فعالیت ۱۸۰۰ سمن در استان اصفهان/به‌دنبال توسعه کمی و کیفی متوازن هستیم

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان گفت: در استان اصفهان ۱۸۰۰ سمن فعالیت می‌کند که از این تعداد ۷۵۰ سمن در قالب خیریه و مابقی تشکل‌محور و در سایر بخش‌ها فعالیت‌ها می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مسعود مهدویان‌فر امروز _شنبه بیست‌ودوم مردادماه_ در نشست خبری «روز تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی»، اظهار کرد: یکی از افتخارات استان اصفهان فعالیت مجموعه‌های مردم نهاد و خیریه‌ای است که در کشور جایگاه بی‌نظیری دارد.

وی افزود: در استان اصفهان ۱۸۰۰ سمن فعالیت می‌کند که از این تعداد ۷۵۰ سمن در قالب خیریه و مابقی تشکل محور و در سایر بخش‌ها فعالیت‌ها می‌کنند.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان تصریح کرد: علاوه بر ظرفیت سمن‌ها و خیریه‌ها در استان سه هزار کانون فرهنگی هنری و بالغ بر پنج هزار تشکل دینی مذهبی در استان فعال هستند که عدد قابل توجهی است.

مهدویان‌فر با اشاره به فعالیت سه هزار پایگاه بسیج، دو هزار و پانصد گروه جهادی و ۵۰۰ مرکز نیکوکاری در استان خاطرنشان کرد: سیاست‌گذاری عموم برای فعالیت سمن‌ها در شورای حمایت و توسعه از تشکل‌های مردم نهاد انجام می‌شود تا با وجود تنوع و تکثر فعالیت‌ها، سیاست گذاری واحدی دنبال شود.

وی با تاکید بر اینکه در دوره جدید در استانداری به دنبال توسعه کمی و کیفی متوازن هستیم، اظهار کرد: به لحاظ کمی و کیفی و ارتقا و توانمندسازی تشکل‌ها توانستیم گام‌های خوبی برداریم.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان اضافه کرد: موضوعاتی که در صدور مجوز به تشکل‌ها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، سبک زندگی ایرانی اسلامی، آسیب‌های اجتماعی، خانواده، سواد رسانه‌ای، فضای مجازی، اشتغال، دانش بنیان، کارآفرینی و اوقات فراغت کودکان و نوجوانان است.

مهدویان‌فر خاطرنشان کرد: در دوران گذشته فعالیت ۳۰ درصد تشکل‌های مردم نهاد در استان که دارای مجوز هستند راکد و نیمه‌فعال شده بود که فراخوانی برای فعالیت مجدد آن‌ها داده شد.

وی با بیان اینکه فعالیت ۲۷۰ سمن در حوزه جوانان در استان قابل توجه است، گفت: بیش از هزار سمن از ۱۸۰۰ مجموعه مردمی فعال در استان اصفهان دارای مجوز از فرمانداری هستند.

مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری افزود: شهرستان اصفهان با ۲۰۰ سازمان مردم‌نهاد در رأس فراوانی فعالیت تشکل‌ها قرار دارد و کاشان و نجف‌آباد به ترتیب با داشتن ۱۳۲ و ۱۰۸ تشکل مردم نهاد رتبه دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.

کاهش زمان صدور مجوز فعالیت تشکل‌های مردمی

مهدویان‌فر تصریح کرد: زمان صدور مجوز فعالیت تشکل‌ها در دولت ۵۰ درصد کاهش یافته است در گذشته فرآیند صدور مجوز پنج ماه‌ونیم طول می‌کشید که در دولت جدید این زمان به دو ماه‌ونیم کاهش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: فراخوانی برای دستگاه‌های مختلف ارائه شده است تا ظرفیت راکد مکانی و برنامه‌ای خود را اعلام کنند.

مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان با بیان اینکه در حمایت از طرح‌ها اولویت با موضوعات جوانان، خانواده و آسیب‌های اجتماعی است، گفت: بیش از ۱۶۰ میلیارد ریال بودجه مشارکتی توسط دستگاه‌ها از جمله شهرداری اصفهان برای حمایت و مشارکت از طرح‌های تشکل‌های مردم نهاد اختصاص داده شده است.

مهدویان‌فر با بیان اینکه قانون جامع تشکل‌های اجتماعی طی ۱۲ سال گذشته میان وزارت کشور و مجلس شورای اسلامی در رفت و برگشت است، ادامه داد: درحال‌حاضر پیش‌نویس این قانون نهایی شده است و به زودی نخستین قانون مصوب مجلس شورای اسلامی را برای ساماندهی تشکل‌های مردم‌نهاد خواهیم داشت.

وی اضافه کرد: در پیش‌نویس قانون صدور مجوز برای تشکل‌ها که اکنون توسط مراجع متعدد انجام می‌شود به وزارت کشور واگذار شده است.

مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان تصریح کرد: در بعضی موضوعات مانند درمان در فعالیت تشکل‌ها به مرز اشباع رسیده‌ایم، اما در حوزه کودکان کار و آسیب‌های نوپدید تعداد تشکل‌های فعال دارای مجوز با نیاز تطابق ندارد.

مهدویان‌فر خاطرنشان کرد: یکی از ظرفیت‌هایی که در آئین‌نامه تشکل‌ها نیز به آن توجه شده، کار شبکه‌ای است؛ درواقع اگر سازمان‌های مردم نهاد به صورت شبکه‌ای فعالیت خود را ثبت کنند شاهد انسجام بیشتری خواهیم بود.

وی اظهار کرد: قرار است سامانه تشکل‌های جامع مردم‌نهاد در کشور تشکیل شود، اما تا زمان راه‌اندازی این سامانه، با توجه به خلائی که وجود دارد این کار را در استان آغاز کردیم به طوری که بانک اطلاعاتی در دست تهیه است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان با بیان اینکه طبق آمار موجود ۴۵۰ هزار نفر در استان در مناطق حاشیه‌ای زندگی می‌کنند، گفت: براساس قرارداد و تفاهمنامه محرومیت‌زدایی، توانمندسازی و بازآفرینی شهری، هماهنگی لازم برای فعالیت سازمان‌های مردم نهاد در مناطق حاشیه‌ای بین کنش‌گران، فعالان و گروه‌های جهادی شکل گرفته است.

کد خبر 596018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.