به گزارش ایمنا، سعید کریمی درباره جزئیات شبکه درمان ناباروری در کشور، اظهار کرد: در شبکه درمان ناباروری، مراکز و خدمات درمان ناباروری به سه سطح تقسیم شده است. سطح اول، همان مطبهای معمولی و پزشک عمومی، ماما است. اگر در این سطح تشخیص داده شود که بیمار به درمان تخصصیتر نیاز دارد، به سطح دو ارجاع داده میشود که شامل متخصص زنان دوره دیده، اورولوژیست، آزمایشگاه تخصصی است که ۸۵ درصد موارد ناباروری در سطح دو حل میشود.
وی افزود: درعینحال ۱۵ درصد موارد نیاز پیدا میکنند که به سطح سه درمان ناباروری ارجاع شوند که شامل IVF و سایر اقدامات درمانی است.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه درحالحاضر درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفته است، ادامه داد: ۹۰ درصد هزینه خدمات درمان ناباروری را بیمهها در بخش دولتی تحت پوشش قرار میدهند. در بخش خصوصی هم مصوب شد که معادل تعرفه عمومی غیردولتی پرداخت شود.
وی گفت: درحالحاضر بیش از ۱۰۰ مرکز سطح سه درمان ناباروری در کشور داریم، سطح یک هم همان مطبها است. سطح دو تاکنون وجود نداشته و درحال حاضر آئیننامههای مربوط به آن را تدوین کردیم و قرار است هر دانشگاه علوم پزشکی، حداقل یک مرکز سطح دوی درمان ناباروری داشته باشد؛ یعنی حداقل باید ۶۴ مرکز سطح دو ایجاد شود. بعد از ابلاغ آئیننامه مراکز سطح دو، احتمالاً تا پایان سال به تدریج مراکز سطح دو درمان ناباروری اضافه شود.
کریمی درباره صندوق حمایت از بیماران صعبالعلاج گفت: این صندوق کمکی بود که مجلس شورای اسلامی انجام داد که از آنها تشکر میکنیم. حدود ۵,۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار در این صندوق برای پوشش درمان بیماران صعبالعلاج قرار داده شده است. باید توجه کرد این صندوق شامل بیماران صعبالعلاجی است که قابل درمان باشند. در قدم اول پوشش بیماریهایی که از گذشته تحت پوشش بودند، تکمیل میکنیم و سپس بیماریهایی که تا به حال تحت پوشش نبودند، اضافه کنیم. این اقدامات یک پروسه است که در حال انجام است.
وی افزود: ازآنجاکه موضوع جدیدی است، بعد از تصویب مجلس باید برایش اساسنامه تدوین شود، در بیمه سلامت دیده شود و بعد در هیئت دولت تصویب شود که این اقدامات اخیراً انجام شده است. معاونت درمان هم بسته خدمتی را به شورای عالی بیمه ارائه داده است که از طریق شورای عالی بیمه تحت پوشش قرار بگیرند.
منبع: ایسنا
نظر شما