به گزارش ایمنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که در رأس هیأتی بلندپایه ایرانی به منظور شرکت در هفتمین کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی به قزاقستان سفر کرده است، با یرلان صدیقوف، رئیس دانشگاه ملی اوراسیا، دیدار و گفتوگو کرد.
در ابتدای این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور توسط ریاست این دانشگاه و نماینده مجلس سنا مورد استقبال قرار گرفت و از موزه خط دانشگاه ملی اوراسیا که سیر تکاملی خط زبان قزاقی را نشان میدهد، بازدید کرد.
در این دیدار، مجید صمدزاده صابر، سفیر و علی اکبر طالبیمتین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان، میراث قاسوبایف، رئیس دانشکده روابط بینالملل، بائوبیک ژوماش اولی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی، اساتید و پژوهشگران برجسته این دانشگاه حضور داشتند.
ایران و قزاقستان در مسیر تعامل و همکاری علمی دانشگاهی
یرلان صدیقوف در سخنانی، سفر رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به کشور قزاقستان را رویداد تاریخی برشمرد که موجب افزایش سطح روابط دو کشور در حوزه فرهنگ و آموزش خواهد شد.
رئیس دانشگاه ملی اوراسیا به معرفی یکی از مهمترین دانشگاههای کشور قزاقستان پرداخت و گفت: بر اساس نتایج سال ۲۰۲۲، این دانشگاه طبق رتبه بندی دانشگاههای جهانی QS در رتبه ۲۷۷ جهان قرار دارد. دانشجویان این دانشگاه در ۱۳ دانشکده و سه مقطع مشغول به تحصیل هستند.
وی اظهار کرد: در راستای اجرای برنامه بینالمللی سازی و گسترش فضای علمی و دانشگاهی، در حال توسعه همکاری با کشورهای مختلف جهان از جمله مؤسسات آموزشی جمهوری اسلامی ایران هستیم.
یرلان صدیقوف افزود: در حال حاضر روابط نزدیکی با دانشگاههای ایران داریم و در این دانشگاه رشته زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسی راه اندازی شده و در چارچوب همکاریهای فی ما بین، اتاق ایران شناسی به منظور معرفی تاریخ و فرهنگ کشور دوست افتتاح شد.
وی ابراز امیدواری کرد که با سفر رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به قزاقستان جهشی در روابط آموزشی و فرهنگی بین دو کشور صورت گیرد و مناسبات فی ما بین بیش از پیش توسعه و گسترش یابد.
رئیس دانشگاه ملی اوراسیا خواستار فراهم شدن شرایط جدید برای دانشجویان رشته ایران شتاسی و حمایت از آنها شد و پیشنهاد داد: جلسه شورای رؤسای دانشگاههای قزاقستان و ایران به منظور بررسی زمینههای همکاریهای علمی و آموزشی برگزار شود.
وی گفت: ایران کشوری دارای پیشرفتها و تجارب سنگینی در حوزه انرژی هستهای و فناوریهای اطلاعاتی است و در این راستا علاقه داریم در زمینههای پژوهشی و پروژههای مشترک برای استفاده متقابل دو کشور همکاری کنیم.
تأکید بر آشنایی ایرانیان با قزاقستان و افزایش گردشگران دو کشور
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در این دیدار، ضمن قدردانی از استقبال گرم ریاست دانشگاه و معرفی فعالیتهای این سازمان، گفت: سفر رئیس جمهور قزاقستان به جمهوری اسلامی ایران و ملاقاتهای ایشان در سطح بالا، گام جدیدی برای روابط دو کشور بود.
وی افزود: پس از سفر رئیس جمهور قزاقستان به ایران و دیدار وی با مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و با اعلام رژیم بدون ویزای ۱۴ روزه برای شهروندان ایران، فضایی برای توسعه همکاریهای توریستی بین دو کشور به خصوص آشنایی ایرانیان با قزاقستان و افزایش گردشگران ایرانی در این کشور فراهم شد.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور تصریح کرد: در ملاقاتی که با وزیر فرهنگ و ورزش و وزیر اطلاعات و توسعه اجتماعی قزاقستان خواهیم داشت، راههای افزایش روابط مردم دو کشور بررسی میکنیم که یکی از راههای گسترش همکاریهای فرهنگی، توسعه پخش فیلم و مستند در مورد دو کشور است.
وی ادامه داد: با اتفاق این مهم، تقاضای علاقه مندان به یادگیری زبان فارسی و کارشناسان ایران شناسی افزایش خواهد یافت و لازم است حوزه آموزش زبان فارسی را تقویت کنیم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با قدردانی از تلاشهای دانشگاه ملی اوراسیا در همکاری با دانشگاهها، سفارت و رایزنی فرهنگی ایران گفت: تفاهم نامه جدید بین رایزنی فرهنگی ایران و آن دانشگاه، فرصتهای جدیدی را فراهم میکند. با این حال همکاریها را باید بیش از گذشته توسعه داد.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور در ادامه سخنانش، از ریاست و مدیران این دانشگاه برای سفر به ایران به منظور با آشنایی با ظرفیتهای جدید حوزه علم و آموزش کشورمان دعوت به عمل آورد و ابراز امیدواری کرد این سفر منجر به گسترش روابط فی ما بین بیش از پیش خواهد شد.
وی در عین حال، با تأکید بر انتشار فصل نامه علمی و تحقیقاتی مشترک پژوهشگران ایران و قزاقستان، آمادگی ایران را پذیرش دانشجویان و اساتید ممتاز دانشگاه به منظور دورههای آموزشی و مطالعاتی در ایران و اعزام اساتید ایرانی به دانشگاه ملی اوراسیا اعلام کرد.
در بخش پایانی این دیدار، ناریمان توریقالییف، نماینده مجلس سنا در سخنانی، به معرفی ساختار پارلمان و کمیتههای مجلس سنا از جمله کمیته امور فرهنگی و توسعه اجتماعی پرداخت و گفت: رئیس جمهور قزاقستان اهمیت ویژهای به حوزه اجتماعی قائل است و به همین دلیل حدود ۵۰ درصد بودجه را به این حوزه اختصاص یافته است.
وی همچنین از حمایت تمام نمایندگان سنا از توسعه همکاریهای علمی و آموزشی دو کشور خبر داد.
منبع: ایسنا
نظر شما