محمد عیدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: اولین نشست شهر جامع با عنوان معماریخوانی اسلامی به مناسبت هزارمین سالروز ورود «حکیم ناصرخسرو قبادیانی» به اصفهان در مرکز اصفهانشناسی و خانه ملل برگزار میشود.
به گفته وی، حکیم ناصرخسرو قبادیانی هشتم ماه صفر سال ۴۴۴ هجری قمری پا به اصفهان نهاد و در مورد این شهر چنین گفت که «در تمام سرزمین پارسیگویان شهری نیکوتر و جامعتر و آبادانتر از اصفهان ندیدم.»
مدیر مرکز اصفهان شناسی و خانه ملل افزود: این حکیم فرزانه روایتی مبسوط و قابل استنادی از اصفهان ارائه کرده است که میتواند با استخراج شاخصهایی در زمان، پژوهشگران، شهرسازان و برنامهریزان امروزی را برای تحقق توسعه پایدار اصفهان یاری کند.
وی باذبیان اینکه بر آن هستیم تا با همراهی و همیاری کنشگران مدنی اصفهان، سلسله نشستهایی را با موضوع محوری «شهر جامع» برگزار کنیم، اظهار کرد: تبیین مؤلفههایی برای صورتبندی «شهر فرهنگی» برای مدیریت شهری از اهداف راهبردی این سلسله نشستها خواهد بود تا بتواند با دستمایه تعاملات نظری، تمهیدات عملی و راهبردی را در جهان شهر اصفهان به کار بندد.
عیدی تصریح کرد: این مهم از آنرو واجد اهمیت و اولویت است که در موقع کنونی بیش از هر زمان دیگر اصفهان نیاز دارد تا توسعه خود را بر ریشههای هویتی خود تعریف کند.
به گزارش ایمنا، حکیم ابومعین ناصرخسرو قبادیانی (۴۸۱-۳۹۴ ق.)، یکی از مشهورترین تحولیافتگان یا به بیانِ بهتر، منقلبشدگانِ تاریخِ ادبیات فارسی است. او در آغاز کتاب سفرنامه خویش، آشکارا بازگو کرده است که تا حدود چهلسالگی با وجود آن که اهل علم بوده، اما روی در دنیا داشته است تا اینکه، یک خواب زندگی و عاقبت او را بهکلی تغییر میدهد.
وی با وجود آنکه سالهایی طولانی از دهههای پایانیِ عمرش را دور از خان و مان و وطن، در غربتِ یمگان گذراند، اما هیچگاه از آرمان و باور و حرفی که به آن اعتقاد داشت، دست نکشید.
نخستین نشست شهر جامع با عنوان معماری خوانی اسلامی سیزدهم شهریورماه ساعت ۱۸ در مرکز اصفهانشناسی و خانه ملل واقع در خیابان استانداری اصفهان برگزار میشود.
نظر شما