به گزارش ایمنا و به نقل از سپاه نیوز، سرلشکر پاسدار محمد باقری در نهمین آئین الحاق تجهیزات تخصصی و دفاعی (شناوری) به نیروی دریایی سپاه اظهار کرد: طراحی و ساخت این شناور به دست جوانان نخبه و دانش آموخته دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته و دارای بدنه شناساگریز با سطح مقطع راداری بسیار پایین است که میتوان آن را به عنوان دستاورد ملی برای کشور دانست.
وی افزود: این شناور با توجه به نوع طراحی، قابلیت دریانوردی و اجرای انواع عملیات در آبهای دور و در شرایط نامساعد دریایی و اقیانوسها را دارد.
سرلشکر باقری گفت: شناور کشتی رزمی شهید سلیمانی نسبت به شناورهای هم اندازه خود از قابلیت مانور بسیار بالاتر و شعاع چرخش بسیار کمتری برخوردار است که این قابلیت در اجرای تاکتیکهای متنوع آفندی و پدافندی بسیار اهمیت دارد.
باقری افزود: این شناور مجهز به چهار دستگاه موتور پرقدرت بومی شده در کشور است که امکان حضور سریع در صحنه عملیات و نیز قابلیت دریانوردی بردبلند را بدون نیاز به پشتیبانی ساحلی، برای دفاع از منافع جمهوری اسلامی در آبهای دور فراهم میکند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه خاطرنشان کرد: قابلیت حمل و نشست و برخاست بالگرد دریای در شب و روز، حمل و به آباندازی و از آبگیری انواع شناورهای تندروی تهاجمی و پهباد عمود پرواز حین دریانوردی مبنی بر توانمندی نبرد ترکیبی (سطح هوایی و موشکی) در آبهای دور نیز از ویژگیهای این شناور است.
وی افزود: شناور کشتی-رزمی شهید سلیمانی در حوزه اشراف اطلاعاتی و شناسایی و پایش اهداف و رفت و آمدهای سطحی، زیرسطحی و هوایی مجهز به پیشرفتهترین سامانههای کشف و آشکارسازی، شنود راداری، مخابراتی و جنگ الکترونیک است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: از دیگر قابلیتهای این شناور بهرهمندی از سامانههای بومی خود حفاظتی، تجهیزات روز ارتباطی و مخابراتی (مجهز به انواع رمز کننده) و دیتا لینکها است.
باقری خاطرنشان کرد: این نخستین شناور رزمی در جمهوری اسلامی ایران است که مجهز به سامانههای پدافند هوایی عمود پرتاب، برد کم و متوسط بهصورت ترکیبی است.
وی افزود: همچنین مجهز به سامانههای خودکار و نیمه خودکار، توپهای ۲۰ و ۳۰ میلیمتری برای دفاع پیرامونی در درگیری با اهداف پروازی و سطحی است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: این شناور مجهز به نخستین سامانه پرتاب ترکیبی موشکهای برد کوتاه و متوسط سطح به سطح (اس اس ام)، بهرهمندی از اتاق عملیات مبتنی بر نرم افزار بومی مدیریت یکپارچه صحنه نبرد با قابلیت تشخیص نوع هدف یا تهدید و تخصیص آنها به سامانههای آفندی و پدافندی است.
سرلشکر باقری افزود: بهرهمندی از آخرین تجربیات موجود در دنیا در طراحی و جانمایی فضاها، اماکن، چیدمان تجهیزات، ترکیب رنگ، انتخاب تجهیزات و در راستای ایجاد تمرکز فکری و روانی خدمه شناور از دیگر ویژگیهای این شناور است.
وی در ادامه تصریح کرد: در تولید این شناور از تجربیات فرماندهان، مدیران، کاربران در ردههای مختلف لشکری، (سپاه، ارتش و وزارت دفاع) و کشوری (مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانشبنیان و دانشگاههای صنعتی کشور) در راستای افزایش غنای بیش از پیش محصولات و بهرهمندی از فنآوری روز دنیا استفاده شده است و پیشبینی فضای اسکان کارکنان همراه برای اجرای مأموریتهای رزمی و آموزشی و فضای پزشکی مجهز به تجهیزات کامل امدادی نیز از ویژگیهای شناور شهید سلیمانی است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه هم در این مراسم گفت: شناور دارا نیز چهار موتور، ۶۰۰ تن وزن و پنج هزار گره دریایی برد دارد.
سردار علیرضا تنگسیری افزود: شناور موشکانداز شهید روحی نیز با ۳۷ متر طول و ۱۸۰ کیلومتر برد موشکی، قابلیت ۸۵۰ مایل دریانوردی دارد.
نظر شما