تشکیل اتحاد جهانی برای توسعه پایدار فضا

یک پژوهشگر علوم فضایی گفت: در طول تاریخ انسان علاقه خاصی به فضا داشته است؛ بنابراین فضا می‌تواند نقش اتحادگونه برای مردم داشته‌باشد و در قالب پروژه‌های مختلف فضایی مشارکتی ایجاد کند که نتایج آن بسیار مهم است.

عمران مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه هر سال برای روزهای مختلف هفته جهانی فضا شعار ویژه‌ای مشخص می‌شود، اظهار کرد: یکی از شعارهایی که برای هفته جهانی امسال مطرح شد، «فضا در گرو توسعه» پایدار بود.

وی افزود: توسعه مسئله‌ای است که امروزه تمام کشورها به‌دنبال آن هستند و همواره جزو زیرمجموعه تمام ارکان کشورها است.

این پژوهشگر علوم فضایی در رابطه با نقش فضا در توسعه پایدار گفت: فضا می‌تواند نقش بسیار مهمی در توسعه پایدار کشورها ایفا کند، زیرا امروزه بسیاری از خدماتی که به مردم ارائه می‌شود از طریق تکنولوژی‌های فضایی شکل می‌گیرد.

وی اشاره کرد: حوزه ارتباطات یکی از مسائلی است که به تکنولوژی‌های فضایی مربوط می‌شود و امروزه نیز نقش بسیار مهمی در توسعه کشورها دارد زیرا برای دست‌یابی به تکنولوژی‌های روز نیازمند ارتباطات هستیم که این ارتباط به‌طور کامل در گروه ماهواره‌های ارتباطی فضایی است.

نقش تکنولوژی‌های فضایی در بهبود شرایط اقلیمی

مرادی در رابطه با دیگر شعارهای استفاده شده در هفته جهانی فضا امسال گفت: یکی دیگر از شعارهای امسال «فضا و بهبود شرایط اقلیمی» بود؛ امروزه ماهواره‌های سنجنده نقش بسیار مهمی در این حوزه ایفا می‌کنند و می‌توانند کلیه مسائل زیست‌محیطی را با دقت بالایی پایش کنند.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که امروزه با آن مواجه هستیم، خشکسالی است؛ در این شرایط مدیریت منابع آب با استفاده از ماهواره‌ها بسیار تأثیرگذار است علاوه بر آن در تشخیص نوع توسعه پوشش گیاهی، مدیریت و حفاظت از آن‌ها نیز ماهواره‌ها نقش بسیار مهمی دارند.

این پژوهشگر علوم فضایی ادامه داد: یکی دیگر از شعارهای هفته فضایی امسال مربوط به «مدیریت پایدار منابع آبی» بود؛ تکنولوژی‌های فضایی در زمینه مدیریت و کنترل منابع آبی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند.

وی اشاره کرد: امروزه ماهواره‌های سنجنده به دقت می‌توانند منابع زمینی را شناسایی و تغییرات آن را ثبت کنند و همین مسئله می‌تواند نشان‌دهنده کاربرد ماهواره‌ها در مدیریت منابع آبی باشد.

فضا ابزار تحقق امنیت غذایی

مرادی با اشاره به شعار بعدی هفته جهانی فضا گفت: «فضا ابزار تحقق امنیت غذایی» از دیگر شعارهای مطرح در این هفته بود که شاید ارتباط غذا با فضا و سوال برخی از افراد باشد. امروزه غذای انسان در درجه اول وابسته به پوشش‌های گیاهی و جنگل‌ها است.

وی افزود: ماهواره‌ها می‌توانند در پایش منابع آب و زمین‌های کشاورزی نقش مؤثری داشته باشند و کوچک‌ترین تغییر تهدیدکننده‌ای در زمین‌های کشاورزی می‌تواند توسط ماهواره‌ها تشخیص‌داده شود تا انسان‌ها بتوانند آن‌ها را بهتر مدیریت کنند.

