آغاز مرمت خانه فروغ و عمارت وثوق‌الدوله تا پایان تابستان امسال

مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران گفت: امسال مذاکراتی درباره خانه مرحوم فروغ فرخزاد و عمارت وثوق‌الدوله را پیگیری کردیم که به تازگی مرمت این دو بنا در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش ایمنا، محمد مویدی درباره وضعیت مرمت خانه پدری فروغ فرخزاد برای احداث خانه موزه، اظهار کرد: امسال مذاکراتی درباره خانه مرحوم فروغ فرخزاد و عمارت وثوق‌الدوله را پیگیری کردیم، همچنین درصدد آن هستیم خانه شیخ فضل‌الله نوری نیز به‌عنوان خانه موزه جدید به بافت فرهنگی شهر تهران اضافه شود.

وی افزود: بعضی از این ملک‌ها ازجمله خانه فروغ فرخزاد و عمارت وثوق‌الدوله پیش‌تر به تملک شهرداری تهران در آمده‌اند؛ اما سال‌ها اقدام سازنده‌ای برای آن‌ها انجام نشده بود. به تازگی مرمت این دو بنا در دستور کار قرار گرفته است، برای بررسی بافت و مرمت در اختیار مشاور قرار دارد. امیدواریم تا پایان تابستان امسال، کار مرمت و بازسازی اساسی را در این دو بنا شروع کنیم تا پیش از پایان سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری برسند.

صنف کفاشان، مالک خانه شیخ فضل‌الله نوری است

مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران درباره وضعیت خانه شیخ فضل‌الله نوری، واقع در منطقه ۱۲ تهران گفت: در حدود سه ماه است، وضعیت خانه شیخ فضل‌الله نوری را دنبال می‌کنیم. این خانه در اختیار مالک خصوصی است؛ البته در حال مذاکره با ایشان هستیم.

وی ادامه داد: خانه شیخ فضل‌الله نوری به‌عنوان اثر ملی ثبت شده و امکان ساخت و ساز آن وجود ندارد برای همین قیمت آن به شدت کاهش پیدا کرده است. مالکان این خانه در نظر داشتند آن را تخریب و از آن به‌عنوان یک بنای جدید برای صنف کفاشان استفاده کنند. تلاش کردیم طبق چهارچوب قانون و در قالب کارشناسی و موضوعات مرتبط با آن عمل کنیم، مذاکرات را با ایشان آغاز کردیم و درصدد هستیم با کمک سازمان املاک شهرداری تهران و شهرداری منطقه ۱۲ این بنا را به‌عنوان خانه فرهنگی جدید به شهر تهران اضافه کنیم.

مالک مجاور خانه اخوان ثالث ساخت و ساز ادامه می‌دهد!

مویدی درباره اقدامات این شرکت به دنبال آسیب قسمتی از دیوار خانه اخوان ثالث، طی ساخت و ساز ملک مجاور، یادآور شد: خانه اخوان ثالث نیز به‌عنوان اثر ملی ثبت شده است. زمانی که مالک خانه مجاور آن قصد نوسازی داشت، مکاتبه‌ای با شهرداری منطقه شش انجام دادیم که مانع از صدور مجوز تخریب و نوسازی شویم. در دوره گذشته به دلیل اینکه منع حقوقی در این مورد وجود نداشت، مجوز تخریب و نوسازی ملک مجاور صادر شده بود و فقط توانستیم مدتی این ساخت و ساز را به تعویق بیندازیم.

وی ادامه داد: با میراث فرهنگی استان تهران مکاتباتی مبنی بر اینکه برای هر اثر ملی و خانه تاریخی، حریمی وجود دارد، انجام دادیم و متذکر شدیم که مرمت و نوسازی و ساخت و ساز در مجاورت هر اثر ملی قطعاً به آن اثر آسیب می‌زند. در ضمن وقتی منعی نداشته باشیم، هزینه تملک بنا، افزایش پیدا می‌کند. به هر حال باتوجه به اینکه در سال‌های اخیر قیمت ملک به شکل سرسام‌آوری افزایش یافته، موضوعات تملکی را برای شهرداری نیز دچار چالش کرده است.

مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران اضافه کرد: از سازمان میراث فرهنگی نیز برای توقف ساخت و ساز در کنار این بنا درخواست کمک کردیم؛ متأسفانه اقدامی را شاهد نبودیم. این سازمان اعلام کرد تنها راه‌حل این است که ملک مجاور را تملک کنید و متأسفانه با توجه به اینکه مجوز ساخت چهار طبقه‌ای که به آن ملک داده شده بود، مالک مبلغ بسیار بالایی را مطالبه می‌کرد. در نهایت خودمان سعی کردیم با یک سری اقدامات، تمهیدات لازم برای حفظ بنا را انجام دهیم. از مهندس ناظر ملک مجاور درخواست کردیم تا جایی که امکان‌پذیر است، تخریب و نوسازی را با دقت بیشتری انجام دهند. این یکی از چالش‌های جدی در تملک بناهای تاریخی است و موجب شده، شهرداری مانند گذشته توان تملک جدی را نداشته باشد. با این حال تلاش می‌کنیم بناهایی که تملک شده را شناسایی و به چرخه فرهنگی شهر تهران اضافه کنیم.

خانه شهید متوسلیان، خانه‌های ایثار و شهادت و موزه شهدای دانش‌آموز

وی گفت: در کنار خانه موزه‌ها، رویکرد جدیدی را به‌عنوان «خانه‌های ایثار و شهادت» در مناطق شهر تهران آغاز کردیم که اولویت را خانه‌هایی قرار دادیم که بیش از سه شهید تقدیم انقلاب کرده‌اند. چند خانه شهید، شناسایی شده است؛ ازجمله خانه شهیدان صابری در منطقه ۸ و شهیدان اقبالی در منطقه ۱۰ تا پایگاه فرهنگی جدیدی برای خانواده معظم شهدا و مردم داشته باشیم.

مویدی درباره وضعیت خانه شهید احمد متوسلیان نیز گفت: برخی از بناها، مالک خصوصی دارند و برای خرید آن‌ها به تفاهم جدی نیاز است. تلاش می‌کنیم خانه شهید متوسلیان را به خانه فرهنگی برای بهره‌مندی مردم شهر تهران، تبدیل کنیم این خانه در اختیار سپاه محمد رسول‌الله است و درصدد آن هستیم مذاکرات و بازسازی آن را آغاز کنیم.

وی توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، همچنین درباره طرح «موزه شهدای دانش‌آموز» در تهران گفت: در این طرح مدارسی که بالای ۲۰ شهید دارند را به‌عنوان فضای فرهنگی جدید در دستور کار قرار دادیم. چند مدرسه را شناسایی کردیم که بالای ۱۰۰ شهید تقدیم انقلاب کرده‌اند. این مدارس بیشتر دولتی هستند. مذاکراتی با آموزش و پرورش انجام دادیم که بتوانیم «موزه شهدای دانش‌آموز» را کنار محل تحصیل دانش‌آموزان ایجاد کنیم تا وقتی وارد مدرسه می‌شوند، مطلع شوند، پیش‌تر ۱۰۰ شهیددر این مدرسه درس می‌خوانده‌اند.

منبع: خبرگزاری کتاب

کد خبر 599034

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.