نیاز سالانه کشور به ذرت دانه‌ای حدود ۹میلیون تن است

مدیر صادرات شرکت توسعه ذرت کشور گفت: نیاز سالانه کشور به ذرت دانه‌ای ۹میلیون تن است در حالی که تولید این محصول اساسی حدود ۱.۲ میلیون تن است.

به گزارش ایمنا، محمد قاسمی‌نژاد اظهار کرد: ذرت یکی از کالاهای اساسی برای مصارف انسانی و دامی است، اما کشور ما هنوز نتوانسته از بند واردات این کالای اساسی و راهبردی رهایی پیدا نکرده است.

وی افزایش سطح زیرکشت با ایجاد مشوق‌ها، بهبود عملکرد در واحد سطح با بهره‌گیری از گونه‌های مقاوم به کم آبی و شوری، انجام تحقیقات دانش بنیان را در رسیدن به خودکفایی تولید این محصول مهم ارزیابی کرد و گفت: هم اکنون متوسط تولید ذرت در هکتار در کشور ۷.۵ تن است ولی امکان رسیدن به ۹.۵ تن در هکتار با توجه به ظرفیت‌های مهم کشور وجود دارد.

مدیر صادرات شرکت توسعه ذرت کشور ادامه داد: سطح زیرکشت ذرت دانه‌ای در کشور حدود ۱۶۰ هزار هکتار است.

قاسمی‌نژاد با اشاره به افزایش قیمت ذرت دانه‌ای و به صرفه بودن این کشت این محصول در خوزستان افزود: قیمت توافقی هر کیلوگرم ذرت دانه‌ای ۱۱۵ هزار ریال است که برای کشاورز سودآور است.

به گفته وی سالانه حدود ۱۴ میلیون تن نهاده‌های دامی وارد کشور می‌شود که حدود هشت تا ۹ میلیون تن آن ذرت است که عموماً به مصرف دام و طیور می‌شود.

وی، قرار گرفتن ذرت به عنوان کشت محوری در زیر مجموعه معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی، توسعه کشت حفاظتی، انجام کار دامنه‌دار تحقیقاتی و دانش‌بنیان برای کاهش مصرف آب و استفاده از ارقام با بازدهی بالا، افزایش سطح زیرکشت و بالا بردن عملکرد در واحد سطح، تغییر در آرایش کشت متناسب با تغییرات آب و هوایی، تغذیه خاک، استفاده از ارقام مقاوم به تنش خشکی و شوری، توسعه نشاکاری ذرت به منظور کاهش مصرف آب و کنترل آفات و قیمت تضمینی را از عوامل مؤثر در خوداتکایی تولید ذرت در کشور بیان کرد.

وی ادامه داد: چنانچه عوامل یاد شده مورد توجه قرار گیرد امکان بهبود عملکرد ذرت دانه‌ای از ۷.۵ تن به ۹.۵ در کشور و رسیدن به تولید سالانه چهار میلیون تن ذرت دانه‌ای دور از دسترس نیست.

منبع: ایرنا

کد خبر 609981

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.