عطاالله خلیلی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: زمانی که استکبار جهانی بعد از پیروزی درخشان جمهوری اسلامی در دفاع مقدس و پیشرفتهای فراوانی که ملت ایران اسلامی به دست آورد، متوجه شد، نمیتواند با وجود این بیداری و روحیه ایثارگری و فداکاری مردم به طور مستقیم وارد جنگ با ایران اسلامی شود، به سمت راههای دیگری برای مغلوب کردن و تسلط بر مردم ایران رفت.
وی با بیان اینکه دشمن با تغییر رویه، صحنه جنگ را به عرصههای اقتصادی، خانوادگی، سیاسی و فرهنگی و به طور کلی جنگ نرم کشانید، افزود: جنگ نرم، جنگی است که در آن حتی یک گلوله هم شلیک نمیشود، چون هدف تغییر ذهن و باور مخاطب است و مهاجم تلاش میکند که ارزشهای حاکم بر جامعه را از بین ببرد و الگوهای ملی و مذهبی جامعه را تخریب کند تا در نتیجه بیهویتی، تسلیم بودن در برابر اراده دشمن را بپذیرد.
این پژوهشگر دفاع مقدس اضافه کرد: اهداف دشمن ممکن نمیشود، مگر با شبههافکنی و ایجاد تردید در باورها و ارزشها و وارونه جلوه دادن حقایق، یعنی دوست را دشمن جلوه دادن و دشمن را دوست.
خلیلی با بیان اینکه در جنگ نرم نیازی به گلوله نیست، چرا که دروغ و تردید ابزار مناسب این نبرد مبهم هستند، گفت: مهمترین حوزه اعمال و تأثیرگذاری قدرت نرم برای طرف مقابل، بهرهگیری از رسانهها و امکانات رسانهای است که امروز به محل دروغپردازی و ایجاد تردید و هدایت جوانان کشورهای جهان سوم به سمت ساختارشکنی و استحاله فرهنگی، ناامیدی، ناتوانی، هرج و مرج تبدیل شده است.
وی افزود: هدف دشمن از جنگ نرم فرهنگی، تغییر در باورها، ارزشها، اعتقادات، تغییر انگیزهها، شعارها، معارف انقلابی مردم جامعه است، چرا که باورها و اعتقادات موتور محرکه جامعه هستند و زمانی که تغییر کنند، انگار گذشته از ذهن افراد پاک و افکار دیگری جایگزین میشوند و وقتی نظام ارزش و فرهنگ جامعه دستخوش تحول و دگرگون بشود، الگوهای جامعه تخریب و فداکاری و عِرق به وطن از بین خواهد رفت.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در جنگ نرم دشمن تلاش میکند که با تغییر نوع نگاه مردم، آنها به جای مقابله با دشمن و نظام سلطه به سوی دشمن سوق پیدا کنند و در خدمت او قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه دشمن همچنین به دنبال تغییر نگاه به شهید و شهادت و از بین بردن روحیه شهادتطلبی در بین جوانان است، گفت: شهدا حیاتشان را فدای ولایت کردند و امروز زنده نگه داشتن یاد آنها یعنی برپا داشتن علم اتحاد حول محور ولایت.
این پژوهشگر دفاع مقدس با تاکید بر اینکه آشنایی با پیام شهدا، نیاز امروز ما و به ویژه نسل جوان است، افزود: همانگونه که حضرت زینب (س) پیامآور قیام عاشورا بود و اجازه نداد این حرکت عظیم در تاریخ ناشناخته باقی بماند، ما هم امروز موظفیم پیام شهدا را به نسل جوان منتقل کنیم تا آرمانهای آنان زنده بماند.
نظر شما