حسن بخشندهامنیه در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به بهرهبرداری از دو پروژه هوشمندسازی «نقشه فتوگرامتری شهر» و «هوشمندسازی فرآیندهای شهرسازی» آن را نخستین گام برای تحقق شهر هوشمند دانست و اظهار کرد: برای عینیت بخشیدن به این رویکرد، در وهله نخست باید فرآیندهای مدیریت شهری خود در این مسیر قرار دهیم و بهرهبرداری از این پروژهها تلاشی برای پاسخ به این ضرورت است.
وی با اشاره به رونمایی از نقشه جدید شهر کاشان، افزود: این نقشه به روش فتوگرامتری پهپادی با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال و در مقیاس یک هزارم تهیه شده است.
شهردار کاشان خاطرنشان کرد: در این طرح علاوه بر نقشه املاک، بلوکها و معابر شهر با دقت بسیار بالا، ابر نقاط متراکم دارای مختصات، مدل سه بعدی سطح شهر (DSM)، تصویر قائم، مدل رقومی ارتفاعی زمین(DEM) و لایههای GIS نیز استخراج شده است.
بخشندهامنیه تصریح کرد: قدرت تفکیک بالای مسطحاتی و ارتفاعی برای انجام مطالعات متنوع در برنامهریزی شهری، انجام مانیتورینگ و کشف تغییرات با استفاده از تصویربرداری دورهای جهت نگهداری از اراضی مسکونی و طبیعی، مطالعات مکانیابی و محاسباتی انواع طرحهای توسعه شهری (عمرانی، ترافیکی، خدمات شهری و بحران)، مستندنگاری آثار و بناهای تاریخی، مدیریت پوشش گیاهی و فضای سبز، آنالیز میدان دید و نمایش موانع از مزایای این طرح است.
وی با اشاره به پروژه هوشمندسازی فرآیندهای شهرسازی، تاکید کرد: این سامانه با اتصال همزمان به بانکهای اطلاعاتی موجود در سازمان، امکان دسترسی همزمان کاربران اعم از کاربران تحت وب یا کاربران محلی را فراهم میکند و با استفاده از مدل فرایندی براساس ساختار BPMS و استفاده از قابلیتهای زیر سامانه GIS مجموعهای قوی و انعطافپذیر را به منظور مدیریت فرآیندها و امور شهرداری پدید میآورد.
شهردار کاشان گفت: این پروژه با اعتبار ۱۶ میلیارد ریال اجرا شده است و دارای سامانههای عوارض کسب و پیشه، ساخت و مشاهده تصاویر پانوراما، عوارض نوسازی، شهرسازی، ثبت و ویرایش اطلاعات معابر و بلوکها، اطلاعرسانی قوانین و تعرفه املاک، بایگانی الکترونیک تصاویر و مدارک و بخشهای متعدد دیگر نظیر زیرسامانهها، نرمافزارهای مکمل و زیرفرآیندها است.
وی ضمن قدردانی از تلاش مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری کاشان، از اجرای پروژههای شاخص دیگر در این حوزه به ویژه در زمینه زیرساختی در آیندهای نزدیک خبر داد.
نظر شما