به گزارش ایمنا، عباس پاپیزاده درمورد اهمیت عشایر در خودکفایی تولید و اقتصاد کشور، اظهار کرد: جامعه پرتلاش عشایر با جمعیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در ۶۰ درصد از عرصههای طبیعی کشور حضور دارد و ۲۵ درصد از گوشت قرمز و ۳۵ درصد صنایع دستی کشور را تولید میکند.
وی افزود: برآوردها نشان میدهد که میزان سرمایهگذاری هر شهروند ایرانی در فعالیتهای اقتصادی کشور که منجر به تولید میشود کم و این نسبت در روستاها مقداری بیشتر است؛ اما در مناطق عشایری تقریباً صددرصد جمعیت در بخش تولید فعالیت دارند و ۹۵ درصد سرمایه و منابع انسانی آنها در بخش تولیدی کشور مستقر است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: در مناطق شهری و روستایی از نظر دسترسی به زیرساختهایی مانند آب و برق و بهداشت، حتی شاید از استانداردهای جهانی هم جلوتر باشیم اما در جامعه عشایری به دلایل مختلف این اتفاق نیفتاده است.
وی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم رویکرد جدیدی نسبت به جامعه عشایری شکل گرفته و تأکید رئیسجمهور بر رسیدگی به مناطق محروم و عشایری است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی اقدامات خوبی را در یک سال اخیر پایهگذاری کرده و آینده خوبی را در توسعه زیرساختهای عشایری میتوان ترسیم کرد.
پاپیزاده اظهار کرد: کل اعتبارات ملی بخش راه عشایری با وسعت ۶۶ هزار کیلومتر در بودجه سال ۱۴۰۰ (مربوط به دولت قبل) ۲۳ میلیارد تومان بود و این بودجه باید بین ۳۰ استان کشور هم تقسیم میشد اما با تغییر رویکردی که در دولت جدید اتفاق افتاده عدد ۲۳ میلیارد تومان به بالای ۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
وی از آبرسانی به کانونهای عشایری با شبکههای پایدار آب در این دولت سخن گفت و افزود: مجموعه اعتبارات آب از ۳۵۰ میلیارد تومان به بالای ۲,۵۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که در مقایسه با بودجه سنوات گذشته یک جهش تاریخی را تجربه کرد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران خاطرنشان کرد: دولت از اردیبهشت امسال محاسبه قیمت کالاهای اساسی را بر مبنای نرخ ارز آزاد انجام داد که این، تأثیر خودش را بر تأمین نهادههای دامی گذاشت اما بخش تولید پای کار آمد و از این فضای پرتنش هم عبور کرد.
وی با اشاره به خرید حمایتی دام عشایر توسط دولت سیزدهم گفت: خرید حمایتی ۱۲۲ هزار دام عشایر در شرایط بحرانی کشور و صادرات دام از اقدامات خوبی بود که توسط این دولت انجام شد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران از شروع صادرات دام به خارج از کشور ظرف یکی دو هفته آینده به خارج از کشور خبر داد و افزود: هر کیلوگرم گوشت صادراتی ما با دو برابر قیمت جهانی به فروش خواهد رسید و با همین ارزآوری میتوانیم دوبرابر گوشت صادراتی را وارد کشور کنیم و با فراوانی گوشت به کاهش قیمت آن در داخل کشور کمک کنیم.
منبع: تسنیم
نظر شما