منصور پوریان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: متأسفانه نگاه برخی از سازمانهای مرتبط با وزارت جهاد کشاورزی به صادرات دام منفی است و در بیشتر مواقع مسئولان پایین دستی به موضوعات مرتبط با حوزه صادرات دام اهمیتی نمیدهند. همین موضوع منجر به مشکلات زیادی در این بخش شده به نحوی صادرات عملاً انجام نشده است.
وی افزود: بروکراسیهای مراحل صادرات دام بسیار زیاد است و عملاً هنوز آن اتفاقی که باید، نیفتاده است. وزارت جهاد کشاورزی به دنبال انجام شدن صادرات و جبران برخی از مشکلات موجود در حوزه تولید است اما مجموعههای پایین دستی در استانها و شهرستانها تعامل خوبی با تجار ندارند و این موضوع باعث شده فرایند صادرات دام به درستی انجام نشود و عملاً مشاهده میکنیم که به جای تسهیل در کار سنگاندازیهایی برای بازرگانان به ویژه استانهای خوزستان و غیره ایجاد میکند.
رئیس شورای تأمین دام کشور گفت: حوزه تولید دام در کشور از محدوده مواجهه با مشکلات عبور کرده و به مرحلهای رسیده که مسئله اصلی آن حفظ بقا است. تولید برای بقا به نقدینگی فراوانی نیاز دارد که بخشی از آن از طریق بازار داخل (به صورت خرید تضمینی و یا خرده فروشی) و بخش دیگر باید از طریق صادرات تأمین شود.
پوریان اضافه کرد: در حالی که دامداران برای بقا، ناچار به دل بستن به صادرات هستند، شاهد نقص در عملی شدن پروژههای تعریف شده توسط وزارت جهاد کشاورزی در مقاطع پایینتر هستیم.
وی ادامه داد: با صادرات دام زنده عملاً میتوان بخشی از نقدینگی تولیدکنندگان را تأمین کرد به نحوی که از شرایط بحرانی خارج شود زیرا با صادرات یک رأس دام زنده امکان تولید ۱۵ رأس دام ماده در کشور ایجاد میشود.
رئیس شورای تأمین دام کشور خاطرنشان کرد: همچنین تاکنون خرید تضمینی چندانی انجام نشده است. اگر این اقدامات انجام نشود تولیدکنندگان دام بین بقا و خروج از این صنعت یکی را انتخاب خواهند کرد. امروز هزینه تولید دام بسیار بالاست و با این طرحهای حمایتی و انجام سریع آن میتوان از بحران عبور کرد. اما متأسفانه صادرات دام در برخی استانها به حاشیه دچار شده که عملاً مشکلات این حوزه را دو برابر کرده است.
نظر شما