تنها ۱۰ درصد پروژه شفافیت زاینده‌رود اجرا شده است/ ادامه بارگذاری در حوضه‌های آبریز

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی مهم‌ترین مشکل حوضه‌های آبریزی زاینده‌رود، دریاچه ارومیه و حتی حوضه کارون را بارگذاری‌های بدون توازن دانست و گفت: تاکنون تنها ۱۰ درصد پروژه شفافیت زاینده‌رود اجرا شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مهدی طغیانی در نشست هم‌اندیشی رؤسای شوراهای اسلامی شهرها و شهرستان‌های حاشیه زاینده‌رود که با موضوع «بررسی چالش‌های الگوی کشت در اراضی حاشیه زاینده‌رود، مدیریت مصرف و بهره‌وری منابع آبی در کشاورزی و جریان دائمی زاینده‌رود» توسط کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهمترین مسائل استان به ویژه شهرهای ساحلی زاینده‌رود، جریان دائمی آن و موضوع آب است.

وی با اشاره به وجود مشکلات متعددی در حکمرانی آب در سطح کشور، افزود: در طول ۴۰ سال اخیر در عرصه‌های مختلف چون کشاورزی، صنعت و شرب توسعه‌هایی ایجاد شده که با میزان منابع آبی همخوانی نداشته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی سکونت و استقرار جمعیت زیاد مهاجر و به دنبال آن توسعه صنعت و کشاورزی را زمینه‌ساز توسعه نامتوازن دانست و گفت: این شرایط تعادل محیط زیست و اکوسیستم را به هم ریخته است، اگر ۱۰ سال قبل نگران وضعیت کشاورزی بودیم، امروز علاوه بر مشکلات این بخش، حیات سه میلیون نفر جمعیت به دلیل کمبود شدید آب در خطر است.

وی با اشاره به بالا بودن نرخ فرونشست در شهرستان دامنه از توابع فریدون‌شهر، گفت: میزان بارندگی در این شهر مطلوب بوده است اما به دلیل اینکه توازن طبیعت بهم ریخته و حکمرانی از مدل مردمی به دولتی تبدیل شده است، شاهد بهم ریختگی این توازن هستیم.

طغیانی تصریح کرد: بارگذاری‌ها و مجوزهای جدید از سوی دولت باعث ایجاد این مشکلات شده و تغییر اقلیم نیز مشکلات را دو چندان کرده است بنابراین مشکل امروز حوضه‌های آبریزی چون زاینده رود، دریاچه ارومیه و حتی حوضه کارون، بارگذاری‌های بدون توازن است.

وی با انتقاد از ادامه بارگذاری‌های جدید کشاورزی در بالادست خوزستان افزود: به زودی این استان نیز با مشکل کم‌آبی روبه‌رو خواهد شد بنابراین لازم است که یک دگرگونی در حکمرانی آب در کشور ایجاد شود.

بی‌توجهی وزارت نیرو به برداشت‌های غیرمجاز در بالادست

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به شفاف نبودن میزان برداشت‌ها و مصارف در حوزه زاینده‌رود گفت: اگر از برداشت‌های غیرمجاز بین سد تنظیمی زاینده‌رود و سد چم‌آسمان جلوگیری می‌شد، امروز جریان زاینده رود به صورت دائمی برقرار بود، اما اراده‌ای از سوی وزارت نیرو برای جلوگیری از این برداشت‌های غیرشفاف وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: در طول ۲۰ سال گذشته برای شهر یزد، به اندازه یک سد زاینده‌رود آب یعنی حدود ۱۴۰۰ میلیون مترمکعب برداشت شده استاما هیچ آورده‌ای که قول داده شده بود به منابع آب استان اضافه نشده است.

طغیانی با بیان اینکه تاکنون تنها ۱۰ درصد پروژه شفافیت زاینده‌رود اجرا شده است، گفت: مدیریت غیرمنسجم در زمینه آب از دیگر مشکلات است؛ دستور ساخت سالانه ۸۰ هزار واحد مسکونی جدید و صدور مجوزهای توسعه‌ای برای کارگاه‌های تولیدی، دامپروری و تولید قارچ در سطح استان، هم در نهایت منجر به بارگذاری‌های جدید بر حوضه زاینده‌رود می‌شود.

وی نگاه بخشی‌نگری و تجزیه‌ای به موضوع آب را نادرست دانست و ادامه داد: باید به شکل ترکیبی موضوعات را در سطح استان بررسی کنیم، در استان چهارمحال‌وبختیاری، قاضی دادگستری برای مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای به دلیل اختصاص ندادن آب به ۳۳ طرح، حکم انفصال از خدمت دولتی صادر می‌کند، در حالی که این اختصاص آب غیرقانونی است.

نماینده اصفهان درباره انتقال آب از دریا اظهار کرد: شاید در زمان و شرایط کنونی لازم است که پروژه انتقال آب از دریا اجرا شود اما انتقال آب از دریا به فلات مرکزی، گران تمام می‌شود و تنها صنایع و آن هم برخی از صنایع از پس هزینه آن برمی‌آیند.

کد خبر 609055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.