به گزارش ایمنا، مهرزاد فرضی مسئول قرارگاه کوهنوردی کلاردشت، اظهار کرد: بلافاصله همان روز بعد از این حادثه به دلیل صداهای مهیب ناشی از ریزش زیاد و حجیم سنگ تعداد سه تن از افراد سنگنورد که در منطقه سرچال حضور داشتند متوجه این واقعه میشوند.
وی ادامه داد: این افراد سنگنورد حوالی ساعت ۲۴ به محل وقوع حادثه میرسند که متأسفانه کوهنورد جوان تهرانی جان باخته بود و امکان انتقال او بخاطر تاریکی هوا و شرایط سخت ممکن نبود و چهار کوهنورد دیگر با همراهی این افراد سنگنورد حرفهای به پایین دست قرارگاه ونداربن انتقال داده شدند.
مسئول قرارگاه کوهنوردی کلاردشت افزود: عصر امروز با همکاری و همراهی امدادگران هلالاحمر، افراد کوهنورد حرفهای و نیروهای مردمی، کوهنورد تهرانی جانباخته به پایین کوه انتقال داده شد و به پزشکی قانونی منطقه برای مشخص شدن علت مرگ تحویل داده شد.
یک تیم پنج نفره کوهنوردی از استان تهران که از چند روز قبل وارد کلاردشت شده بودند عصر چهارشنبه گذشته در حال صعود به قله علم کوه از مسیر گرده آلمانها با حادثه ریزش زیاد سنگ از بالا دست مواجه میشوند که بر اساس گزارشها منابع رسمی متأسفانه یکی از کوهنوردان در حین صعود با طناب به قله به دلیل ریختن سنگ بر روی وی از ارتفاع ۲۵ متری سقوط کرده و فوت میشود.
نامگذاری مسیر گرده آلمانها که در قسمت غربی دیواره علم کوه واقع شده به دلیل آن است که نخستین بار در سال ۱۳۱۵ خورشیدی (۱۹۳۶ میلادی) توسط هیأت کوهنوردی آلمانی به سرپرستی اشتیناور (Steinauer) و گورتر(Gorter ) از آن به قلعه علم کوه صعود شد. این مسیر کوهنوردی از رودبارک آغاز شده و با گذر از ونداربن، پناهگاه سرچال، علمچال و گرده آلمانها دقیقاً از سمت شمال به قله علمکوه میرسد. این مسیر از لحاظ زمانی کوتاهتر از مسیر سیاه سنگ است ولی نیازمند ابزار فنی است.
علم کوه با ارتفاع چهار هزار و ۸۵۰ متر در مرکز رشته کوه تخت سلیمان واقع در شهرستان کلاردشت قرار دارد و بعد از دماوند دومین قله بلند ایران به شمار میرود. دیوارهای که در دامنه شمالی قله علم کوه قرار دارد، از فنیترین و سختترین مسیرهای سنگ نوردی و دیواره نوردی کشور محسوب میشود. رشته کوههای تخت سلیمان بیش از یکی ۴۵ قله بالای چهار هزار متر دارد و به خاطر داشتن یخچالهای متعدد، برف چالها و دیوارهها، همواره مورد توجه کوهنوردان و گردشگران داخلی و خارجی است.
نظر شما