به گزارش ایمنا محمدباقر قالیباف، اظهار کرد: من هر وقت با جامعه پزشکی روبرو میشوم، نمیتوانم زحمات روزهای دفاع مقدس را بازگو نکنم. بدون شک یکی از نگرانیهای بچههای جنگ، مجروحیت بود و بعضی اوقات رسیدگیهای اولیه در ابتدای جنگ میسر نبود. ولی حضور جامعه پزشکی را فراموش نمیکنیم که این دغدغه را از ذهن رزمندگان پاک کردند.
وی افزود: قدرشناس جامعه پزشکی هستیم و دیدیم در دوران کرونا این اتفاق به شکل دیگری رخ داد و نشان دادند که در هر عرصهای پای خدمت است. از حوزه سلامت سخن گفتن در جمع جامعه پزشکی، قدری سخت است. اما، در بحثهایی که در برنامهریزی صحبت میکنیم، من سه چالش را مورد توجه قرار میدهم.
رئیس مجلس شورای اسلامی از آب، جمعیت و اقتصاد، به عنوان سه چالش مورد بحث نام برد و گفت: وقتی به موضوع جمعیت میپردازیم، سلامت خودش را نشان میدهد و توجه جدی و در اولویت قرار میگیرد.کسی نیست که دغدغه سلامت را نداشته باشد و نقش کلیدی سلامت را نبیند.
قالیباف افزود: در یک نگاه کلی در حوزه اقتصاد چالشهایی داریم، ولی معتقدم دو موضوع است که توان رقابت در منطقه و جهان را داریم. یکی در حوزه مسائل دفاعی و دوم، حوزه سلامت و پزشکی کشور است که این ظرفیت برای پیشرفت وجود دارد. نوع حکمرانی در حوزه سلامت باعث شده خیلی مواقع از ظرفیتها استفاده نکنیم.
وی ادامه داد: حکمرانی خوب این است که ظرفیتهای بالقوه را بالفعل کنیم. باید تدبیری بیاندیشیم که حرکتهای درمان محور به سمت پیشگیری سوق پیدا کند. تهران در حوزه بهداشت، از روستاها نیز ضعیفتر هستیم و این اشکال از نوع حکمرانی ما است. دولتی سازی را در حوزه سلامت هر روز بیشتر میکنیم، در حالی که کاملاً غلط است و باید مردمی سازی کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلام گفت: امروز که در شرایط سخت اقتصادی هستیم، باید از ظرفیت حوزه سلامت به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم. زیرا، همه نقاط حوزه سلامت، فایده است، اما غفلت میکنیم.
قالیباف افزود: هر جامعهای حتماً اشکالاتی وجود دارد، اما وقتی مدیریت تضاد منافع در جامعه پزشکی مطرح میشود، باید واقع بین بود و از جامعه پزشکی دفاع کرد. زیرا، درصد تک رقمی هستند که تضاد منافع دارند.
قالیباف گفت: بحث گرانیگاه سلامت و رابطه آن با بیمهها موضوع بسیار مهمی است که نیازمند حکمرانی درست در حوزه سلامت هستیم.
وی افزود: حوزه بهداشت بر درمان باید به طور جدی در حکمرانی حوزه سلامت مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما