یوسف نیرویی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: سال ۱۴۰۰ پرونده ثبت جهانی ماسوله به عنوان تنها سهمیه ایران به یونسکو ارسال شد و این شهر تاریخی، ششم تا یازدهم مهرماه جاری میزبان ارزیابان یونسکو برای بازدید، تأیید و ثبت منظر فرهنگی ماسوله خواهد بود.
وی افزود: در راستای رفع موانع ثبت جهانی ماسوله، ساماندهی کابلهای برق و مخابرات و تخریب اسکلت فلزی ساختمان چهار طبقه نیمهکاره و ساماندهی و اصلاح طرح ترافیکی برای تسهیل تردد و جلوگیری از پارک غیرمجاز خودروها در شهر انجام شده است.
شهردار ماسوله با بیان اینکه آمادهسازی و رفع موانع ماسوله برای ثبت جهانی منظر فرهنگی این شهر تاریخی در یونسکو توسط شهرداری، میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، برق، مخابرات و راهداری انجام شده است، خاطرنشان کرد: به زودی کیوسک دریافت عوارض ورودی شهر ماسوله، در دو کیلومتر پایینتر از مکان فعلی جانمایی و نصب میشود.
نیرویی تصریح کرد: ساماندهی و رفع گره ترافیکی شامل ظرفیتسنجی فضاهای پارک خودرو، شناسایی نقاط پارک ممنوع و محدودسازی این نقاط، نصب علائم هشداردهنده ترافیکی، نصب تابلوهای راهنمایی دو زبانه، هدایت خودروهای گردشگران به پاییندست شهر به منظور جلوگیری از آسیب رساندن به بافت شهری و شلوغی و ایجاد سروصدا از شاخصههای ثبت جهانی ماسوله است و اجرای آن در شورای ترافیک شهرستان تصویب و توسط شهرداری اجرا شده است.
وی درخصوص فواید ثبت جهانی منظر فرهنگی ماسوله در یونسکو، گفت: زمانی که یک مکان و بنای تاریخی توسط یونسکو ثبت میشود، آن اثر به لحاظ امنیت و حفاظت، مرمت و بازسازی و تخصیص اعتبارات، مورد حمایت این سازمان بینالمللی و کشورهای عضو قرار میگیرد.
به گزارش ایمنا، ماسوله در ۲۵ کیلومتری جنوبغربی شهرستان فومن و در ۶۲ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان قرار دارد و شهر تاریخی ماسوله دارای ۳۵۰ خانه تاریخی با قدمتی ۸۰۰ تا هزار ساله است که در سال ۱۳۵۴ با شماره ۱۰۹۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
نظر شما