از ارائه الگوی کشت مناسب اقلیم تا تقسیم کسری آب بین تمام ذی‌نفعان

در نشست هم‌اندیشی رؤسای شوراهای اسلامی شهر و شهرستان‌های حاشیه زاینده‌رود بر ضرورت ارائه الگوی کشت مناسب اقلیم با توجه به کمبود شدید آب از سوی جهاد کشاورزی و تقسیم کسری آب بین تمام ذی‌نفعان به مساوات تاکید شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، نشست هم‌اندیشی رؤسای شوراهای اسلامی شهرها و شهرستان‌های حاشیه زاینده‌رود با موضوع «بررسی چالش‌های الگوی کشت در اراضی حاشیه زاینده‌رود، مدیریت مصرف و بهره‌وری منابع آبی در کشاورزی و جریان دائمی زاینده‌رود» به میزبانی کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان برگزار شد.

پیوست رسانه‌ای پروژه‌های انتقال آب تهیه شود

علی صالحی، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان در این نشست، اظهار کرد: شوراهای اسلامی نقشی در مسئله آب ندارند، اما این نهاد، پیشانی مواجه با مردم در زمینه مطالبه‌گری آب است.

وی با بیان اینکه در جلسات مختلف بالغ بر ۸۰ درصد ذی‌نفعان در حوضه آب زاینده‌رود، مشکل اصلی آب استان را بحث نرم افزاری می‌دانستند، گفت: تضاد منافع بین ذی‌نفعان در بخش‌های مختلف، مانع از پرداختن و اصلاح مسائل نرم‌افزاری در موضوع آب شده است، اگر می‌خواهیم در مسائل نرم افزاری آب تأثیرگذار باشیم، باید در مخاطب اقناع ایجاد شود که لازمه آن اقدامات نظارتی در استان است.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: امیدوارم شوراها به مدیریت ارشد استان در زمینه آب کمک کنند و مطالبه‌گری خود را نیز در این زمینه داشته باشند، البته این مهم مستلزم انجام اقداماتی است.

وی تاکید کرد: در عین حالی که باید تلاش کنیم تعارضات درون استانی را به حداقل برسانیم، مطالبات نباید به یک یا دو پروژه انتقال آب تقلیل یابد، بلکه باید سبدی از مطالبات را در زمینه آب در مقابل مسئولان کشوری در اختیار داشته باشیم.

صالحی خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده تمرکز و تاکید به یک پروژه در زمینه آب موفقیت چندانی نداشته است، اما عده‌ای در تشدید تعارضات سطح کشور و بین استانی درصدد ایجاد حاشیه امن برای خود هستند. امروز عده‌ای نیاز اصفهان به آب را یک نیاز لوکس و مرتبط با رونق گردشگری می‌دانند، در حالی که نیاز اصفهان به آب یک نیاز حیاتی است، در واقع زاینده‌رود رگ حیاتی شهر است.

وی با بیان اینکه اقدام قضائی و حقوقی در زمینه حقابه زاینده‌رود از دیگر مواردی است که باید دنبال شود، ادامه داد: از تمام ظرفیت‌های خود برای موضوع آب زاینده‌رود استفاده خواهیم کرد، همچنین دولت و مدیران تصمیم‌گیر باید پیام تعاملی را از دریافت کنند که منجر به رفع موضوعات شود.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان در خصوص پروژه انتقال آب، تصریح کرد: پیوست رسانه‌ای پروژه‌های انتقال آب نیز باید با ارائه اطلاعات کافی، درست و جامع تهیه شود، در واقع نباید اجازه دهیم محتواهایی کذب این موضوع را زیر سوال ببرد.

اصلاح دیدگاه بدنه دولت نسبت به مشکلات آب استان

احمد شریعتی، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: فرونشست پدیده‌ای است که در سال‌های ۹۱ و ۹۲ تنها در شهرستان دامنه آن را مشاهده می‌کردیم، اما امروز نیز در کلانشهر اصفهان به آن دچار شده‌ایم، لذا در صورت تدبیر نکردن مسئولان، این معضل به طور قطع به دیگر استان‌های کشور نیز تسری خواهد یافت.

وی قبول نواقص و کم کاری‌های گذشته توسط شرکت آب منطقه‌ای را در کنترل برداشت آب را از ویژگی‌های مدیریت این دوره دانست و گفت: در بدنه دولت نیز دیدگاه نسبت به اصفهان و مشکلات ناشی از بحران آب اصلاح شده است

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: امروز اصفهان میزبان جمعیت زیادی از استان‌های همجوار است که همگی این افراد نیازمند آب شرب هستند، بنابراین برای رفع مشکل آب در اصفهان باید دیدگاهی فرا استانی داشت.

