حسن بخشندهامنیه در حاشیه بازدید از نمایشگاه بینالمللی فرش ماشینی تهران در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: بیش از ۸۰ درصد از شرکتکنندگان نمایشگاه بینالمللی فرش در تهران از منطقه کاشان هستند، بنابراین اقتضا میکند تا با انتقال این نمایشگاه به کاشان، به کاهش مسافت و تحمیل هزینههای جانبی برای تولیدکنندگان پایان دهیم.
وی با بیان اینکه ایجاد ظرفیت نمایشگاه در منطقه کاشان گشایشهای دیگری به همراه دارد، افزود: فرش با هویت، فرهنگ و زیست مردم کاشان عجین شده است؛ به عبارت دیگر فرش نه صرفاً یک فعالیت تجاری و اقتصادی بلکه یک عنصر فرهنگی و اجتماعی در منطقه فرهنگی کاشان است.
شهردار کاشان با بیان اینکه زیرساختهای نمایشگاهی میتواند در ارتقای منطقه مؤثر باشد، خاطرنشان کرد: وجود نمایشگاههای بینالمللی و دائمی موجب توجه بیشتر به زیرساختهای گردشگری میشود و جایگاه منطقه را افزایش میدهد.
بخشندهامنیه، توجه به چالشهای مختلف پیشروی فرش ماشینی کاشان و تأمین مواد اولیه را یکی از مهمترین مشکلات فعالان واحدهای تولید فرش دانست و تصریح کرد: ضرورت توسعه فناوری و شناسایی شیوههای مدرن عرضه محصولات از دیگر دغدغههای تولیدکنندگان این حوزه است که در تعاملات اقتصادی با جهان گشایش مییابد.
وی با اشاره به تأمین عمده نیاز بازار توسط فرش ماشینی منطقه کاشان، اضافه کرد: نباید این عرضه تضمین شده، واحدهای تولیدکننده فرش ماشینی را از بازارهای بینالمللی و موضوع صادرات غافل سازد بلکه موضوع صادرات به کشورهای جهانی است که میتواند گشایشهای اقتصادی را برای کشور به ارمغان آورد.
شهردار کاشان تأکید کرد: فرش تنها جنبه اقتصادی و تجاری ندارد، بلکه برای کاشانیها جنبه هویتی و فرهنگی آن پررنگتر باشد؛ بر همین اساس مدیریت شهری اهتمام ویژهای برای پاسداشت این هنر بومی و اصیل داشته و در ساخت نمایشگاه بینالمللی همکاری لازم را دارد.
بخشندهامنیه با بیان اینکه یکی از اقدامات شهرداری در زمینه حفظ و احیای این میراث، برندسازی و معرفی بیش از پیش از هنر-صنعت به گردشگران و علاقهمندان به فرهنگ کاشان است، گفت: استفاده از ظرفیت دیپلماسی شهری یکی از زمینههای این نقشآفرینی سازنده است که توسط شهرداری کاشان و با همکاری سایر شهرهای جهان انجام میشود.
نظر شما