حمید محمدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص شلیک ۷۳ فروند موشک بالستیک و دهها فروند پهپاد انهدامی از قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) به عمق اقلیم شمال عراق برای انهدام بساط گروهکهای تروریستی ضد انقلاب اظهار کرد: موضوعی که درباره مختصات جنگافزارهای مورد استفاده در این حمله میتوان اشاره کرد، استفاده از موشک فاتح است که از خانواده موشکهای فاتحی است که در سال ۱۳۹۹ و رزمایش پیامبر اعظم ۱۴ برای نخستین بار رونمایی شد.
وی با اشاره به ویژگیهای این موشک گفت: فاتح یک موشک نقطهزن میانبرد است که بُرد آن بین ۳۰ تا ۱۲۰ کیلومتر متغیر است و استفاده از آن در مرزهای غربی باعث شد به راحتی بتوانیم نقاط هدف را منهدم کنیم. داشتن سرجنگی دوربرد، میانبرد یا کوتاهبرد و قابلیت استفاده از پیشران ترکیبی جامد و سوخت مایع از دیگر ویژگیهای این موشک بهشمار میآید.
این کارشناس مسائل دفاعی خاطرنشان کرد: تعداد زیادی از این موشکها به نیروی زمینی سپاه و همچنین ارتش تحویل داده شده است و رزمایش نیروی زمینی نیز نشان داد که با وجود کوچکتر شدن این موشک، قابلیتهای آن ارتقا پیدا کرده است.
وی لانچرهای این موشک را قابل حمل به وسیله خودرو دانست و تاکید کرد: این پرتابگرها به شکل شش عددی روی خودرو قابل نصب است، بنابراین موشکهای فاتح حجم آتش بیشتری را به شکل یکپارچه روی هدف میریزند و توان رزم نیروهای مسلح ما را افزایش میدهد، به همین دلیل در عملیات اخیر از ۱۲ لانچر یا خودروی ششتایی استفاده شد تا ۷۲ موشک را روی مقرها، انبارهای مهمات، قلعهها و محلههای تجمع نیروهای کموله بریزد.
تلاش گروهکهای تروریستی برای ناامنی از مرز تا مرکز
محمدی با اشاره به نامهنگاری و رایزنیهای مقامات کشور با مسئولان اقلیم شمال کردستان برای کنترل مرزها گفت: در این رایزنیها اعلام شده بود که گروهکهای تروریستی با اسامی مشخص در حال انجام عملیات ایذایی (نظامی) در مرزهای غربی بودند اما سران اقلیم کردستان از این مسئولیت شانه خالی کردند و در نتیجه این فعالیتهای ایذایی افزایش یافت.
وی دریافت هزینه گمرک از کولهبران را یکی از اقدامات حزب کموله در کردستان عراق دانست و یادآور شد: این حزب معلومالحال که سابقه سیاسی آن با توجه به اقداماتی که از اوایل انقلاب تاکنون انجام داده مشخص است، با سوءاستفاده از اعتراضات اخیر تحرکات و نیروهای خود را تا استانهای مرکزی کشور افزایش داد که این تلاشها با حضور به موقع وزارت اطلاعات و دستگیری تعدادی از آنها به نتیجه نرسید.
این کارشناس مسائل نظامی فرستادن اسلحه و نیرو به داخل کشور را بخشی از اقدامات منافقان و حزب کموله برای سوءاستفاده از ناآرامیهای اخیر دانست و گفت: اقدام نیروهای مسلح برای متنبه کردن این حزب و خلع سلاح آنها و مسئولیتپذیری مقامات اقلیم کردستان بود که از بار مسئولیت خود شانه خالی نکنند.
وی با اشاره به اظهارات فرمانده نیروی زمینی سپاه درباره هممرز بودن با تروریستها در اقلیم کردستان افزود: پیامدهای این اقدام در روابط بینالملل و سیاسی از چند دیدگاه قابل اشاره است نخست اینکه در دوران گذار نظمی جهان از یک نظم تکقطبی به چندقطبی، جمهوری اسلامی ایران با این اقدام یکی از مؤلفههای قدرت ملی خود که همان توان نظامی و موشکی است را به رخ جهانیان کشید و نشان داد در مسیر تثبیت جایگاه خود در نظم نوین آینده قرار دارد.
تلاش گروههای تجزیهطلب برای چندتکه کردن کشور
محمدی یکی دیگر از کارکردهای شلیک موشک از مرزهای ایران به سوی مقر منافقان در اقلیم کردستان را تنبیه گروههای تجزیهطلب دانست و گفت: این اقدام پاسخی برای همه گروههای تجزیهطلبی بود که برای چندتکه کردن میهن ما چنگال تیز کردهاند تا از آن منافعی به دست آورند.
وی با اشاره به نظریه کاندولیزا رایس، وزیر امورخارجه پیشین ایالات متحده آمریکا برای ایجاد خاورمیانه جدید تصریح کرد: ایالات متحده آمریکا در دکترین نظامی و امنیتی خود، خاورمیانه را به شکل چندتکه با کشورهای در اصطلاح کوتوله ترسیم و هدفگذاری کرده بود که جدایی کردستان ایران، آذربایجان، سیستانوبلوچستان و خوزستان از ایران بر اساس این طرح دنبال میشود.
این کارشناس مسائل نظامی تشکیل کشورهای کوچکی که توان دفاع از خود را ندارند را هدف نهایی طرح غرب از خاورمیانه جدید دانست و افزود: حمله نظامی به پایگاه منافقان درسی برای دیگر گروههای بود که حساب کار به دستشان بیاید. از سوی دیگر مسیری که گروهک تروریستی کموله برای گسیل نیرو و اسلحه به مرز ایران در پیش گرفته بود با این اقدام بسته و عمده تجهیزات این گروهک معاند با خاک یکسان شد.
وی با اشاره به لزوم مسئولیتپذیری سران اقلیم کردستان برای تأمین امنیت مرزها خاطرنشان کرد: آنها باید در خاک خود امنیت مرزها را تأمین کنند تا روابط بر مبنای حسن همجواری ادامه یابد.
محمدی درباره نقش این اقدام نظامی در کاهش اقدامات گروهک منافقان گفت: این گروهک با سوءاستفاده از اعتراضات و اتفاقاتی که در کشور رخ داد، فعالیتهای بسیار زیادی انجام داد زیرا در شرایط ناآرامی، سره از ناسره قابل تشخیص نیست و ممکن است فرد معاندی با اسلحه تعدادی را به رگبار ببندد یا به سوی نیروهای خودی و معترضان در خیابان شلیک کند تا بر آتش شعلهور در جامعه، دمیده شود.
وی متشنج کردن اوضاع جامعه را هدف اصلی گروهکهای تروریستی در اتفاقات اخیر دانست و ادامه داد: حملات هدفمند نیروهای مسلح به مقرهای فرماندهی، محلهای تجمع و انبارهای مهمات و اسلحهخانههای منافقان باعث شد بخش عمدهای از توان رزم این نیروها و امکان فرستادن اسلحه به مرزهای جمهوری اسلامی ایران کاهش یابد، البته نمیتوان موضوع را تمام شده دانست زیرا آنها به حملات خود ادامه میدهند، بنابراین تا زمان خلع سلاح کامل این نیروها ممکن است اقدامات نظامی بر ضد آنها نیز ادامه یابد.
نظر شما