زمان همه نیروهای وفادار به انقلاب این سوال را در ذهن داشتند که چگونه میتوانند به کشور خود کمک کنند و سپس مسئولان راههای کمک از طریق اعزام به جبهه، صبر در تشییع شهدا، کمک مالی و دعا برای رزمندگان را اعلام کردند.
وی وظیفه کنونی فرهیختگان دانشگاهی را متقاعدسازی مخاطبان خود عنوان کرد و افزود: آنها باید از همه تریبونهایی که در اختیار دارند مخاطبان خود را آگاه کنند که اکنون در یک جنگ کامل و پیچیدهتر قرار داریم که هر کس باید به سهم خود برای پیروزی در این جنگ کمک کند.
عضو ستاد اجرایی نقشه مهندسی فرهنگی پیروزی در این میدان را وابسته به موفقیت فرهیختگان در انجام این وظیفه دشوار اعلام کرد و ادامه داد: به همان نسبت که در رسانهها بتوانیم ابعاد این جنگ را تبیین کنیم، افراد راه کمک را پیدا خواهند کرد بنابراین تحلیل فرهنگی وقایع اخیر از این زاویه ارزشمند است که همه افراد میتوانند در فرهنگ کمک کننده باشند.
وی با اشاره به درگیری تمام عیار با دشمن در شرایط کنونی، گفت: مخاطبان باید بدانند که در یک سو ظرفیتها، راهبردها و اقدامات دشمن و در سوی دیگر سو ظرفیتها و کاستیهای داخلی وجود دارد که البته در کنار بیان این مطلب لازم است امیدوارانه نشاط را به جامعه تزریق کرد چون برخی زود خود را میبازند.
بنیانیان با اشاره به انتشار تصاویر بزرگنمایی یا بازسازی شده از درگیریهای اخیر در فضای مجازی تصریح کرد: برخلاف کسانی که با دیدن این تصاویر دچار نگرانی میشوند، آنهایی که انقلاب و دوران پیروزی آنرا درک کردهاند میدانند که در نظامی به استواری انقلاب اسلامی این پدیدهها در حد غصه خوردن برای تخریب منابع بیتالمال و کند کردن سرعت پیشرفت ما است.
وی افزود: اگر قرار بود آسیبی به انقلاب وارد شود در سالهای دهه ۶۰ که در نبود سازماندهی داخلی، منافقان در کشور حضور داشتند باید انقلاب سقوط میکرد نه اکنون که ابرقدرت شرق یعنی روسیه از کمکهای نظامی ما تشکر میکنم و همه کشورهای دنیا مشتاق تعامل با ما هستند.
بنیانیان جلوگیری از ایجاد روحیه یاس و ناامیدی در شرایط جنگی را خطرناک دانست و گتاکید کرد: ظرفیتها و توانمندیهای انقلاب بسیار ریشه دار و قدرتمند هستند و جای نگرانی برای آسیب رسیدن به آنها وجود ندارد اما از این پدیده باید فرصت و ظرفیت بسازیم و با شناسایی نقاط ضعف به مسئولان تذکر دهیم که برای پیشگیری از وقوع چنین حوادثی باید مسیر خود را اصلاح کنند.
وی یکی از ظرفیتهای ریشهدار فرهنگی کشور را دین اسلام معرفی کرد و یادآور شد: نظام تبلیغات که در متن آخرین دین الهی وجود دارد، ظرفیت بزرگی برای نجات انسانها است که به دلیل کاستیهای نظام آموزشی تاکنون بخش کمی از این ظرفیت مورد استفاده قرار گرفته است.
عضو ستاد اجرایی نقشه مهندسی فرهنگی ماه رمضان، محرم و صفر و نمازهای یومیه را بخشی از ظرفیتهای تبلیغاتی اسلام هستند که جامعه را بازسازی میکنند و باید مراقب باشیم عناصر این نظام را یکی یکی تخریب نکنیم.
