به گزارش خبرنگار ایمنا، سازمان مجاهدین خلق (منافقین) یکی از سازمانهای مطرود و منفور نظام جمهوری اسلامی ایران است که ردپای او در جریان اغتشاشات اخیر دیده شد. این سازمان که سابقه دیرینهای در دشمنی با انقلاب اسلامی و مردم این سرزمین دارد، طی روزهای گذشته نقش قابل توجهی در دامن زدن به اعتراضات و هدایت آن به سمت ناامنی و آشوبهای خیابانی ایفا کرد.
احمد پدران، استاد و پژوهشگر دفاع مقدس در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری ایمنا قرار داده به نقش سازمان مجاهدین خلق در جنگ تحمیلی پرداخته است: «منابع و شواهد به خوبی گویای همدستی منافقین با صدام در جنگ هشت ساله است، آنان که با ترور و ایجاد آشوب موجبات ناامنی در تهران و دیگر شهرها را فراهم کرده بودند از هر کاری برای کمک به رژیم بعث عراق در جنگ تحمیلی دریغ نورزیدند.
اعزام گروههایی برای ترور و خرابکاری به ویژه ترور رزمندگان و فرماندهان نظامی در داخل ایران، جاسوسی از تحرکات نظامی ایران، انجام تبلیغات مسموم از طریق رادیوی اختصاص این گروه در عراق و نیز شایعهسازی برای تحتالشعاع قرار دادن حمایتهای مردمی از جبههها، شنود مکالمات بیسیمی و تلفنی نیروهای ایرانی، بازجویی از اسرای ایرانی در اردوگاههای عراقی و ترجمه خلاف واقع نامههای ارسالی به اسرای ایرانی که این خود موجب پریشانی روح و روان آنها میشد، به دست آوردن اطلاعات محرمانه و سری جنگ از طریق عوامل داخلی، تخلیه اطلاعاتی با لباس مبدل (بسیجی) در بین رزمندگان اسلام (لو رفتن عملیات کربلای ۴ بر اساس تخلیه اطلاعاتی رزمندگان اسلام توسط منافقین، برنامهریزی در اردوگاههای عراقی، دادن قول، وعده و وعید به اسرای ایرانی با مراجعه به اردوگاههای و ایراد سخنرانی و اغفال آنها جهت پناهندگی به سازمان منافقین (حضور ابریشمچی، معاون مسعود رجوی در اردوگاههای اسرای ایرانی)، همکاری با مأمورین عراقی در اجرای شکنجه رزمندگان اسلام در اردوگاهها، اجرای عملیات با مرز چلچراغ در منطقه مهران و اجرای عملیات مروارید در کردستان عراق که کشتار وسیعی در برداشت، تنها بخشی از عملکرد این سازمان در جنگ تحمیلی است، اما اوج خباثت این گروه و نقشآفرینی آنها در همکاری با صدام در عملیات فروغ جاویدان نمایان شد؛ آنجا که منافقین آرزوی فتح تهران و سقوط نظام جمهوری اسلامی را در سر پرورانیدند.
به محض پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران، جلسهای با ریاست صدام در کاخ ریاستجمهوری عراق با حضور مسعود رجوی، سرلشکر فاضلالبراک تکریتی، رئیس سرویسهای اطلاعاتی عراق و سپهبد صابر الدوری به منظور بحث و بررسی درباره چگونگی پیشروی سریع و عمیق تشکیل شد.
در این جلسه رئیس اطلاعات چنان تمایلی به انجام این عملیات نداشت، زیرا نسبت به تحقق نتایج قطعی این عملیات اطمینان نداشت، اما واقعیت دیگری نیز وجود داشت که تا هنگام اعدام شدن فاضلالبراک در سال ۱۹۹۴ در پردهای از ابهام باقی ماند.
در این جلسه رجوی به صدام گفت مطمئن باشید که سازمان ظرف چند ساعت وارد شهر همدان در ۲۵۰ کیلومتری مرز خواهد شد، صدام موافقت خود را با اجرای این عملیات اعلام کرد و گفت شاید این فرصت طلایی برای نابودی رژیم فعلی ایران باشد.
نیروهای منافقین از سه بخش تشکیل میشدند: نیروهایی که به صورت ثابت سازمان یافته بودند و هسته اصلی آزادیبخش منافقین را تشکیل میدادند.
بخش دوم نیروهایی بودند که با بهکارگیری اسرای ایرانی در جنگ سازماندهی شده بودند و در مجموع از ۷۰۰ اسیر ایرانی منافقین را تشکیل میدادند.
بخش سوم افرادی بودند که مجاهدین خلق قبل از آغاز عملیات از هواداران خود در سراسر کشورهای اروپایی فراخوان کرده بودند.
در سال ۱۳۶۵ حدود ۹۰۰ نفر از منافقین که به دلایل دست داشتن ترور مردم در زندانهای ایران به سر میبردند مورد عفو قرار گرفتند، اما اکثر آنها به عراق فرار کردند و به سازمان پیوستند.
نیروهای این سازمان در بامداد بیستونهم خردادماه سال ۱۳۶۷ با بهکارگیری سه هزار نفر به شهر مهران حمله کردن، در صورتی که آنها در عملیات چلچراغ و پس از تصرف شهر مهران که خالی از سکنه بود شعار امروز مهران، فردا تهران را سر داده بودند، البته ارتش منافقین با عملیاتی که رزمندگان اسلام انجام دادند، با ذلت و خواری از مهران به عقب رانده شدند.
تصور و تحلیل سران سازمان این بود که سوار بر تانک و نفربرهای خود میتوانند بدون مواجه شدن و مقاومتی از سوی قوای مسلح ایران به سرعت خود را به تهران برسانند.
از طرفی فکر میکردند که مردم ایران از آنها به گرمی استقبال خواهند کرد، سران منافقین به نیروهای خود وعده داده بودند تا به رسیدن به تهران جشن پیروزی را در میدان آزادی برگزار کنند.
پس از کسب اطلاعات لازم از چگونگی آرامش و گسترش قوای ایران در جبهه غربی و در استان کرمانشاه، عملیات نظامی سازمان در بعدازظهر سوم مردادماه سال ۱۳۶۴ آغاز شد، اما این عملیات با فرماندهی شهید علی صیادشیرازی و رشادت رزمندگان ایرانی ناکام ماند تا داغ رسیدن به تهران و فتح پایتخت بر دل منافقین باقی بماند.»
نظر شما