این پژوهشگر علوم فضایی ادامه داد: روز دیگر هفته فضا تحت عنوان «فضا و سکونت‌گاه‌های آینده بشر» نام‌گذاری شد. سکونت‌های بشر به دلیل وجود بهداشت توسعه می‌یابد و در ادامه با افزایش طول عمر و افزایش جمعیت روبه‌رو می‌شویم.

وی تصریح کرد: در کنار این افزایش جمعیت منابع آبی و کشاورزی ما در حال کاهش است و پدیده گلخانه‌ای به‌دلیل وجود آلاینده‌ها بدر حال تشدید است، بنابراین ممکن است روزی فرا برسد که زمین برای خیلی‌ها قابل سکونت نباشد.

مرادی اشاره کرد: در آینده ممکن است بخشی از مردم مجبور شوند به فضا سفر کنند و حتی ممکن است در آینده کشورهای مصنوعی در مدار زمین داشته‌باشیم که البته این بحث گردشگری فضایی را نیز به‌دنبال دارد و در آینده با هتل‌ها و سکونت‌گاه‌های فضایی روبه‌رو خواهیم شد.

وی با اشاره به اهمیت این موضوع گفت: امروزه این مسائل به‌شدت مدنظر فعالان این حوزه قرار گرفته است و اگر امروزه این مسائل را دنبال نکنیم در آینده ضرر جبران ناپذیری را تجربه خواهیم کرد.

این پژوهشگر علوم فضایی افزود: یکی دیگر از شعارهای استفاده شده در این هفته «فضا منبع نامحدود و انرژی پاک» است. همانطور که ذکر شد پایش منابع یکی از مهم‌ترین وظایف ماهواره‌ها است که می‌توانند نقش بسیار مهمی را برای یافتن منابع ایفا کنند.

وی در همین رابطه ادامه داد: برخی از ماهواره‌ها این قابلیت را دارند که لایه‌های زیرزمینی را پایش کنند و به همین دلیل می‌توانند منابع انرژی و معادن ارزشمند را رصد کرده تا آن‌ها را بشناسیم و از آن‌ها استفاده کنیم.

مرادی اشاره کرد: این پایش‌های زمینی توسط ماهواره‌های سنجنده می‌تواند به ما کمک کند تا با شناخت دقیق اقلیم هر منطقه از انرژی‌های پاک نیز استفاده کنیم. در آینده نیز ما عناصری را می‌توانیم از اجسام فضایی استخراج کنیم که می‌تواند به عنوان سوخت‌های پاک مورد استفاده قرار بگیرد.

فضا به‌دنبال ایجاد اتحادی جهانی برای توسعه پایدار

وی با اشاره به آخرین شعار گفت: آخرین شعاری که برای هفته جهانی فضا انتخاب شد، «فضا بستر احیای مشارکت فضایی برای توسعه پایدار» است. امروزه فیلم‌های فضایی در بین مردم خیلی مورد توجه قرار گرفته‌اند و به‌طور کلی فضا مسئله‌ای است که تمام انسان‌ها را جذب خود می‌کند.

این پژوهشگر علوم فضایی ادامه داد: در طول تاریخ انسان علاقه خاصی به فضا داشته است؛ بنابراین فضا می‌تواند نقش اتحاد گونه برای مردم داشته‌باشد و در قالب پروژه‌های مختلف فضایی مشارکتی ایجاد کند که نتایج آن بسیار مهم است.

وی افزود: انسان‌ها می‌توانند با محوریت فضا سایر صنایع را نیز توسعه دهند و از آن‌جایی که تکنولوژی صنایع فضایی پیشگام است بسیاری از کشورها مراکز انتقال تکنولوژی دارند و فناوری حوزه فضا را در صنایع دیگر نیز استفاده می‌کنند.

مرادی تاکید کرد: فضا بستر خوبی است برای مشارکت‌های اجتماعی و برای خلق تکنولوژی‌های نوین، خلق علم و اینکه در سایر شاخه‌های علوم در جهت توسعه پایدار برای تمام کشورهای دنیا مفید باشد.

کد خبر 611146

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.