تجربه سفر به آمازون ایران

در فصل تابستان همه‌ مردم به دنبال مکانی خنک با آب‌وهوای معتدل می‌گردند. بسیاری از افراد به تفریح‌های آبی روی می‌آورند تا بتوانند از گرمای شدید رهایی یابند. در مکانی که معرفی خواهد شد، شما تجربه شنا در آب در جنگل‌هایی شبیه به جنگل آمازون را خواهید داشت.

به گزارش خبرنگار ایمنا، امروزه و با توجه به اطلاعات در دسترس، شاید کمتر فردی از جامعه جهانگردان را بتوان پیدا کرد که علاقه‌ای به سفر و دیدار از مکان‌های گردشگری ایران زیبا را نداشته باشد. کشور ما به دلیل داشتن جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و اجتماعی و همچنین طبیعت بکر و منحصربه‌فرد، از دیرباز همواره به‌عنوان یک مقصد گردشگری هیجان‌انگیز شناخته شده است. از طرفی با وجود جاذبه‌های مختلف گردشگری هنوز مردم کشورمان اطلاع دقیقی نسبت به بسیاری از جاذبه‌های گردشگری ندارند، ازاین‌رو خبرگزاری ایمنا در راستای یکی از رسالت‌های مهم خود که معرفی جاذبه‌ها و ظرفیت‌های مهم گردشگری استان اصفهان و ایران است، پنجشنبه هر هفته به معرفی یکی از جاذبه‌های گردشگری کشور که کمتر به آن پرداخته شده است، می‌پردازد.

در «پنجشنبه‌های گردشگری» این هفته ایمنا، به معرفی «تنگ دار» که به‌عنوان آمازون ایران شناخته می‌شود خواهیم پرداخت.

تجربه سفر به آمازون ایران

«تنگ دار» مکانی مناسب برای سپری کردن روزهای گرم سال و داشتن لحظاتی شاد و مفرح است. شنا و آب‌تنی، رودخانه‌نوردی، تنگ‌پیمایی و صخره‌نوردی ازجمله تفریحات هیجان‌انگیز و مهیجی است که در این تنگ تجربه خواهید کرد.

«تنگ دار» یکی از مکان‌های دیدنی نوشهر در استان مازندران است که در ارتفاعات و دل جنگل‌های سرسبز و در نزدیکی روستای کوشک‌سرا قرار دارد. این روستا از نام‌های متعددی چون کشکسرا، خُشکه‌سرا، کوشک‌سرا و کِشکه‌سره برخوردار است. تنگ دار نیز به نام‌های تنگ دار و دره کُرکُرود شناخته می‌شود. مردمان محلی نیز به آن نام «تنگ‌کُشکِ‌سرا» می‌گویند. علت نام‌گذاری این تنگ شاید وجود درختان اطراف آن باشد.

عمق این رودخانه در طول مسیر متغیر است؛ به‌طوری‌که در ۴۰۰ متر ابتدایی، عمق آن زیاد نیست و تا زانو در آب می‌روید؛ هرچند به‌تدریج دیوارهای تنگ به هم نزدیک‌تر و در نتیجه عمق آب بیشتر می‌شود، تا جایی که در نهایت آب حداقل به سینه شما می‌رسد. به همین دلیل بهتر است به‌صورت گروهی به این منطقه بروید و در بخش‌های عمیق از طناب استفاده کنید. عمق آب رودخانه در فصل‌های مختلف سال، متفاوت است و با توجه به آب‌شدن برف در بالادست در فصل بهار، میزان آب به بیشترین حد و در اواخر تابستان به کمترین سطح می‌رسد.

نکته جالب ماجرا اینجا است که در مسیر تنگ دار، حوضچه‌هایی وجود دارد که در صورت داشتن عمق کافی می‌توانید از یک شیرجه جانانه در آن لذت ببرید. درواقع صدای دل‌نشین آب و شنا در حوضچه‌های زلال، از جمله ویژگی‌های به‌یادماندنی حضور در تنگ دار به شمار می‌رود؛ به‌خصوص که صخره‌های آن پوشیده از خزه و پرسیاوشان است و شاخه‌های پیچک از اطرافشان آویزان شده و منظره‌ای بی‌بدیل خلق کرده است.

جنگل‌های این منطقه به حدی سرسبز و وسیع هستند که شاخه آن‌ها در مسیر تنگ گسترده شده‌اند؛ به‌طوری‌که در تمام طول راه زیر سایه آن‌ها قرار می‌گیرید و نور آفتاب به‌سختی از لابه‌لای شاخ و برگ‌ها به کف تنگ می‌رسد. در طول این مسیر به‌طور احتمالی با گونه‌های مختلف خزنده و دوزیست بی‌خطر مانند مار آبی، قورباغه، خرچنگ و مارمولک برخورد خواهید کرد که هیجان این ماجراجویی را دوچندان می‌کنند.

چطور به تنگ دار برسیم؟

اگر از جاده چالوس به‌سمت تنگ دار سفر می‌کنید، در دوراهی چالوس و نوشهر به‌سمت نوشهر بروید و وارد جاده کشک‌سرا شوید. این جاده باریک هشت کیلومتر قبل از نوشهر قرار دارد. بعد از کوشک‌سرا وارد یک جاده خاکی شوید و در دوراهی به‌سمت راست حرکت کنید تا به پل رودخانه کرکرود برسید. اینجا باید خودروی خود را پارک کنید و بقیه مسیر را پیاده بروید.