بیتوجهی به نقش تأثیر گذار مساجد
وی وجود مسجد، حضور مؤمنان و تعامل با یکدیگر در این محیط را ابزار کارآمدی برای حل مشکلات جامعه دانست و خاطرنشان کرد: پس از انقلاب نسبت به مسجد به شدت کم توجهی شد در حالی که تجربه انقلاب و تشکیل یک نظام حکومتی کار کمی نبود، کشورها پس از انقلاب تا سالها با استبداد و قربانی کردن اصول انقلاب جامعه را حفظ میکنند، دشمن نیز با تجربه بقیه انقلابها منتظر است انقلاب ما با گذشت زمان مستهلک شود اما اسلام مانع این جریان است.
بنیانیان یکی دیگر از ظرفیتهای انقلاب را موقعیت راهبردی سرزمین ایران معرفی کرد و گفت: هفت درصد معادن دنیا در اختیار یک درصد جمعیت جهان قرار دارد همچنین جایگاه ولایت فقیه که از متن دین برآمده است که باید نظر این عنصر عالم اسلام شناس عادل مورد توجه قرار گیرد.
وی بخش مهمی از نارساییهای داخلی را به دلیل نبود توازن در پیشرفت کشور اعلام کرد و یادآور شد: در طول دهههای اخیر دانشمندان و فرهیختگان زیادی در کشور تربیت شدهاند و با وجود دشمنی، جنگ و تحریمهای اقتصادی پیشرفتهای متنوعی به دست آمده اما ریشه بسیاری از نارساییهای داخلی عدم توازن در پیشرفت است که این موضوع باید در برنامهریزی توسعه مورد توجه قرار گیرد.
عضو ستاد اجرایی نقشه مهندسی فرهنگی بیشترین موفقیت انقلاب را در انتقال پیام آن به دنیا دانست و تصریح کرد: این موضوع دشمن را نگران کرده است به همین دلیل مشکلات فرهنگی که در جهانی شدن برای ما ایجاد میشود در پیوند با چالشهای داخلی اثربخشی بیشتری پیدا میکند.
وی وظیفه فرهیختگان را تلاش برای جبران کاستیها اعلام و اظهار کرد: کلیت انقلاب همچنان رو به پیشرفت است، بیشترین موفقیت ما در انتقال پیام انقلاب در جهان بوده که با پیشرفتهای علمی و فناوری همراه است.
بنیانیان خاطرنشان کرد: با وجود محاصره اقتصادی دشمن، زیرساختهای اقتصادی در حال توسعه است و تلاش برای منزوی کردن ایران با برقراری روابط گستره با همسایگان خنثی شده به همین دلیل دشمن به این جمعبندی رسید که ما را با مسائل سیاسی سرگرم کند.
وی موشک اصلی که دشمن برای مقابله با ایران را فرهنگی دانست و ادامه داد: در زمان جنگ نیز اصل تلاش دشمن سوار شدن بر فرهنگ جامعه و متلاشی کردن آن است بنابراین تحریم، برجام و بحرانهای سیاسی نیز سرگرمیهای حاشیهای به شمار میآیند زیرا دشمن میداند که در جبهه حمله نظامی موفق نخواهد بود.
وی با تاکید بر لزوم توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب برای تهیه پیوست فرهنگی برای طرحهای اقتصادی تاکید کرد: بررسی رفتار فرهنگی در جامعه نشاندهنده آن است که رفتارهایی و باورهای فرد که قدرت جامعه را شکل میدهد، دیر به وجود میآید و دیر از بین میرود، راهکار ایجاد رفتارهای درست و اسلامی مشوقهای سیاسی یا ابزار تنبیهی نیست بلکه باید در حوزه رفتارهای فرهنگی به دنبال تمدن سازی اسلامی بگردیم.
بنیانیان خاطرنشان کرد: بخش کوچکی از این رفتار با آموزش و بخش زیادی از طریق غیررسمی و رفتار ناخودآگاه صورت میگیرد پس اگر بخواهیم در تبیین و جهاد تبیین و ریشه معضلات امروز را تحلیل کنیم، علاوه بر اشتباهات دولت، مسؤولان و جامعه باید آموزشها و نسبت آنها با اصول و مبانی اسلامی مورد بررسی قرار گیرد.
نظر شما