کسری آب زاینده‌رود بین ۳ بخش کشاورزی، صنعت و شرب تقسیم شود

قدرت‌الله هاشمی، عضو شورای اسلامی شهرستان هرند نیز در این نشست اظهار کرد: مشکلات متعدد ناشی از کمبود آب زاینده‌رود را به خوبی درک کرده‌ایم، اما باید به دنبال یافتن راهکاری مناسب و عاجل برای آن باشیم.

وی افزود: پیشنهاد این است که کسری موجودی آب زاینده‌رود باید بین سه بخش کشاورزی، صنعت و شرب به یک میزان تقسیم شود.

روستاهای چادگان از نعمت آب شرب محروم هستند

مجتبی کرمی، رئیس شورای اسلامی شهرستان چادگان نیز در این نشست اظهار کرد: این شهرستان در سرچشمه و در کنار سد زاینده‌رود قرار دارد، اما روستاهای آن تشنه است و حتی از نعمت آب شرب نیز برخوردار نیست.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته توازنی بین افزایش جمعیت و توسعه کشاورزی و صنعت در استان و منابع آبی وجود نداشته است و این باعث بروز مشکلات امروز شده است.

برخورد قانونی با متخلفان حقیقی و حقوقی در مسیر زاینده‌رود

سیدامین موسوی، رئیس شورای اسلامی شهرستان مبارکه نیز اظهار کرد: کشاورزان این منطقه از نبود کشت محصول به دلیل تخصیص نیافتن آب، خسارات زیادی را متحمل شده‌اند، اگر قرار است که آبی به کشاورزان اختصاص نیابد، شرکت آب منطقه‌ای باید اطلاع‌رسانی صحیح و جامعی در سطح شهرستان داشته باشد.

وی افزود: برخورد قانونی و قضائی با متخلفان حقیقی و حقوقی در مسیر زاینده‌رود و التزام همه به اجرای قانون تنها راهکار رفع مشکلات آب است.

سایه خشکسالی بر آسمان استان اصفهان افزون‌تر شده است

فاطمه محمدی، رئیس شورای اسلامی شهرستان فلاورجان نیز، اظهار کرد: سایه خشکسالی بر آسمان استان اصفهان افزون‌تر شده و این حاصل بی‌تدبیری مدیران گذشته است.

وی تصریح کرد: استان اصفهان نقش و سهم خود را در زمینه صنعت کشور ایفا کرده است و بارگذاری‌های جدید صنعتی در این استان نباید به هیچ بهانه‌ای رقم بخورد.

وحید پارسافر، رئیس شورای اسلامی شهرستان فریدون‌شهر نیز، اظهار کرد: امروز مردم فریدون‌شهر در کنار چشمه، اما تشنه است، باید تدابیری در و پاسخی ویژه برای کشاورزان این منطقه داشت که نمی‌توانند از آبی که از شهر خود می‌گذرد، بهره ببرند.

قربانعلی مؤمنی، از شورای اسلامی شهر نجف آباد نیز، گفت: امروز بحران آب در این شهر به اندازه‌ای است که حتی در آب شرب مردم نیز با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستیم.

علی سلیمیان، رئیس شورای اسلامی شهر زرین شهر نیز، اظهار کرد: جهاد کشاورزی باید ورود جدی در زمینه ارائه الگوی کشت مناسب با اقلیم به کشاورزان داشته باشد که تاکنون این مهم اتفاق نیفتاده است.

محمدرضا محمدی، عضو شورای اسلامی شهرستان داران نیز در این نشست، گفت: به علت بحران آب‌های زیر زمینی امروز با پدیده فرونشست در ۴۰۰ واحد مسکونی شهرستان دامنه مواجه هستیم.

سعید حیدرزاده، رئیس شورای اسلامی شهرستان ورزنه نیز در این نشست، اظهار کرد: مشکل اصلی حوضه زاینده‌رود در وزارت نیرو است، امروز بر اساس اسناد و مدارک شاهد هرز رفتن آب تصفیه شده و گوارای زاینده‌رود در دیگر استان‌ها هستیم این در حالی است که در استان اصفهان کشاورزان تشنه هستند.

کد خبر 609088

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.