کاهش کمبودهای دارویی به ۷۹ قلم/جزئیات طرح دارورسانی درب منزل بیماران

رئیس سازمان غذا و دارو از کاهش کمبودهای دارویی با اجرای طرح دارویاری خبر داد و درعین‌حال درباره طرح دارورسانی درب منزل بیماران خاص و صعب‌العلاج توضیح داد.

به گزارش ایمنا، بهرام دارایی درباره روند اجرای طرح «دارویاری» و ارزیابی اقدامات صورت گرفته و چالش‌های حدود یک ماه گذشته در این رابطه، اظهار کرد: وقتی قرار باشد یک سیاست اشتباه، اصلاح شود، همه کار با چالش همراه می‌شود. سیاستِ اشتباه ارز ترجیحی در حال تعطیل کردنِ صنعت دارویی داخلی کشور بود که اصلاح آن یک چالش بزرگ محسوب می‌شد.

کاهش کمبودهای دارویی با اجرای طرح دارویاری

وی افزود: این‌گونه نیست که بگوییم همه کارها به خوبی انجام می‌شود، ولی طرح دارویاری در نوع خود در سطح قابل قبولی انجام گرفت. قبل از اجرای طرح در حدود ۱۰۰ قلم داروی مهم کمبود داشتیم که این کمبودها اکنون به ۷۹ قلم رسیده است و امیدواریم طی شهریورماه در ۲۰ قلم داروی دیگر هم کاهش کمبود داشته باشیم. البته ۵۰ یا ۶۰ قلم کمبود دارویی حالت طبیعی در دنیا است که ممکن است به شکل موقت وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: خیلی از کمبودها مربوط به تولید داخل بوده است که از آسیب‌های ارز ترجیحی به داروهای داخلی بوده است. حدود یک ماه از اجرای طرح دارویاری می‌گذرد و تا زمانی که صنعت بتواند از مزایای این روش جدید و ارز آزاد استفاده کند، چند ماهی زمان لازم است و این مشکلات هم برطرف می‌شود.

دارایی همچنین تاکید کرد: البته ادامه روند وابسته به هماهنگی‌های بین بخشی در سازمان برنامه و بودجه، بیمه‌ها، گمرک و… است تا اقدامات به شکل یک رویه درآید.

جزئیاتی از برنامه دارورسانی درب منزل بیماران خاص و صعب‌العلاج

وی درباره طرح دارورسانی درب منزل بیماران مزمن و صعب‌العلاج، ادامه داد: با شروع دارورسانی به بیماران SMA این روند آغاز خواهد شد؛ البته طرح دیگر ما که در شهریور ماه اجرایی می‌شود با کمک دوستان در بنیاد شهید و امور ایثارگران، با جانبازانِ بیمار معظم در استان تهران آغاز می‌شود که بر اساس آن یک بررسی اولیه از کل طرح انجام می‌شود. پس از آن طرح به بیماران خاص ویژه مانند بیماران پیوندی، بیماران هموفیلی، بیماران دیالیزی و… تعمیم داده می‌شود.

دارایی ادامه داد: طرح به این صورت است که دارو به محل درمان این بیماران یا محل زندگی آن‌ها خواهد رسید، این کار یک اقدام ویژه است که با کمک داروخانه‌ها انجام می‌شود و انجام آزمایشی آن در تهران برای یافتن نواقص یا مشکلات احتمالی است تا پس از واکاوی و برطرف کردن چالش‌ها، طرح در کل کشور بویژه در مناطق محروم اجرا شود.

وی افزود: بحث زیرساخت‌های مکانیزه این فرایند آماده است و بخشی هم موضوعات لجستیک و حفظ چرخه سرد است که زیر نظر چرخه توزیع انجام می‌شود. ما بیماران خاص را مدنظر داریم ولی فعلاً نمی‌توان عدد دقیقی از تعداد بیمارانی که قرار است این خدمت را دریافت کنند، ارائه کرد.

قیمت‌گذاری جدید شیرخشک؛ به زودی

وی درباره تقاضای انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد برای قیمت‌گذاری جدید شیرخشک‌ها، گفت: یک بار در اردیبهشت‌ماه قیمت جدید را دریافت کرده‌اند و قیمت‌گذاری جدید هم در دستور کار است. مطمئناً هر چیزی افزایش قیمت داشته است و این امر هم مستثنی نیست. قیمت جدید همین روزها اعلام خواهد شد.

منبع: ایسنا

کد خبر 598617

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.