اگر هم از سمت آمل و جاده هراز به تنگ دار می‌روید باید بعد از رسیدن به نوشهر وارد جاده ساحلی ۲۲ سیاهکلرود شوید و در ادامه همین مسیر را طی کنید.

برای رسیدن به تنگ دار باید در قلب جنگل‌های خانیکان نوشهر و رودخانه کرکرود جنگل‌پیمایی کنید. علاوه بر آن عبور از آب و رودخانه نیز پیش روی شما است. مسیر رودخانه‌نوردی در این دره، حدود ۱.۵ کیلومتر است، بنابراین با مسیر رفت‌وبرگشت سه تا چهار کیلومتر پیاده‌روی در آب خواهید داشت.

تجربه سفر به آمازون ایران

مکان‌های دیدنی و تفریحات تنگ دار

تنگ دار پر از شگفتی و زیبایی است. این تنگ افسانه‌ای با دیواره‌های بلند و اشکال عجیب‌، انسان را مجذوب خود می‌کند. وجود درختان سرسبز در اطراف تنگ و پوشش گیاهی انبوه از جمله پرسیاوشان، خزه و سرخس بر دیواره‌های صخره‌ای ابهت و جلوه خاصی به این مکان بخشیده است. عبور رودخانه کرکرود نیز حیات و طراوت را به تنگ هدیه کرده است. این رودخانه از ارتفاعات این منطقه سرچشمه می‌گیرد و درنهایت به دریای خزر می‌ریزد.

تنگ دار مکانی عالی برای طبیعت‌دوستان، صخره‌نوردان و ورزشکاران است. در این تنگ همه‌چیز برای یک روز پر انرژی و مهیج آماده است و تفریحات متفاوتی را تجربه خواهید کرد. رودخانه‌نوردی، شنا کردن و شیرجه زدن در حوضچه‌های پر آب، صخره‌نوردی و جنگل‌پیمایی در قلب جنگل خانیکان، از تفریحات تنگ دار است.

نکات لازم و لوازم موردنیاز برای سفر به تنگ دار

توصیه می‌کنیم به‌همراه راهنماهای حرفه‌ای و مجرب به تنگ دار سفر کنید.

سفر به تنگ دار ممکن است برای کودکان، افراد مسن یا فاقد آمادگی جسمی بالا مشکل باشد؛ چراکه عبور از تنگ نیازمند شنا کردن و صخره‌نوردی است. در برخی قمست‌ها عمق حوضچه‌های آب بیش از دو متر است.

وسایل و تجهیزات ضروری برای تنگ‌گردی مانند طناب و جلیقه نجات به‌همراه داشته باشید و از بردن وسایل غیرضروری خودداری کنید.

تجربه سفر به آمازون ایران

بهترین زمان سفر به تنگ دار

بهترین زمان سفر به تنگ دار، اواخر فصل بهار و تابستان است. در ابتدای فصل بهار به‌دلیل بارندگی زیاد، سطح آب دره بالا و تنگ‌نوردی با خطر همراه است. در پاییز و زمستان نیز به‌دلیل سرما و بارش برف و باران رفتن به این منطقه توصیه نمی‌شود؛ اما تابستان مناسب‌ترین فصل برای آب‌تنی در تنگ‌دار است.

در سفر به تنگ دار کجا اقامت کنیم؟

با اینکه تنگ دار در نزدیکی تهران است و پس از چند ساعت گشت‌وگذار می‌توان به‌راحتی به پایتخت برگشت؛ اما اگر از شهر دیگری برای دیدن تنگ دار رفته‌اید یا قصد اقامت در این منطقه را دارید، می‌توانید روی خانه مردم محلی کوشک‌سرا حساب کنید یا به نوشهر بروید و با اقامت در ویلاها و هتل‌های نوشهر، تجربه‌ای به‌یادماندنی برای خود رقم بزنید.

موزه مردم‌شناسی کوشک‌سرا

پیشنهاد می‌کنیم تنگ‌گردی را با گشت‌وگذار در روستای کوشک‌سرا کامل کنید. کوشک‌سرا دارای دو امامزاده به نام‌های حمزه رضا و خاتون رضا، بافت و معماری قدیمی و موزه مردم‌شناسی است. این موزه در سال ۱۳۸۳ توسط بانوی مجسمه‌ساز و کارآفرین راه‌اندازی شد. در این موزه لباس‌های محلی اقوام مختلف، وسایل و ابزارهای محلی مازندران، سنگ‌قبرهای قدیمی و تاریخی روستا به نمایش گذاشته شده است.

جنگل‌نوردی در خانیکان نیز می‌تواند بخشی از برنامه سفرتان به تنگ دار باشد. این پارک جنگلی در نزدیکی روستای کوشک‌سرا واقع است و مکانی دنج برای تفریح، گردش و برپایی پیک‌نیک‌های خانوادگی محسوب می‌شود. بهترین زمان بازدید از پارک جنگلی خانیکان، فصل بهار با شکوفه‌های زیبا و پاییز با برگ‌های هزار رنگ درختان است. برای کمپ زدن در این جنگل باید حدود پنج کیلومتر بالا بروید تا بتوانید جای مناسبی را پیدا کنید؛ چراکه شیب جاده بسیار زیاد است. البته برای کمپ در این منطقه با نگهبانی جنگل هماهنگ کنید.

کد خبر 601570

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.